Nissan Almera N16 vybavy/naladeni

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Aluz1 29. 4. 2008 23:11

Tak sem si konecne vybral auto sveho srdce a je to krasna almera N16 1,8 85kW
jedine co me trochu znepokojuje je fakt ze jeden z rozhodujicich faktoru pri koupi byla zkusenost s kamaradovou almerou 1,5 sport 66kW
ktera sice absolutne nejela ale ridila se primo bozsky, zatacky jsou v ni pozitek a mimo to taky krasne vypada i kdyz cervena neni muj vkus

nu nic koupil jsem neco podobneho s tim ze auto neni ve "sport packetu" tzn nema zadni strisku, nema stribrny ramecek budiku, nema stribrnou kulicu radici paky, nema v zadu 3x ale 2x operku hlavy a nema v zadu loketni operu, take na strope chybi dalsi svetla a drzak na bryle
to vsechno jsou detaily, proti sprotu ma hezci ovsem mekci sedacky s nestelovatelnym sedakem
take ma krasne chromove klicky i zevnitr
rv 2003 a 55tis km udelalo svoje...

ovsem co jsme auta zkouseli moje almera proti te jeho opravdu vyrazne plave do zatacek ani se silnejsim motorem proste nema sanci
jeho vuz je cca o 2cm nizzsi, vyrazne tvrdsi podvozek i razeni
obute ma 16" 195/50
ja mam zatim plech 15" 205/60

jeste co se tyce km, moje auto je podstaten novejsi jak sem jiz psal vyse rv03 a 55tis
jeho je tusim rv 01 a ted kolem 70tis ?
obe jsou jeste predfacelifty vyrobene v anglii

ano kola ma vyrazne sportovenjsi
ale takovy rozdil jaky sme oba pozorovali kola neudelaji, i v razeni je podstatny rozdil moje je krasne presne a pohodlne u nej vyzaduje trochu brutality kdyz nejste zvykli

a ted mi povezte je to opravdu tim ze je to sport nebo ne ? oba sme meli za to ze nissan tim jen oznacoval plnou vybavu ktera mela jeste krydylko, prahy a vse v laku....
Nobody gonna take my car Im gonna race it to the ground
Nobody gonna beat my car Its gonna break the speed of sound
Oooh its a killing machine Its got everything
Like a driving power big fat tyres And everything
Aluz1
Nováček

Odeslat příspěvekod Kowalski 30. 4. 2008 02:50

Hlavní problém bude u nižší výbavy v tom, že nemusí mít přední stabilizátor. Někde jsem se to dočetl a několik lidí to potvrdilo.
Sport má jinak ve výbavě navíc hlavně a především boční airbagy, ABS + EBD + BA. A pak má 100% ten stabilizátor, o tužších pružinách nic nevím. Možná, že po faceliftu tam byly ještě nějaké jiné zásahy.
Takže ty jízdní vlastnosti bych přičetl hlavně tomu chybějícímu stabilizátoru.
Co se týká řazení, nemůžu sloužit, moje 85kw SPORT řadí jako každý jiný nissan, ve kterém jsem jel - ne moc přesně, ale zato lehce.
Kowalski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mener 30. 4. 2008 08:17

Taky de o verzi, hatchback ma o tridu tvrdsi podvozek nez sedan. Ja mam 1.8 invitation, coz je neco mezi sport a normal a dost rozdil delaj 16" kola oproti 15". Zajimavy sou ty rozmery kol, ja mam letni 195/55 R16, zimni tusim 195/65 R15. Stabilizatory maji myslim vsechny 1.8. Co si pamatuju tak verze sport je jenom o vybave, mam taky predfacelift.
mener
Nováček

Odeslat příspěvekod Aluz1 30. 4. 2008 12:00

co se tyce karoserii oba mame 5D hatchback
co se tyce vyroby oba mame predfacelift
oba mame plnou vybavu abs+ebd+ ba-nevim co je

oba mame letni gumy, je pravda ze on ma o tridu lepsi sportovni a na 16" kolech ale to zase takovy diametralni rozdil neudela

jinak jak rikam, 85kW 4x pytel, klima, abs, servo, radio na cd, central do, elokna, zrcatka, 6x repro,
jenom jde o jednu z poslednich rv 2003

a ted mi povezte co teda ? stabilizatory ? to mi rikal kamarad taky ze u nekterch 1,5 to neni
ale 1,8 prej vsechny
tak ja uz vazne nevim

navic to ma asi o ty dva centaky nizzsi a tvrdsi takze kde je zakopanej cert ?
ani na jednom z aut se nemenili tlumice ani pruziny, vsecko original
tak mi teda reknete kde je ten rozdil :D mi nepovidejte ze to udelaji kola

ted sem si jeste dal tu praci pocital polomer kol.... jeho kola s gumou maji polomer 25,17
moje 25,2

a presto je ve vysce aut rozdil po cele delce 2cm jak na predni tak na zadni naprave

on mel nalozeny kufr vychlastanym pivem a dva baliky mineralky, taky ma v zadu tazny zarizeni ale vepredu o neco lehci motor
po cele delce prahu stejny vyskovy rozdil... ***** to mi uz povezte nechapu
Aluz1
Nováček

Odeslat příspěvekod Aluz1 30. 4. 2008 12:29

tak sem ted jeste koukal na autokatalog a zjistil jsem predfaceliftovy 1,8 se delali dve
prvni ma 158nm pri 2800 a max 185kmh take ma 114ps
druha ma 163nm pri 4000 a max 186kmh 116ps

podle maleho tachnicaku co mam ted u sebe mam verzi prvni
podle max vykonu 84kW a 185kmh
coz sem i rad ze zabira driv... ale co ten podvozek :D
Aluz1
Nováček

Odeslat příspěvekod mener 30. 4. 2008 13:24

Podle me to mas spatne. Predfacelift je 1.5 66 kW, 1.8 84 kW, po faceliftu je to 1.5 72 kW a 1.8 85 kw. Zrovna tak se menila spousta jinejch veci jako klima, sedacky, atd. Nevim o predfaceliftovej verzi co ma motor 1.8 85 kW, podle me to neexistuje.
mener
Nováček

Odeslat příspěvekod Keejml 30. 4. 2008 13:30

Máme doma almeru 2005, cili facelift, motor má 1.8 85kW. Podvozek je velmi povedenej, ale hodně to kazí kola 185/65 R15. S řazením neporadim, naše má automat.
Keejml
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Aluz1 30. 4. 2008 17:59

mener píše:Podle me to mas spatne. Predfacelift je 1.5 66 kW, 1.8 84 kW, po faceliftu je to 1.5 72 kW a 1.8 85 kw. Zrovna tak se menila spousta jinejch veci jako klima, sedacky, atd. Nevim o predfaceliftovej verzi co ma motor 1.8 85 kW, podle me to neexistuje.

a tim si mi chtel rict co ?
vsechno tohle vim
a jestli poznam facelift nebo ne... do nissanu uz nejakou dobu delam, predtim sem mel jinyho myslim ze to poznam

podle katalogu se dela 85/84 od zacatku soubezne
to je ale jedno ja mam 84 a neresim motory ale vykon

a jak pisu mam predfacelitovou pro blby
neslouceny predni svetlomety s blinkrama a neprojektorovy svetla, manualni klima, bez pocitace.................. hezci zadni svetla

me zajima podvozek.....
Aluz1
Nováček

Odeslat příspěvekod Aluz1 30. 4. 2008 18:00

Keejml píše:Máme doma almeru 2005, cili facelift, motor má 1.8 85kW. Podvozek je velmi povedenej, ale hodně to kazí kola 185/65 R15. S řazením neporadim, naše má automat.

hm.... zajimave
ale nemas srovnani s jinou
ja si taky myslel ze jede dobre........
Aluz1
Nováček

Odeslat příspěvekod ace2 30. 4. 2008 19:32

Mám pocit že ta 1.6 má 75kw, 66kw se uvádí zejména u aut z Německa kde je výkon snížen papírově.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Aluz1 1. 5. 2008 14:53

ace2 píše:Mám pocit že ta 1.6 má 75kw, 66kw se uvádí zejména u aut z Německa kde je výkon snížen papírově.

bohuzel uple mimo otazku a jeste vedle jak ta jedle

1,6 konkretne GA16DS a GA16DE s elektronickym vicebodovym vstrikovanim se davala pouze do almery n15 ktera byla v podstae faceliftovany sunny a nic moc noveho neprinesla

ja se tu snazim dobrat odpovedi ohledne almery n16 tj rok vyroby 2000+ s motory 1,5 a 1,8
Aluz1
Nováček

Odeslat příspěvekod 911 1. 5. 2008 15:10

nejak nechapu o co ti jde, pises toho moc. ale jestli ti jde o to plavani, tak ty gumy to muzou zcela v pohode. si to porovnej.

vyska tve gumy: 12,3cm
vyska jeho: 9,75cm

rozdil, jak krava+jestli mas proti nemu nejake smejd galuzky, tak je to pak jasne..
Never a frown with golden brown
911
Inventář

Odeslat příspěvekod Aluz1 1. 5. 2008 15:28

911 píše:nejak nechapu o co ti jde, pises toho moc. ale jestli ti jde o to plavani, tak ty gumy to muzou zcela v pohode. si to porovnej.

vyska tve gumy: 12,3cm
vyska jeho: 9,75cm

rozdil, jak krava+jestli mas proti nemu nejake smejd galuzky, tak je to pak jasne..

konecne nekdo kdo jde primo k tematu :)
no dobre, ja verim ze kola a gumy udelaji hodne
ale jeho auto je navic o 2cm nizzi ?
a prumer kola+gumy mame oba stejny :(

jediny co me napada je ze nissan vymenil ke konci vyroby subdodavatele a mam tam jiny tumice nebo pruziny...
Aluz1
Nováček

Odeslat příspěvekod 911 1. 5. 2008 15:48

no, ty dva cm nemuseji nutne znamenat lepsi jizdni vlastnosti. tvoje se akorat muze jen vic naklanet. mensi jistota.
proc ma jine pruziny se tu uz asi reklo. jina verze. ci sedan vs. hatchback...

ja to vidim na ty gumy, jejich znacku, novotu, profil. a ten 1,5 je lehci motor, asi ne o moc, ale proc ne. mensi vaha na predek.

anebo to mas proste jen nejake divne :-))
Never a frown with golden brown
911
Inventář

Odeslat příspěvekod Aluz1 1. 5. 2008 16:02

911 píše:no, ty dva cm nemuseji nutne znamenat lepsi jizdni vlastnosti. tvoje se akorat muze jen vic naklanet. mensi jistota.
proc ma jine pruziny se tu uz asi reklo. jina verze. ci sedan vs. hatchback...

ja to vidim na ty gumy, jejich znacku, novotu, profil. a ten 1,5 je lehci motor, asi ne o moc, ale proc ne. mensi vaha na predek.

anebo to mas proste jen nejake divne :-))

no mam to divne sem desnej detailista :D asi si taky budu muset koupit ultimatni ridicskou masinu jako mas ty :)

rozdilnost hatch sedan ? oba mame hatch, oba mame auta vyrobene ve stejne fabrice, stejny pocet dveri vse, jedna se o predfaceliftove verze....

co se tyce vahy muj motor je presne o 15kg tezsi takze mam vic na hnanou napravu
on ma zase v zadu tazny zarizeni.....
Aluz1
Nováček

Další stránka