Accord - 2.0i nebo 2.2iCTDi

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod BrayenPetr 21. 5. 2008 07:13

Prosím vás,neukamenujte mně,ale chci se pořádně poptat. S kolegou budeme kupovat tyto vozy,tedy HOnda Accord a rád bych věděl který z těchto motorů by byl asi nejlepší varianta?
Vím,že se dělá i verze 2.4,ale to už je na mně silné kafe.
Řekněte mi,jaký mototr je lepší,nebo aspoň oblibenější? Na dieselový jsou samé chvály,ale co ten 2.0litr? Nic o něm nevím a věřím,že 114 kW už něco povozí,hm?
Díky za odpovědi...
BrayenPetr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HondaMan 21. 5. 2008 07:22

Jde o to, co od auta očekáváš... Já bych šel určitě do benzínu... sice to nepotáhne až tak odspodu, ale spotřeba nebude tak šílená... na spritmonitoru je průměr 9 pro benzín a 6,6 pro naftu...
Pokud budeš jezdit hodně 40tkm+, tak bych se asi nebál ani té nafty... má vcelku benzínový charakter a spolehlivostí je nad urovní konkurence (díky starší a vychytanější technologii) :-)
"He who sacrifices freedom for security deserves neither." Benjamin Franklin
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod Dusan 21. 5. 2008 07:36

Problem je politika vybav. Dvoulitr se dodaval pouze v zakladni nikterak vysoke az socialni vybave Comfort, CDTI se da u nas sehnat takrka vyhradne jako Sport (coz je takova divna vybava co ma sice polokozene sedacky, ale nema xenony ani parkovaci senzory), ale treba v Nemecku je dost casto dostupna i jako Executive. Pokud budete kupovat novy, tak i u nas lze koupit 2.2 Executive, coz uz se da.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod puck 21. 5. 2008 07:43

accord 2.0 som obcas jazdil ako sluzobne auto, velmi najazdene s nim nemam, ale zazrak to nebol... dost zalezi z akeho auta do neho presadnes :-) ako pise dusan, problem su vybavy. v honde priplatkova prakticky neexistuje a v 2.0ke mas naozaj iba zaklad.
puck
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod BrayenPetr 21. 5. 2008 07:51

no asi tak,momentálně ještě jezdím s Audi A4 1.9TDi m.2000,výbyvu mám celkem slušnou,ale kožené sedačky a xenony nemám,což už bych od tohoto auta chtěl. Třeba takové věci jako je tempomat,vyhřívané sedačky atd musejí být v tom novém každopádně. HOdně jsem si na to zvykl... Celkem bych rád i 6ti kvalt,ale to se asi málo vidí u toho dieselu. Každopádně nafty se nebojím,vím jak jezdí teďkom ta moje,ale právě že o tom benzínu nic nevim...no a 2.4 je moc:-)
BrayenPetr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HondaMan 21. 5. 2008 07:53

Pokud jezdíš ted TDičkem, tak si kup naftáka v lepší výbavě :-)
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod BrayenPetr 21. 5. 2008 07:58

HondaMan píše:Pokud jezdíš ted TDičkem, tak si kup naftáka v lepší výbavě :-)

nj,akorát mně celkem *****,že jsem musel 50 vrazit,aby to jelo jak má!! U Hondy to bude asi vetší sranda když se tam něco do..be:-)
BrayenPetr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dusan 21. 5. 2008 08:23

BrayenPetr píše:no asi tak,momentálně ještě jezdím s Audi A4 1.9TDi m.2000,výbyvu mám celkem slušnou,ale kožené sedačky a xenony nemám,což už bych od tohoto auta chtěl. Třeba takové věci jako je tempomat,vyhřívané sedačky atd musejí být v tom novém každopádně.

Tak tim mas poreseny benzinovy dvoulitr ke kteremu nelze ani xenon, kuzi, vyhrivane sedacky ani tempomat.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod HondaMan 21. 5. 2008 08:53

BrayenPetr píše:nj,akorát mně celkem *****,že jsem musel 50 vrazit,aby to jelo jak má!! U Hondy to bude asi vetší sranda když se tam něco do..be:-)
Vysoká cena náhradních dílu u hondy je už dávno pryč... Doby, kdy světlo na prelude stálo 15tkč už jsou zapomenuty :-)
Dneska jsou díly všude za +- stejné peníze... dokonce bych řekl, že Honda bude na servis levnější než Audi...

Ad. motor: 2,2i-CTDi je jedním z nejspolehlivějších CR dieselů vůbec... je to z důvodu, že používají CR 2. generace, který sice není nový, ale mají to s ním pěkně odladěné... Vstřiky jsou Denso, takže by měly vydržet více než Bosch...
Toho motoru bych se vůbec nebál...
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod BrayenPetr 21. 5. 2008 08:59

dobrá dobrá,je to asi jasné:-) už jenom pořádně koupit.:-)
BrayenPetr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lubos1 21. 5. 2008 14:01

HondaMan píše:... Vstřiky jsou Denso, takže by měly vydržet více než Bosch...
Toho motoru bych se vůbec nebál...

Naopak, Honda prave pouziva Bosch ;-)
Inak co sa tyka vybavy, v Nemecku/Rakusku sa da/dal kupit aj benzin 2.0 Executive ...
Naposledy upravil Lubos1 dne 21. 5. 2008 14:10, celkově upraveno 1
www.autogratis.sk
Lubos1
Nováček

Odeslat příspěvekod King of Potato People 21. 5. 2008 14:07

a nejaky benzin o rozumnejsim objemu treba 2,4 by se nam nelibil? to uz udajne i byva vybavene :wink: jinak bo chces vybavu, tak na 2.0i rovnou zapomen.
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod LOL2000 21. 5. 2008 19:34

*
LOL2000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T.E.CH 21. 5. 2008 19:39

No počkat pánové, u nás jo, ale pokud se to sežene v DE , tak tam maj tuším i 2,0i v executive.( u nového Accorda určitě)Chceš kupovat nového Accorda nebo toho současného??Jinak 6 kvaltů u nafty je u Hondy standart a s tím motorem na 100% problemy mít nebudeš.Fakt to maj vychytaný.Pokud by jsi chtěl, není problém mužu tě spojit s jedním prodejcem, dostaneš dobrou cenu i nadstandartní záruku.
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod BrayenPetr 23. 5. 2008 01:51

T.E.CH píše:No počkat pánové, u nás jo, ale pokud se to sežene v DE , tak tam maj tuším i 2,0i v executive.( u nového Accorda určitě)Chceš kupovat nového Accorda nebo toho současného??Jinak 6 kvaltů u nafty je u Hondy standart a s tím motorem na 100% problemy mít nebudeš.Fakt to maj vychytaný.Pokud by jsi chtěl, není problém mužu tě spojit s jedním prodejcem, dostaneš dobrou cenu i nadstandartní záruku.

zdar,no tak s tím prodejcem by to nebylo špatné,ale nechcem kupovat nové,spíš ukončený leasing,nebo něco podobného víš...kdyš tak dej vědět Petr
BrayenPetr
Kolemjdoucí

Další stránka