Toyota - řemen

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Krysa 1. 12. 2009 22:01

Zdravím,
mám Toyotu Corollu r. v. 04, 2,0 D4-D, 66kW, a když jedu v dešti (mírná vlhkost nestačí) tak je hodně hlasitý klínový řemen - respektive je hodně hlasitý v nízkých otáčkách - pod 1200ot/min. Nad tuto hranici je vše OK, pod ni je slyšet pískání a vrzání a podobné pazvuky. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Krysa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hyza 1. 12. 2009 22:03

klinovym remenem? :D
Namluv si, co chceš.
Arguing on the Internet: "Somebody's wrong!"
-------------------------------------------------------------------------------------------
Militia est vita hominis super terram.
Bella res est mori sua morte.
Hyza
Inventář

Odeslat příspěvekod medved_190 1. 12. 2009 22:03

Není vůle v ložisku alternátoru? a je to vůbec klíňák? není to třeba rozvoďák?
MB 190D 2,0d 85'
Škoda Felicia 1,3 95'
medved_190
Nováček

Odeslat příspěvekod Krysa 1. 12. 2009 22:45

Těžko říct - mě právě překvapuje to, že to dělá jen když prší - když je sucho tak je vše naprosto bez problémů.
Krysa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 1. 12. 2009 22:48

Pomaha maznout remen suchym mydlem, nekolikrat vyzkouseno a je klid. Bacha na prsty ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Krysa 1. 12. 2009 23:14

A kdybych ho nechal hlučnej - má to nějakej vliv na provozuschopnost? S tím mýdlem to určitě vyzkouším.
Krysa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 1. 12. 2009 23:22

IMHO ani ne, ale je to pakarna - to mydlo aspon u mne kupodivu pomohlo natrvalo. Normalne na volnobeh, maznout z jedny, z druhy strany a je 2 roky klid.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod fabiahtp 24. 12. 2009 21:01

Něco podobného mi dělala Octavie 1,9TDI nechal jsem to bejt až najednou po měsíci mi upadla na Mělníku řemenice od alternátoru, která v sobě obsahuje volnoběžku a prostě se rozpadla, naštěstí jsem dojel na baterku, prý to mají všechna dieslová auta ;-)
fabiahtp
Kolemjdoucí