Hyundai Getz

Chevrolet, Hyundai, Kia

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Brouk 10. 6. 2005 09:32

Ja mam najezdeno pres 23 000. s hlukem jsem nemel nikdy problemy (nevsimal jsem si toho asi). Auto je stale bez jedine zavady a verim, ze tomu bude i nadale. Ma vira je zalozena na tom, ze jsem si nekoupil Skodu. Mimochodem, velice me pobavila nabidka Skody Fabie 1.4 edice 100 za 472 900. Za ty prachy si koupim od korejcu auto vyssi tridy, s lepsim motorem, s lepsi bezpecnosti, vybavou... Rad bych se setkal s nekym, kdo si koupi fabku za pul mega. Apriori ho povazuju za idiota. Ale je tu jeste fantastictejsi nabidka: Fabia 1.9 TDI za 532 900. Verim, ze tyto dva skvosty jsou dobre vybavene, ale pripada mi to jako vsadit briliant do stribrneho prstenu.
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wendy 10. 6. 2005 12:03

Po mých zkušenostech s Getzem, a masivní reklamní kampani můj otec, ač zarytý škodovkář, jehož dosavadním snem byla Octa II s 1.6 MPi, vymění po doplacení leasingu svou dosavadní Octavii I za Hyundai Tucson Dynamic 2.0. Ten ho vyjde na nějakých 650000, Oktávka se stejnou výbavou a motorem 1.6 by přišla na rovných 600000. Ale jen ať si všichni ty škodovky kupují, aspoň budou korejci pořád tak levní a nebudou se krást tak, jako vozy tuzemské a německé provenience...:-)
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010

Check my www:-)
wendy
Štamgast

Odeslat příspěvekod Tech 10. 6. 2005 13:24

Brouk píše:Ja mam najezdeno pres 23 000. s hlukem jsem nemel nikdy problemy (nevsimal jsem si toho asi). Auto je stale bez jedine zavady a verim, ze tomu bude i nadale. Ma vira je zalozena na tom, ze jsem si nekoupil Skodu. Mimochodem, velice me pobavila nabidka Skody Fabie 1.4 edice 100 za 472 900. Za ty prachy si koupim od korejcu auto vyssi tridy, s lepsim motorem, s lepsi bezpecnosti, vybavou... Rad bych se setkal s nekym, kdo si koupi fabku za pul mega. Apriori ho povazuju za idiota. Ale je tu jeste fantastictejsi nabidka: Fabia 1.9 TDI za 532 900. Verim, ze tyto dva skvosty jsou dobre vybavene, ale pripada mi to jako vsadit briliant do stribrneho prstenu.

Tvá víra , že nebudeš mít poruchu je založena na tom , že sis nekoupil škodovku.....to má hlavu a patu, názor a věta hodné pomocné školy
Znám spoustu lidí co mají Fábku za 1/2 mega....jestli máš něco proti RS....nakonec proč to řešíš, byla to jejich volba a nemyslím si že špatná, i když já bych ji nechtěl..a nazývat je idioty...mimo mísu
Koupíš si od Korejců auto vyšší třídy....tak si ho kup, každej má právo si vybrat a je zde svoboda volby, tak neurčuj co je pro druhé výhodné.
Ano Škodovka je drahá, ale neboj, oni taky půjdou s cenou časem dolů ..pokud ji k tomů donutí pokles prodejů.
Tech
Nováček

Odeslat příspěvekod wendy 10. 6. 2005 14:21

Tech: A to si piš, že jí donutí. Jenže Korejci jdou strategií vyšší prodeje za nižší marže, zatímco škodovka si chce nahrabat dokud to jde. A ono už to moc dlouho nepůjde, schválně si porovnej celosvětové prodeje Hyundaim a Škody. V dnešní době rozhoduje nejvíc hodnota value for money, a tu má Hyundai dnes velmi dobrou, zatímco škodovka velmi bídnou.
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010

Check my www:-)
wendy
Štamgast

Odeslat příspěvekod Brouk 11. 6. 2005 14:06

Wendy, tos me potesil s tim Tucsonem. Jeste stale zijou lidi, kteri si dovedou veci spocitat. Me se taky libi. Nejen ze je mnohem lepsi nez OII, je i bezpecnejsi, kekrade se...tisice vyhod, ktere jsou malo viditelne, ale je potreba je brat v uvahu.
Jím, když mám žízeň, piju, když mám hlad.
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Brouk 11. 6. 2005 14:12

Tech: Nenazval jsem nikoho idiotem, rekl jsem, ze je povazuju za idioty, to je jako bych si to myslel, vis? A myslet si muzu co chci.
Kdyz je neco vyhodnejsi, tak je to vyhodnejsi pro vsechny, ne jen pro me. Cisla jsou jasne dana. Skodovka jestli pujde s cenama dolu...nevim. Vzdy bude v tomhle state zakladna lidi, kteri uvidi reklamu, ze cena Fabie je jiz od 225 000. Ale ze prumerne vybavena Fabka stoji 400, na to nikde reklama neni. Proto prijdou do prodejny a prodavac jim lehce nanuti vybavu za 150 tisic a oni si toho ani nevsimnou a na konec na to kejvnou. A za druhe je tady zakladna lidi, pro ktere znamena porovnavani cen aut to, ze obejdou nekolik autosalonu Skoda v okrese, jestli nekdo nema lepsi ceny.
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ´eavy 11. 6. 2005 16:54

Brouk píše:Tech: Nenazval jsem nikoho idiotem, rekl jsem, ze je povazuju za idioty, to je jako bych si to myslel, vis? A myslet si muzu co chci.

Myslim si, ze jsi totalni idiot. Myslet si o lidech, ze jsou idioti, na zaklade toho, jake si koupi auto, muze opravdu jen idiot. Ale samozrejme mas pravo byt idiotem (a tedy myslet si to, co si myslis) a nikdo ti to pravo nehodla brat.

Brouk píše:Kdyz je neco vyhodnejsi, tak je to vyhodnejsi pro vsechny, ne jen pro me. Cisla jsou jasne dana.

Mylis se, kazdy ma jine preference. Jsou lidi, kteri jsou ochotnit zaplatit vic za auto, ktere je papirove slabsi, mene prostorne, atp. A nejsou to idioti (ale myslet si to o nich muzes - viz. vyse). Maji k tomu ruzne duvody - treba se jim libi, atp. Jsou to jejich duvody a pro ne jsou podstatne. Proc by si meli kupovat Hyundai, kdyz chteji Octavii? Stejne tak si nikdo nemusi kupovat Octavii, kdyz chce Hyundai. Ale pokud se mi strasne libi Octavie, chci ji a muzu si ji dovolit, tak je pro me proste vyhodnejsi, nez sebelepsi a sebelevnejsi hyundai. Neni v tom zadny problem. Teda krome toho, ze ty si o me budes myslet, ze jsem idiot.

Brouk píše: Skodovka jestli pujde s cenama dolu...nevim. Vzdy bude v tomhle state zakladna lidi, kteri uvidi reklamu, ze cena Fabie je jiz od 225 000. Ale ze prumerne vybavena Fabka stoji 400, na to nikde reklama neni. Proto prijdou do prodejny a prodavac jim lehce nanuti vybavu za 150 tisic a oni si toho ani nevsimnou a na konec na to kejvnou. A za druhe je tady zakladna lidi, pro ktere znamena porovnavani cen aut to, ze obejdou nekolik autosalonu Skoda v okrese, jestli nekdo nema lepsi ceny.

Cena v trznim hospodarstvi je generovana trhem. Auto stoji tolik, kolik je za nej dostatecne mnozstvi lidi ochotno zaplatit. Za Skodu jsou lidi ochotni zaplatit vic, nez za Hyundai, proto je Hyundai levnejsi a Skoda drazsi (ja vim, ze je to zjednodusene, ale nechci se v tom babrat). A jake maji lidi duvody k tomu, ze zaplati vic za Skodu, je uplne jedno. Z meho pohledu je to napriklad proto, ze korejci vypadaji (nebo donedavna vypadali) otresne, zatimco Skoda ma vyvazeny elegantni design (zduraznuju, ze je to muj subjektivni nazor). A je jasny, ze plastika od znameho umelce bude asi drazsi, nez kycovite porcelanove prasatko. Mam proste urcite esteticke citeni a to plesa, kdyz se podivam na Octavii, Superb, nebo treba BMW 5, ale trpi, kdyz se podivam na predchozi generace Sonaty, ruzne KIA a podobne patvary. Nepopiram, ze dost lidi toto citeni muze mit jine a nebudu je kvuli tomu povazovat za idioty, protoze narozdil od Brouka nejsem idiot. Uf.
Renault Mégane Coupé 2.0 ´98 bez tuzingu ;-)

Video zde: http://www.youtube.com/watch?v=xHrMQ-ONWGA
´eavy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Zetec 11. 6. 2005 18:14

Těm co uvažují o zmiňované 1,4 ve Fábii 100 bych doporučil o 100.000 levnější Getz 1,6. Nemáte s ním někdo zkušenosti?
Zetec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Brouk 11. 6. 2005 18:51

´eavy. ja se celou dobu snazim vyvratit a zesmesnit myty, ktere kolujou mezi lidma. Nechal jsem se strhnout a uz zachazim do extremu, kdyz lidem nadavam. To je pravda. Myty: Kdyz nekomu reknu, proc si treba misto skodovky nekoupi Hyundai nebo japonce atd., nikdo nerekne, ze se mu libi Skoda, nybrz ze japonci jsou drahy. Kdyz mu to vyvratim, hned prijde s tim, ze na japonske auta jsou drahe nahradni dily, pritom nema paru, kolik stoji dily na japonce nebo na skodovku. Proste mytus. Davno jsou pryc doby, kdy Skoda stala "malo" a cizi auta hodne. Vetsina lidi v tom zije stale, aniz by tusila, ze se neco za tech 15 let zmenilo. Vlastne se snazim radit, i kdyz priznavam podivnym zpusobem. Ze zacatku jsem sem vypisoval rady typu: nez si koupite skodovku, projdete si na internetu ceny jinych znacek a porovnejte pomer vykon/cena. Jenze to mi vzdy nekdo odepsal jak jsou korejci nekvalitni (to uz neni pravda) a ze nejlepsi je skoda... Pak se to po case zvrhlo. Ale mas pravdu, at si kupuje kdo chce co chce, bude to stejne vzdy skoda a korejci budou aspon levny.
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Brouk 11. 6. 2005 18:53

PS: F U C K S K O D A !!!!!!!!!
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 11. 6. 2005 19:32

na getz neni odpocet 19% dph co ?

mel jsem pocit ze jsem to na jejich strankach dnes videl ale asi jsem se spletl.
anonymni

Odeslat příspěvekod NiceOne 11. 6. 2005 19:32

Brouk píše:PS: F U C K S K O D A !!!!!!!!!

Musim prispet svoji zkusenost:

Na zacatku roku jsem kupoval auto a po prozkoumani ceniku a parametru, jsem si rekl ze nebudu idiot a nebudu kupovat predrazenou Fabii. Vybral jsem si Getz 1.1 Dynamic za 270000 + airbag spolujezdce za 9000 a central za 5000 + radio za 5000 + zamykani paky za 7000. Takze celkem cca 295000.

Zasel jsem do salonu Hyundai, kde sem si chtel auto koupit. Byly velice ochotni, ale:
- chtel jsem modrou barvu, ktera v centralnim skladu pry momentalne neni, a vyroba trva dlouho
- takze jake mate jeste barvy...bez priplatku jenom bila,..tu jsem nechtel, takze + 5000 za cervenou barvu...s tim jsem se smiril.
- dodaci doba skladoveho!!! vozu 3 tydny
- predvadeci auto s motorem 1,1 momentalne nemeli k dispozici
- nakonec to ztroskotalo na vypoctu leasingu, jelikoz mi nebyly schopni nabidnout leasing na 6 let.

Takze jsem se rozloucil, sednul k netu a navstivil http://www.skoda-auto.cz. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem zjistil ze predrazenou Fabii 1,2 Ambiente muzu mit za 270000 celkem se vsemi pozadovanymi doplnky v cervene, zelene, modre a bile barve bez priplatku a dokonce trosku lepsi vybave nez Getz.

Zasel jsem tedy do salonu Skoda, kde mi naprosto bezproblemu vypocetli leasing jakej jsem chtel, k dispozici meli cca 10 predvadecich aut s ruznymi motory, takze jsem se hned svezl, a nakonec jsem mel skladove auto za 3 dny k dispozici a o 30000 levneji nez hyundai a s bohatsi vybavou.

...takze zaver. Nerikam Fuck off Hyndai jako nekteri chudaci, ale proste u me vyhrala Skoda.

PS: kdyz bych kupoval auto ted, tak by to nebyla Fabia ani Getz, ale Suzuki Swift, ktery je urcite lepsi nez Getz a ma i rozumnou cenu, ale nevim jak by to dopadlo v salonu. Leasing nedame, barvu nemame, pockej si 2 mesice,...:)
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod NiceOne 11. 6. 2005 19:41

Zetec píše:Těm co uvažují o zmiňované 1,4 ve Fábii 100 bych doporučil o 100.000 levnější Getz 1,6. Nemáte s ním někdo zkušenosti?o/quote]

Sakra chlape, je takovej problem se podivat na ty cenik??????

Getz 1.6 Sport 379900, Fabia 1,4 (74kw) Elegance 392 900. Tj rozdil 13000. Kde je tvych 100000???????? Asi jsou tam drobne rozdily ve vybave, ale rozhodne to neudela 100000.
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod Brouk 11. 6. 2005 19:46

Proc ses nepodival na Getz Champion s motorem 1.3? Jinak v dobe kdy jsem ja kupoval getze byl trochu jiny system vybav. za 280 jsem dostal vsechno krome klimy. Dneska nabizi klimu, ale jine veci jsou za priplatek. Jinak oficialni cena za 1.2 Ambiente je 287 900 a ma airbagy, abs, central a el. okna. nic vic.To ze tam do vybavy vypisujou Odkládací schránka v přístrojové desce u spolujezdce nebo Topení s mechanickou regulací nebo Jednotónová houkačka, tim se ja nenecham zmast.
Brouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Brouk 11. 6. 2005 19:49

Ja vidim trochu rozdil v motoru, ty ne? Ale mluvil jsem o edici 100, a ta stoji 472 900.
Brouk
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka