Problémy SSangYong Tivoli Grand - kod P0607

Chevrolet, Hyundai, Kia

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Humpolak 22. 1. 2025 08:20

V listopadu 2023 jsem si koupil nový Tivoli Grand. Hned po jeho zakoupení, cca po 14 dnech začala svítit kontrolka motoru. Auto ale jelo dále normálně. Po návštěvě oficiálního servisu (u prodejce) mi řekli, že počítač vyhodil kod P0607 ECU fault. A že nemají k této chybě žádné detaily a že nevědí co s tím. A že tedy chybu jenom vyresetovali. Následně jsem s vozem jezdil skoro celý rok bez problémů a pak 3.12. začala kontrolka svítit zase. Opět mi v servisu řekli to samé. Nic neřešili a opět chybu (stejnou) jenom vymazali. Jezdil jsem s vozem přesně 14 dní a 17.12. se kontrolka rozsvítila opět. Opět stejná chyba. Tentokrát už se tomu trochu více věnovali, řekli mi že by mohlo jít o zkrat a že vše porozpojovali a zase spojili zpátky. Také že by mohlo jít o nekvalitní palivo. No já tankoval benzín 95ku u OMV, Shellu a Orlenu, ale budiž. Že prý by bylo lepší tankovat 100 oktanový benzín. Že by to mohlo fungovat. Začal a poctivě jsem tankoval tedy jen tu 100. Dneska 20.1. kontrolka začala svítit znovu.

Jsem z toho dost nešťastný. Tohle přeci není u nového auto normální. Na vůz samozřejmě platí záruka . Dle mého je toto skrytá vada. Souhlasíte že tomu tak je, a že bych mohl podat reklamaci vozu a bud požadovat výměnu vozu nebo vrácení peněz? Případně pokud bych nechtěl být tak radikální .... Autům vůbec nerozumím ale zkoušel jsem si o tom něco číst a dočetl jsem se že by mohlo jít o vadný Powertrain Control Module (PCM). Mám, respektive mohu v tomto případě požadovat jeho výměnu? Děkuji za jakýkoliv názor nebo radu. Jsem z toho fakt nešťastný.
Humpolak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 22. 1. 2025 08:26

Požadovat můžeš cokoliv, klidně i opakování ceremoniálu.
Dokud auto jezdí, tak na svítící kontrolku asi reklamaci nevyhraješ ...
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 22. 1. 2025 08:26

Ano.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 22. 1. 2025 08:53

Jezdíš krátké trasy? Pokud ano, tak by to mohl být benzín v oleji a pomohla by častá výměna oleje.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Humpolak 22. 1. 2025 08:56

Právě že krátké trasy skoro vůbec. Většinou jsou to dálky, jako Zlín <-> Košice, Zlín <-> Vysočina. Na ty krátké trasy se mě ptali v servisu hned.
Humpolak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 22. 1. 2025 08:57

Aha tak to je na pytel
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Tomas B 22. 1. 2025 09:58

spíš na *****
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 22. 1. 2025 10:02

1. vyzadat si vsechny reklamacni protokoly (pokud je nemas)
2. pokud se jedna o vadu co se opakuje - 3 stejne/4 ruzne tak pri dalsi takove zavade odstoupit od kupni smlouvy a vratit si plneni v plne vysi

neni duvod si nechavat vadne auto
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod exBURN 22. 1. 2025 10:03

Přesně tak. Pokud se vše hlásilo jako reklamace.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod puk123 22. 1. 2025 10:16

Jestli ne, může začít teď.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod exBURN 22. 1. 2025 10:32

No měl na to 2 roky. Teď už bude valná část pryč
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod puk123 22. 1. 2025 10:40

Třeba začnou borci v autorizáku konečně makat.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod exBURN 22. 1. 2025 10:47

Dobrej vtip je vždycky s tím stooktanem. To je snad vždy první věc, co řeknou ti dementi ze servisu. A křeni pak tankujou drahej benzín a stejně to nepomůže. Auto když je postavené na N95 tak má i na N95 jezdit.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod JardaB 22. 1. 2025 10:48

Koupit si diagnostiku a chybu nulovat sam, solved :D
Jinak resenim je asi vymenit ridici jednotku, to bych po servisu asi chtel nez se pak posere cela po zaruce...
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod ace2 22. 1. 2025 10:55

Tak chyba řídící jednotky. Ten kod takhle toho moc neřekne. Může to být pokles napětí což může být způsobený více méně vším od alternátoru, přes špatné uzemnění kabelu. Nicméně asi u nového auta by nejlogičtějším řešením v záruce bylo prostě vyměnit řídící jednotku. Asi bych je dotlačil k řešení nějak aktivně. Je to opakovaná stejná závada
ace2
Veterán

Další stránka