Mazda 6 2.0 2005

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Baki 17. 9. 2013 09:09

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat na naftový motor, který se dával do mazdy 6 (89kw, 2.0).
Chtěl jsem koupit to auto, ale vylekal mě nějaký technik, že ty motory jsou poruchové. Nicméně na webu jsem nic nenašel, tak jsem se chtěl na to zeptat. Kupuju starší auto, takže bych nerad udělal nějakou chybu.
Díky za info.
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jelass 17. 9. 2013 09:13

To se tady už zmiňovalo včera. :D Slyšel to asi každý, ale koukám, že nikdo neví co a jak. Ten motor vcelku jede, je malinko hlučnější. Známý vzal s autem nějaký stromek ( rozuměj do 10cm průměru ), který ležel na silnici a od té doby dělal ( na firmu ) 2x převodovku :D Ale je to už dlouho zpátky.

M6 Mk. I je taky vyhlášena svojí nákloností ke korozi, ale to ses určitě taky dočetl.
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod Baki 17. 9. 2013 09:18

O korozi vím, ale spíše mě vyděsil ten motor. Jinak nevím, na co odkazuješ co se týče toho motoru a včerejška.
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jelass 17. 9. 2013 09:30

Jen že tady včera padla zmínak v nějakým vláknu, že se to prostě všeobecně ví, ale nic člověk nevyčte :D Mazdy mají ovšem dobré benzíny, hm?
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod MirecBA 17. 9. 2013 11:25

skus mazdacke fora SK a CZ, niektory tam tomu celkom rozumeju. U tych dieslov problemy su, to iste ako u Toyoty. Lepsia volba bol benzin.
MirecBA
Guru

Odeslat příspěvekod Jelass 17. 9. 2013 11:51

U Toyoty má vysoký náklady ta 2.2dcat, 2.0 v normě.
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod pufko 18. 9. 2013 14:16

V tej Mazde je viac vykonových verzií a problémová bude pravdepodobne tá ktorá ma DPF, každý čo nejazdí aspoň 20km trasy v kuse z veľkej časti mimo mesta by na diesel s DPF mal zabudnúť.
pufko
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod K86 18. 9. 2013 17:43

Bacha na zadní nápravu, auto adice jede Moc pěkně ale výměna silentbloku zadní nápravy není levná zalezitost. U naftového motoru Bacha na DPF na Japonce stojí raketu
K86
Guru