Niro EV (2024) - reál dojmy a provoz

Chevrolet, Hyundai, Kia

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 27. 11. 2024 13:41

Tak už se nám to narodilo.... auto vybráno díky bratrské pomoci garážníků, děkuji :tleskani :-)

Ještě musím fakt poděkovat KIA AUTOKOM Zlín, kde pan Hebelka odvedl maximálně vstřícnou spolupráci. Jako funglovek už jsem bral hodně, ale tady byl servis asi vůbec nejlepší (včetně pomoci s dotací což je dost práce navíc).

Teď k autu: 200PS verze, 64,8kWh baterka. Teď na zimních 17" Continental, z výroby jsou tam taky Continentaly (EcoContact)

Výbava je nějaká střední (tuším Style), prostě klima, adaptivní tempomat, parkovací kamera, senzory vpředu/vzadu, vyhřívání sedaček a volantu, navigace. Nic mi nechybí, žádný excesivní luxus tam ale taky není. Zajímavá kravinka je adaptér, který ze zásuvky na nabíjení udělá powerbanku a může do toho strčit 220V spotřebič.... Asi nevyužiju, ale vtipné.

Pozitiva:
- výborné sedačky, pro mě hodně důležité že "kůže" je jen na okrajích, sedíte na textilu, takže nestudí
- pohodlné, dostatečně výkoné, dobrý posaz i výhled
- místa je tam dost
- nepípá asistent překročení rychlosti, i když to nedodržuju. Nevím proč, jsem rád 8-)
- defaultní vedení v pruzích otravuje a trošku hrabe do volantu. Lze vypnout přidržením tlačítka na volantu, čili pohoda a žádné otravování s nastavováním
- appka přehledná, nezávislé topení funguje
- najel jsem 50km po Zlíně, teplota kolem 5st. Výborně to topí a spotřeba byla kolem 18kWh.... (Superb iV by při tom samém bral někam pod 30.... taky nemá tepelné čerpadlo, zatímco tahle Kia samozřejmě ano)
- infotaiment řízení nabíjení atd. se zdá přehledný... ještě jsem moc neladil
- z výroby na Continentalech (eco-contact)

Negativa
- je to prostě krabice na převoz lidí, esteticky mi to nic neříká, ani mě to neuráží. Fotogenické to fakt není, v reálu to není tak zlé. Kola jsou aftermarket pro zimáky
- zatím jsem nenašel jak nějak dát na infotaiment rychlé volby pro volání těch 5 čísel, která volám v 99% případů (věřím že to půjde)
- vůně nového vozu nic moc no :D Alfa v kůži byla lepší :-* Vzpomínám i na to Bravo co mám v avataru.... to byla jiná liga tehdy - sedačky z nějakého mikroplyše, barevné sladění interiéru.... prostě 100x útulnější a pocitově příjemnější.... Ale to není problém té Kie, tak se dnes auta už holt dělají.
- nedá se nastavit rychlá volba pár oblíbených telefonních čísel (prostě jak to mají Škodovky - obrazovka "telefon" a na ní na jeden ťuk 5 kontaktů). Čili každé telefonování znamená hrabání v dotykáči.... :roll:

Za ty prachy (810 bez daně a odečtu ještě 200 dotaci) není co řešit. Záruka je myslím 7 let a 160tkm na zachování 80% kapacity baterie nebo tak nějak.
Záměr je jezdit s tím co nejvíc to půjde, ať se to auto nízkými provozními náklady nějak zaplatí.
První servis je ve 30tkm nebo po dvou letech.
Přílohy
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Naposledy upravil Mr. Murphy dne 27. 11. 2024 14:44, celkově upraveno 3
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 27. 11. 2024 13:43

Zaujimave tvary zamna pelna kombinacia farba, kolesa a auto.

Cg a nech sluzi!

KN co je to za cnacku?
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 27. 11. 2024 13:43

Jo a appka ČEZu při pokusu o načtení QR kódu nabíječky kolabuje, takže prostě pípnu kartu.... divné....
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 27. 11. 2024 13:45

Ať slůží.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 11. 2024 13:47

tak cg a ať to sviští
glider píše:Zaujimave tvary zamna pelna kombinacia farba, kolesa a auto.

Cg a nech sluzi!

KN co je to za cnacku?

Spíš KИ něco ruskýho :hm
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 27. 11. 2024 13:49

pěkná barva, takové trochu kapučíno, ne?
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 27. 11. 2024 13:50

glider píše:Zaujimave tvary zamna pelna kombinacia farba, kolesa a auto.

Cg a nech sluzi!

KN co je to za cnacku?

dík :-) taky se mi ta kombinace líbí.... bral bych sám tu šedozelenou s tímhle interiérem, ale u skladovky jsem si nemohl vybírat. Jsem spokojený.

Super je že je to pěkně zpracované, infotaiment je rychlý a přehledný. Prostě má člověk pocit že to je fakt dobře udělané.

Arnie: nene, je to prostě šedá/stříbrná. Žádné další tóny v tom nejsou.
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 27. 11. 2024 13:52

Cg, ať ti to proudí ...
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 27. 11. 2024 13:53

Kazdopadne na dojmy som zvedavy dojazd a tak.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 11. 2024 13:55

Ať slouží.
A odtah při vybití někde na silnici je v rámci asistenčky? Nebo je nějaký plán, co s tím kdyžtak?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 27. 11. 2024 13:56

Mr. Murphy píše:Arnie: nene, je to prostě šedá/stříbrná. Žádné další tóny v tom nejsou.

škoda :D tady se mi to při mém nastavení displeje jevilo trochu do béžova
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MELLO 27. 11. 2024 13:57

Arnie J píše:pěkná barva, takové trochu kapučíno, ne?

:D :D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod maincoonsback 27. 11. 2024 14:11

Arnie J píše:
Mr. Murphy píše:Arnie: nene, je to prostě šedá/stříbrná. Žádné další tóny v tom nejsou.

škoda :D tady se mi to při mém nastavení displeje jevilo trochu do béžova

Taky.

-- 27. 11. 2024 14:14 --

Mr. Murphy píše:
dík :-) taky se mi ta kombinace líbí.... bral bych sám tu šedozelenou s tímhle interiérem, ale u skladovky jsem si nemohl vybírat. Jsem spokojený.

Super je že je to pěkně zpracované, infotaiment je rychlý a přehledný. Prostě má člověk pocit že to je fakt dobře udělané.

Hele já u Háčka byl taky spokojený. Jako není to takový stajliš a italský auto mi v tomto chybí (a hodně), případně americký, ale prostě se korejci dost posunuli a z pohledu kvality a funkčnosti si není na co stěžovat. Ta negativa jsou spíš takové pocitové..., takže myslím, že budeš spokojený.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Tomas B 27. 11. 2024 14:17

Arnie J píše:pěkná barva, takové trochu kapučíno, ne?

sis nenasadil brejle, ne
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 11. 2024 14:18

nasadil, ale hnědé :D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Další stránka