Proč tolik nenávisti ke korejským autům?

Chevrolet, Hyundai, Kia

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod wendy 26. 1. 2006 18:44

Laff: Tvůj přístup je naprosto v pohodě. Tady jde spíš o to, že někdo uslyší o autě, že je z Koreje, ahned vykřikuje: "Korejce nebrat, mají zastaralou techniku, jsou poruchový..."
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010

Check my www:-)
wendy
Štamgast

Odeslat příspěvekod Jendolf 26. 1. 2006 19:17

Korejci vyrabeji auta??? to jsem nevedel, mel jsem to za maximalni brak podobajici se pri silnem poziti navykovych latek autu :)

Korejce nebrat, zastarala technika...
B power M power W power
Jendolf
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Laff 26. 1. 2006 19:24

Jendolf: hezkyyy
Wendy: stejne tak nekdo vykrikuje o Fiatech, Fordech, Francouzich, Finech nebo Martanech... tak ho necham, treba mu ublizili. Ale pravda, ty se ptas cim- nazev threadu neni moralizujici, jenom chces vedet konkretni duvody. Fakt ze z toho nekteri delaji hospodu pred zavirackou, je na internetu prirozeny.
For a successful technology, reality must take precedence over public relations, for nature cannot be fooled... We have vastly underestimated how deeply ingrained are the organizational and cultural rigidities that hamper our ability to execute.
Laff
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod ITTI 26. 1. 2006 21:07

Teda,chlapi: odpoví mi někdo konečně,jaká auta ti korejci nejvíce kupují nebo neodpoví?Jestli korejská,tak v Evropě se zase kupují víc evropská a je to remíza.

On je tu jeden malý rozpor:všichni chceme co nejvíce vydělávat,mít dobrou práci,kupovat kvalitní a levné věci,někdo zejména korejské a čínské a já se jenom ptám, co se tu nakonec za 20-40 let bude dělat? Jde mi o to,abychom(teda já už rozhodně ne) měli vůbec nějaké peníze na koupení čehokoliv,aby tu nebyla 80% nezam....Ono nejde křičet jedním dechem o vysoké ceně práce v EU a současně chtít vše za minim.cenu.Ekonomické perpetum...

Takže si odpovím na to, co především korejci kupují sám: hlavně auta vyrovená u nich doma. A je to legitimní, jako je legitimní,že já si kupuji auta vyrobená v EU, seč může být "japonské",ale dělají to lidé zde.
ITTI
Servismen

Odeslat příspěvekod wolff 27. 1. 2006 01:00

ITTI, bacha ať ti nějaká nepřistane...
Pan Ševčík, už byl zase na Nově... :D
Nic ve zlým..Ale je to přesně můj názor. Němce postavilo na nohy právě to, že podporovali svůj průmysl. Pokud od toho teď Evropa se svým nejotebřenějším trhem an světě ustoupí, tak potěš nás pán Bůh...
Pokud to někdo nechce vidět, tak je mi z toho smutno... Znovu opakuji,nemám osobně nic proti šikmookým... Ale zkusteněkdo tam něco dovážet a nebo vyrábět... Pak uvidíte o čem mluvím. Chovají se k tomu svému úplně jinak než mi...
Energetické audity, posudky a termovize (viz. Avatar)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod igy 27. 1. 2006 12:23

wolff píše:ITTI, bacha ať ti nějaká nepřistane...
Pan Ševčík, už byl zase na Nově... :D
Nic ve zlým..Ale je to přesně můj názor. Němce postavilo na nohy právě to, že podporovali svůj průmysl. Pokud od toho teď Evropa se svým nejotebřenějším trhem an světě ustoupí, tak potěš nás pán Bůh...
Pokud to někdo nechce vidět, tak je mi z toho smutno... Znovu opakuji,nemám osobně nic proti šikmookým... Ale zkusteněkdo tam něco dovážet a nebo vyrábět... Pak uvidíte o čem mluvím. Chovají se k tomu svému úplně jinak než mi...
igy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wendy 27. 1. 2006 12:42

wolff: Němci jsou postavený na nohy? Jestli tohle myslíš vážně, tak už chápu, proč považuješ Ševčíka za hlupáka...
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010

Check my www:-)
wendy
Štamgast

Odeslat příspěvekod Laff 27. 1. 2006 13:10

Wendy: prestoze mi u wolfa vadi to jeho vecne flamovani na tema Fiat, tak se ho ted zastanu- ma na mysli Wirtschaftswunder 50.let, ktery stal na dvou zakladech- Mashall a podpora domaciho prumyslu (mezi lidmi, ne nejaka proklamovana vladni, jako se to deje u nas (ackoliv u nas v cim dal tim mensi mire)).
For a successful technology, reality must take precedence over public relations, for nature cannot be fooled... We have vastly underestimated how deeply ingrained are the organizational and cultural rigidities that hamper our ability to execute.
Laff
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod wolff 27. 1. 2006 14:24

To Laff, přesně to sem měl na mysli... Je vidět kdo má za ušima...
Tak a teď ještě k té Korejské úlitbě Bohům a jejich dobrosrdečnosti vůči nám... evropanům... A NEFLAMUJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cituji:
Hranický závod LG.Philips Displays , zastavil výrobu obrazovek kvůli nedostatku materiálu. Do vážných finančních problémů se dostal kvůli rozhodnutí společnosti LG.Philips Displays (Korea), která v pátek oznámila, že již nebude podporovat několik svých ztrátových dceřiných firem.

Tak to jen tobě milý Wendy a panu Ševčíkovi... (I když myslím, a v tomto se musím pana Ševčíka zastat, že on Korejce taky moc nemusí)... Goesi, četl si? Takhle se to dělá...

P.S. Já se škodovky nezastávám, dokonce ji nemám rád, ale popravdě? Každý o mě ví, že Němce nemusím,ale raději podpořím Němce než Korejce nebo Amíky... Pokud někdy někam vycestujete mimo Evropu, pochopíte. Tam, už nejste Brňák, Moravák, nebo Čech, tam jste Evropan a i Němec Vám bude krajanem... :)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod wolff 27. 1. 2006 14:31

A Wendy... Já ho nepovažuji za hlupáka... To bych se mohl hlupáků dotknout... Hlupáci za to nemohou, těm není z hůry dáno... Pan Ševčík, tak jak vystupuje, tak jak se prezentuje, to dělá z vlastní vůle, do toho ho nikdo nenutí... Já si dokonce myslím, že blbý není... On ze sebe hloupého jen dělá... Možná si spočítal, že to jeho demagogizování, kverulantství a machrování mu vynese víc... , jinak nevím proč by to dělal... A je možné, že postupem času těm svým teoriím začal i věřit... Všechna sláva polní tráva... Ale je možné, že až zase bude u moci jedna nejmenovaná opeřená strana, jako že pevně věřím, že nebude, tak si možná ty jeho teorie prubneme v praxi na vlastní kůži a to bude teprve veselo... :D Liberální lochec to bude...

P.S: tak jak Němce nemám rád, tak podle pana Ševčíka už se touhle dobou měli dávno pást, ale nějak to nevyšlo a sem rád... :)
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod wolff 27. 1. 2006 14:32

Sorry za OT,ale ono to tak trochu k tomu patřilo a myslím, že s těmi korejskými auty taky tak trochu souviselo...
wolff
Fanatik roku 06 + 07

Odeslat příspěvekod ITTI 27. 1. 2006 16:29

igy: V čem Škodovka zneužívá svého postavení? Tuto otázku myslím naprosto vážně.
Přece,každý,naprosto každý si může koupit jakékoliv auto,které se sem hromadně dováží,nebo lze i individuální dovoz.

Cena: cena je taková,jak si kdo cení svého výrobku s ohledem na konkurenci(resp.výrovní náklady+zisk) a současně,co je zákazník ochoten zaplatit. Nevím, že by někdo někoho nutil si Škodu kupovat, nějaká Státní plánovací komise,resp. Státní cenový úřad( info pro mladé) nestanovují ceny,takže cena je taková jaká je.

Nám na autoškolu dali:sedan,metalíza,1,2HTP-to stačí,litá kola,2x vaky,ABS,klima,el.přední okna + zrcátka,park.senzor,rádio s CD,závěsné zařízení,koberečky + povinná výbava a celková cena s DPH byla 335 tis.Vzadu jim tam vozíme reklamu-docela malou-autosalonu.

Vím, že dávali slevy i jiným autoškolám,my jsme koupili o trošku výhodněji,je to věc dohody.

Taxikáři měli bezva ceny na Superby.

Lze namítnout,že zde nižší platy.To ano,takže zde VW šetří,ale zase přinesl peníze a technologie,je to obchod,to si přiznejme.Dnes by ta firma nebyla,nebo něco na způsob Poldi Kladno....

Autům by se nemělo přisuzovat víc,než k čemu slouží. Já to beru spíš za docela zbytečné téma,seč jsem něco napsal. Ať si koupí každý co uzná za vhodné.

Ale nežijme v iluzi,že nás lidé z Asie budou nějak moc šetřit. Jejich snaha ovládnout trhy a likvidace jiných je zřejmá a osobně bych za "hrst rýže" pracovat nechtěl. Čína je ukázkový příklad. Snad jsem to nepřehnal s názorem,že v mezním případě sem vše dovezeme levné(a kvalitní? :hm ) z Asie, ale nevěřím,že se tu všichni uživí službami a prodejem myšlenek.Takže čím a za co si lidé koupí cokoliv?Konečně je známo,kdo ty myšlenky bez servítků krade.Korea je alespoň slušná.Čína ne.Stačí,že se jim dalo dělat to co dalo.Nechci,aby moje děti byly zaměstnanci asiatů a není to rasismus.Každý si chrání své trhy.Je-li normální...Je to jako po listopadu 89.Panu presidentu tleskali,že nebudeme dělat zbraně a vyvážet(neřešme kam,kvalitu,parametry..) a titíž co tleskali, naše místo okamžitě zabrali.Taková je realita a je třeba nebýt naivní.

Není to nic o tom "mít či nemít rád". Tak problém nestojí, to je příliš emotivně položená otázka majitele Getze(jistě že je legitimní). Jde o bytí či nebytí,tj. o ekonomické přežití.
Soukr. bych si třeba Tuscona,pokud by doladili interiér, klidně koupil.Ale asi počkám na toho Yettiho.Líbí se mi ta jeho modrá barva,takovou korejci nenamíchají.Holt 100 let zkušeností je 100 let zkušeností a tradice,ale to jsem si tak do wendyho jenom lehce šťouchnul,on ví,že to tak nemyslím :wink:
ITTI
Servismen

Odeslat příspěvekod igy 27. 1. 2006 16:45

Já jsem tě nechtěl ani rozlítit, ani vyprokovat ke slohovému cvičení. Škodovka prostě spoléhá na to, že její auta budou lidi v ČR kupovat proto, že je to tzv. české auto (což sice není, ale nevadí). Teď ta cena - já si myslím, že je rozdíl kupovat auto jako soukromá osoba a jako instituce (tvá autoškola). Já jsem si už dvě Škodovky koupil, ale třetí už ne - proč? Když se budu pohybovat v rozumné cenové relaci, tak dostanu motor 1.2 HTP, tento motor nechci, mám teď 1.4 a žádný "trhač asfaltu" to není, takže si nedovedu představit, jak to s tím 1.2 jede (nebo teda spíš nejede). A když si vezmeme tu podporu českých nebo evropských výrobců - vem si, jaký skandál teď byl ve VW, jak kupovali vedení a odborářům prostitutky, jak se hoši z managementu pakovali. Myslíš, že se to v ceně auta neodrazí? Já mám obavu, že ano. Proč bych měl podporovat takové lidi? Pokud mi někdo nabídne to, co chci, ve stejné kvalitě a levněji, tak nevidím důvod, proč bych si koupil tu věc u někoho, kdo mi ji prodá dráž. Já nikomu dě*ky platit nechci, na to se na ty prachy dost nadřu.
igy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Brouk 27. 1. 2006 18:02

Wendy, tohle je trochu mimo misu, ale chci se te zeptat, jake nejsirsi kola si videl (mel) na Getzu? Uvazuju koupit 15 palcove alu disky primo u Hyundaie, jeden stoji 2250, coz mi pripada jako velmi dobra cena. Na to bych obul 195/50. Mas s tim zkusenosti?
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bingo 27. 1. 2006 18:41

igy píše:Pokud mi někdo nabídne to, co chci, ve stejné kvalitě a levněji, tak nevidím důvod, proč bych si koupil tu věc u někoho, kdo mi ji prodá dráž.r/quote]

Tohle asi tady nevyresime. Zalezi, co je pro tebe vic, jestli konzum (zakladni parametr cena), nebo i resis, komu ty prachy za tu vec das. Souhlasim s tim, ze vw si kali na hlavu, jen me prekvapuje, ze kdyz ti vadi "nadstandardni naklady" vw, ze ti nevadi to, ze ty prachy na druhou stranu posilas mimo evropu. Myslim, ze kdyby byly vw levnejsi, tak ti budou devky pro management uplne jedno :wink: a koupis vw.

Ale asi se fakt nedokazu do tohohle vzit, protoze ja bych za 300tis koupil solidni ojetinku stredni tridy, kdybych chtel kupovat neco novyho, tak asi tyhle svoje idealy prehodnotim.

Jen doufam, ze v te asii taky evropa neco proda. Co jsem slysel o Japonsku, tak mit nejaponske auto a zastavat nejakou vyssi pozici je totalni faux pas. U nas to je napak, kdo ma drazsi Skodovku, tak je to priklad stadniho chovani :wink:
bingo
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka