Hyundai Accent VS. Chevrolet Lacetti VS. KIA Cerato

Chevrolet, Hyundai, Kia

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod hlobilp 6. 2. 2006 00:22

Koukal jsem na to a myslim, ze je to docela slusna nabidka. Akorat ta klimatizace chybi. To by jsi ji musel príplatit 45kKc, docela dost. Nebo koupit verzi SX. Mit to za ty prachy klima, bylo by to dobry. Jen jsem cetl, ze to ma jiny volant nez bezny auta. Ted si jen nemuzu vybavit princip. Ma to mit pevny stred
Hyundai i30
Sony Xperia Neo V
Fujitsu AH531
hlobilp
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod viki_ 6. 2. 2006 11:10

Vapmireslayer: Jeste, jak si psal, ze chces co nejvetsi auto, jako zajimava alternativa by take mohla byt Elantra (podobna cena jako Cerato).
viki_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vampireslayer 6. 2. 2006 13:50

Jo ten priplatek za klimu je strasnej. Ma to pevnej stred volantu, tocis jenom vencem, bohuzel na ten motor nejsou moc pozitivni reference.

Elantra vypada hodne dobre, ale cena je uz moc vysoka.

Beru cerato, vcera jsem cumel do recenzi a porovnani celej den, za 328K tam mam i manualni klimatizaci a narozdil od lacetti je tam motor 1,6, takze doufam, ze uz me nic nezvikla.
Naposledy upravil Vampireslayer dne 10. 2. 2006 17:13, celkově upraveno 1
Peugeot 309 GTi, KIA Cerato 1,6 LX
Vampireslayer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Flammerr 6. 2. 2006 17:40

Chcem si kupit nove auto a rozodujem sa medzi Hyundai Accent, Hyundai Getz a Mitsubishi Colt.Ktore by ste mi z tychto aut odporucili.
Flammerr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod viki_ 6. 2. 2006 17:44

Flammerr: Ja bych bral asi nove RIO :).
viki_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek-607 6. 2. 2006 17:52

Flammerr: Accent ne, ten je uz zastaraly. O Coltu toho moc nevim, tak radsi nemudruju. Ale Accenta bych vazne vynechal.
Každá práce se udělá sama, jen se jí na to musí nechat dostatek času.

Honda Civic 8G 1.8i-VTEC Sport, Opel Astra G 1.4 16V, Gilera Runner 50DD
Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod wendy 7. 2. 2006 10:34

Flammer: Accenta skutečně vynech. A getz a Colt jsou tak rozdílná auta, že se můžeš podle mě rozhodnout jen na základě subjektivních dojmů - vem to, které ti víc vyhovuje.
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010

Check my www:-)
wendy
Štamgast

Odeslat příspěvekod Nelson 7. 2. 2006 10:53

No co se týče výběru Cerata, tak osobně mám sedan a jsem s ním naprosto spokojený. Rozhodně to není závoďák, ale na pohodlné ježdění je za tu cenu optimální.
Nelson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Shimi 9. 2. 2006 22:15

to Mirek-607: Zajímalo by mě, co je na Accentovi tak zastaralého. Design vynecháme, to je věc názoru.
Shimi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek-607 9. 2. 2006 22:36

Shimi: Tak predevsim technika poplatna dobe vzniku. Jde o model, co se vyrabi uz hrozne moc let a v USA se uz bezne prodava novy ( viz http://www.hyundaimotors.com/vehicle/accent/accent.aspx ), v Evrope by mel brzo taky. Bezpecnost je na dnesni pomery spatna, interier vypada uz dost stare, design, jak si prejes, nehodnotim, ale ta malicka kola s malym rozchodem vuci karoserii nepridaji ani na chovani auta. I kdyz muzou zvetsit vnitrni prostor.

Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod p 11. 2. 2006 22:45

To Flammerr. Mitsubischi Colt jsem si byl vyzkoušet. Přímo mě zaskočila hlučnost motoru. Jak to vytočíš na 4.000ot tak to není hluk, to je přímo řev. A to jsem dost otrlej neboť pravidelně jezdím TDI.
p
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Shimi 14. 2. 2006 16:25

to Mirek-607: Pravda je ta, že v porovnání s Lacetti a Ceratem je to zastaralá koncepce, o tom není pochyb. Nicméně bych ho neházel do starého železa. Momentálně pro něho ale mluví cena, za 270.000,- máš auto nižší třídy se solidníma jízdníma vlastnostma, na tuhle třídu velkým vnitřním prostorem a kufrem a hlavně max. výbavou. Lacetti s takovou výbavou je momentálně v akci za nějakých 343.000,- a Cerato za 334.000,- Za 359 se teď prodává Elantra, což je auto o třídu výš a úplně někde jinde. Proto tak nějak nechápu Vampireslayera. Když už hodlám do auta vrazit kolem 330 litrů, tak si přece nebudu kupovat auto nižší třídy, ale připlatím si usmrkaných 30 tisíc a mám káru jak sviňa. Teď k tomu novýmu modelu Accenta. Nechápu, proč přešli z liftbacka na sedan, podle mě je to krok zpět. Díky tomuto tahu přijde o spoustu potenciálních kupců. Já jsem se nemohl dočkat na jeho uvedení na trh, ale když jsem si poprvé přečetl, že to má být sedan, tak jsem byl hodně zklamaný. A myslím si, že nejenom já.
Shimi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek-607 14. 2. 2006 16:50

Shimi: Liftback se v USA uz taky objevil, jenom (zatim?) 3D. Ale po pravde, se mi moc nelibi. No, v Accentu pro posadku moc mista uvnitr neni. Preci jen ma maly rozvor, Lacetti i Cerato ho trumfnou. Elantra neni auto o tridu vys, jen ma vetsi batoh, neco jako Octavia... Navic uz ma taky sva leta, treba v interieru je to dost znat, bezpecnost uz taky nic moc. Za rok bude nastupce, uvidime.

Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod viki_ 14. 2. 2006 16:52

Shimi: No nevim, jestli je Elantra o tridu vys, jak pises. Mozna je to jen nejaky mytus jako napr., ze Fabia patri do tridy rodinnych aut atp. Cerato z Elantry vychazi, ma stejny podvozek. Presne ted nevim jak je na tom Elantra motoricky (jestli se ty stejne motory, co jsou v Ceratu davaji uz i do El., protoze do Cerata se novejsi motory davaly driv), ale mam dojem, ze benzinove motory (1.6 a 2.0) jsou stejne jako v Elantre. Velikostne neni Ela o moc vetsi. Cerato HB je o nejakych cca 15 cm kratsi, ale Cerato sedan je kratsi jen o 4 cm (karoserie Cerata nema takove previsy), Cerato je zase o par cm sirsi.

Ten novy Accent me vzhledove taky zrovna neuchvatil a kupovat dnes ten stary vybehovy model take nebude asi uplne nejvyhodnejsi koupe...
viki_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Shimi 14. 2. 2006 17:54

to Mirek-607: A jsme u toho, přetahovačka o třídy :) Já se do toho nechci pouštět, ale snad mi nechceš říct, že třeba zrovna Lacetti je ve stejný třídě jako Elantra? To snad nemyslíš vážně. Lacetti HB je pro mě klasický příklad nižší třídy stejně jako Fabia, atd., prostě prcek na nákupy. Elantra je zase klasický příklad nižší střední třídy, stejně jako Octávka, atd. Prostě auto o třídu výš, o tom nebudu debatit. S Ceratem HB je to takový zajímavý, tady váhám, kam ho zařadit. Jeví se to jako nižší třída, ale prostorem na mě dělalo dojem nižší střední třídy. Dost debaty o třídách. Ještě ale musím rozebrat jednu věc :) Jak si to myslel s tím interiérem u Elantry? Co je na ni znát? Já jsem seděl, i jel, jak v Lacetti, tak v Ceratu, ale že by mě ten interiér nějak uchvátil, to se teda říct nedá. Rozhodně se mně osobně mnohem víc líbí interiér v Elantře než v Ceratu. A to je přesně to, co jsem psal v prvním příspěvku. nemá smysl debatovat o designu, protože to je věc každého z nás.
Shimi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka