od ITTI 27. 11. 2006 22:58
Ten kus tam nebyl jeden.Pouze jsem napsal,že staticky viděno,s ohledem na velice malý zájem zákazníků(na rozdíl od Hyundaie,kde bylo plno), tak že řemeslně to zmáklé nebylo a ono opravdu nebylo.Realita.Jsou vozy,kde se stojí fronta a i na konci 2. týdne v autě dveře sametově cvakají.Jsou výrobci,komu nejde na autě zavřít víko a předloni jsem v dobré víře jedno otevřené chtěl zavřít,trochu s tím švihl a víko se vymrštilo zpět a já měl málem úraz....nebo MB třídy A měl týden na akčním autě promáčklou kapotu,před 6 lety... Pozor,je kvalita a kvalita.Takže v dané třídě si mohu zavírat opakovaně dveře na C4,Civic8,O2 aj. a je to drobet jiné, než Ceed. Holt bylo slyšet trochu plech...Taky jsem po Paříži psal,že mají šanci to napravit. Ona se dá kvalita a pečlivost poznat podle zdánlivých maličkostí.Když drnčí a nedovírá schránka před spolujezdcem,co to udělá v praxi? Plasty uvnitř sice nejsou drama,ale zůstávaly na nich rýhy. To by nemuselo. Stále beru,že výrobce se na takovou výstavu připraví,jinak by byl blázen a sebevrah.Stejně jsem psal,že Ceed zatím neohrozí vůbec nikoho,ale že za 5 let,to by si měli dát premianti pozor. Nikdy jsem nepsal,že tohle auto nedojede,že bude poruchové.Dojede,proč by nedojelo,ale kvalita je širší pojem.Proto mne udivilo,jak na auto.cz chválili věci, které při světové premiéře byly trochu jinak. Je možné,že výrobce zapracoval a pokud jo,dobrý. Zatím tohle auto bude pro skupinu zákazníků, pro které je nějaká Fabia,Getz,Swift atd. malé,nechtějí jezdit Loganem, nechtějí ojetinu a nehodlají utratit víc jak 360 tis s klimou a mít auto třídy Golfa. Takových lidí jsou mraky,musí se krom ceny a výbavy nabídnout velice výhodný způsob financování na 5-7 let(což by kopírovalu záruku,ale tam budou nějaká ale..) a prodají, v pohodě. Jen bych varoval před přehnaným očekáváním. Nelze za cenu 350 tis mít Civica8,např.Celkový dojem a pocit z těch aut je zcela jiný a jinde.Nic víc.Dokonce i Škoda může být naprosto v klidu. Krátká Fabie2 je pro jinou cílovou skupinu(2. do rodiny), Combi možná jako základní a pokud v MB zareagují,tak jo,dobrý,proč ne?Pro mne je premiantem třídy "Ceed" Honda Civic8, takže 600 tis za ni klidně dám. Octávka 2 je jiná cílová skupina, tam jsem osobně ochoten jít na RSo, takže cena je jasná,ale kvalita též. Interiér je takový jaký je,ale vše lícuje tak jak má.To,že se někomu O2 nelíbí,no a?Nebo cena? Přece prodávají za ceny,kdy řekli že, nebudou nejlevnější. Drží slovo,mají podíl trhu,pokud se něco změní,změní cenu.Nikdo nezlevní iniciativně,proč by to dělal?Ono i korea bude zdražovat.Tuscon už není auto za hubičku a nové Santa Fé též.Logické,nemám s tím problém.
Osobně beru Ceed za počin typu Logana,ale na kvalitativně vyšší úrovni. Jestli se to někoho dotklo,to neřeším. Civic8 to zatím není.Tečka.