igy: V čem Škodovka zneužívá svého postavení? Tuto otázku myslím naprosto vážně.
Přece,každý,naprosto každý si může koupit jakékoliv auto,které se sem hromadně dováží,nebo lze i individuální dovoz.
Cena: cena je taková,jak si kdo cení svého výrobku s ohledem na konkurenci(resp.výrovní náklady+zisk) a současně,co je zákazník ochoten zaplatit. Nevím, že by někdo někoho nutil si Škodu kupovat, nějaká Státní plánovací komise,resp. Státní cenový úřad( info pro mladé) nestanovují ceny,takže cena je taková jaká je.
Nám na autoškolu dali:sedan,metalíza,1,2HTP-to stačí,litá kola,2x vaky,ABS,klima,el.přední okna + zrcátka,park.senzor,rádio s CD,závěsné zařízení,koberečky + povinná výbava a celková cena s DPH byla 335 tis.Vzadu jim tam vozíme reklamu-docela malou-autosalonu.
Vím, že dávali slevy i jiným autoškolám,my jsme koupili o trošku výhodněji,je to věc dohody.
Taxikáři měli bezva ceny na Superby.
Lze namítnout,že zde nižší platy.To ano,takže zde VW šetří,ale zase přinesl peníze a technologie,je to obchod,to si přiznejme.Dnes by ta firma nebyla,nebo něco na způsob Poldi Kladno....
Autům by se nemělo přisuzovat víc,než k čemu slouží. Já to beru spíš za docela zbytečné téma,seč jsem něco napsal. Ať si koupí každý co uzná za vhodné.
Ale nežijme v iluzi,že nás lidé z Asie budou nějak moc šetřit. Jejich snaha ovládnout trhy a likvidace jiných je zřejmá a osobně bych za "hrst rýže" pracovat nechtěl. Čína je ukázkový příklad. Snad jsem to nepřehnal s názorem,že v mezním případě sem vše dovezeme levné(a kvalitní?

) z Asie, ale nevěřím,že se tu všichni uživí službami a prodejem myšlenek.Takže čím a za co si lidé koupí cokoliv?Konečně je známo,kdo ty myšlenky bez servítků krade.Korea je alespoň slušná.Čína ne.Stačí,že se jim dalo dělat to co dalo.Nechci,aby moje děti byly zaměstnanci asiatů a není to rasismus.Každý si chrání své trhy.Je-li normální...Je to jako po listopadu 89.Panu presidentu tleskali,že nebudeme dělat zbraně a vyvážet(neřešme kam,kvalitu,parametry..) a titíž co tleskali, naše místo okamžitě zabrali.Taková je realita a je třeba nebýt naivní.
Není to nic o tom "mít či nemít rád". Tak problém nestojí, to je příliš emotivně položená otázka majitele Getze(jistě že je legitimní). Jde o bytí či nebytí,tj. o ekonomické přežití.
Soukr. bych si třeba Tuscona,pokud by doladili interiér, klidně koupil.Ale asi počkám na toho Yettiho.Líbí se mi ta jeho modrá barva,takovou korejci nenamíchají.Holt 100 let zkušeností je 100 let zkušeností a tradice,ale to jsem si tak do wendyho jenom lehce šťouchnul,on ví,že to tak nemyslím