Lexus koutek

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod garážmistr 1. 11. 2024 14:38

Mě se hezky jelo v GR Yarisu a 86. Corolla 1.8 hybrid 2024 je jízdně příjemný rodiný kombík.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Andy 1. 11. 2024 16:33

Ešte k tomu ES - dnes som celé poobedie jazdil mesto BA + okolie, spotrebu som mal 5.5, asi štvrtinu cesty som jazdil pomerne svižne, zvyšok som sa kochal.

Čo sa týka podvozku, auto je na dobrej alebo mierne horšej ceste príjemne plavné ako na lodi, na rozbitej ceste je to už horšie, ale celkovo by som povedal, že pocit z jazdy je komfortnejší než na Passate s DCC tlmičmi v komfort režime.

Asi ma vysmejete, ale mne toto auto napriek pomalšej hodnote zrýchlenia 0-100 príde aj dosť zábavné, a predpokladám, že to bude asi tým, že je to hybrid a teda odozva na plynový pedál je okamžitá, takže človek nemusí sekundu čakať kým to podradí, ak to chce osoliť, takže aj Pezinskú Babu som si s týmto autom nečakane užil. :)
Andy
Nováček

Odeslat příspěvekod Andy 1. 11. 2024 16:33

Tento príspevok prosím zmazať, pridalo mi to dva krát.
Andy
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 1. 11. 2024 17:00

hele kazdy se bavi necim jinym. tskze verim ze pro nekoho kdo ma rad tkuste umastene uhrovite chlupate zenske muze byt es zabavne
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 1. 11. 2024 17:35

já si tak nějak myslím že by to ES jezdilo mnohem lépe na nějakých 16" pneumatikách. Ten podvozek podle mě konstrukčně nemá na to aby zvládal současně 19" kola a prémiovější charakter jízdy. Ale chápu že na 16" by to bylo neprodejný. Celý podvozek je totiž jen plechová svařenina odpovídající spíš autům běžné střední třídy bez hliníků ,nebo složitých ramen pro precizní vedení kol a minimalizace rázů a vibrací do karoserie. Je to celkem hezké auto hozený na levný podvozek. Výhoda bude cena, nejspíš i spolehlivost pokud to ve středoevropských podmínkách nebude hnít. Cena servisu asi ne, protože jeden z faktorů proč ne Lexus byla i absence alternativního servisního zázemí. Na Lexuse existuje jenom autorizák o originální díly, navíc Lexus musí do servisu každý rok. Sice to stojí asi jenom 7-8 tis, ale BMW chodí do servisu jednou za 2 roky a chtějí asi 12 tis, takže je to pro mě menší opruz a ve finále je to ještě levnější.

Kdo jezdí tak ho tohle asi nezajímá, protože spíš najede km než aby vypršel časový interval servisu.

Každopádně spotřeba toho ES300 je skutečně luxusní. Někdo kdo jezdí hodně a dlouhý trasy tak je to určitě dost zajímavý auto. Na kvalitní dálnici to bude okay. Na nějakou rychlost se to dostane tak nebo tak a pak už to jede za levno.

Jinak s tím odhlučněním. Sem čekal fakt něco tichýho, ale prd. Přisahám že IS300 je tišší, tam jsem si fak připadal že jedu v premiovém autě. Chovalo se tak, tohle je fakt jen vyšší výbavový stupen Camry.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 1. 11. 2024 17:58

Foto uz bola?
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Andy 2. 11. 2024 12:33

Tu sú nejaké fotky z mobilu. Biela metalíza najlepšie vynikne večer pod umelým osvetlením.
2024-10-31 19.22.35.jpg

2024-10-31 19.22.12.jpg

2024-10-29 20.49.23.jpg

2024-10-29 20.49.08.jpg

2024-10-28 11.56.08.jpg
Andy
Nováček

Odeslat příspěvekod glider 2. 11. 2024 12:34

Vyzera ako perlet.
Pekna.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod brasci 2. 11. 2024 12:35

Parkujes to vonku?
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Andy 2. 11. 2024 12:36

Hej momentálne vonku, ale mám pomerne obsesiu v častom umývaní, takže mi to nejak nevadí. :)
Andy
Nováček

Odeslat příspěvekod brasci 2. 11. 2024 12:39

Keby si chcel, mam v prenajme vedla teba jednu garaz, garaz ako garaz nie miesto ale kedze sa mi konecne podarilo kupit a este dalsiu orenajat, tak mam u seba v dome teraz 3 a tuto vo vedlajsom uz nepotrebujem. Mozme to dohodnut ak chces. Inak ju od januara pustim, neviem 4 uz asi nepotrrbujem.
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Andy 2. 11. 2024 12:42

glider píše:Vyzera ako perlet.
Pekna.

A perleť nie je metalíza? či to sú rôzne veci? :-D
Andy
Nováček

Odeslat příspěvekod tslany 13. 11. 2024 20:49

V ES jsem si teď pravidelně vozil ***** v písku a co mě zaujalo tak docela dost jich hučelo od zadních kol, nevím, jestli ložiska nebo pneu, plus zadní roletka docela hlučná, víc než Hyundai z 2009.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 14. 11. 2024 08:46

Pneu
glider
Ja chcem Slovak

Předchozí stránka