Vanocni "Ostrava" 2024

Srazy členů fóra Garáž AutoRevue.cz

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Arnie J 14. 11. 2024 12:36

hopa nedělej paní columbovou zase
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod saabik 14. 11. 2024 12:38

Naše firma si objednala vlak, aby dopravila zaměstnance z Moravy do Prahe na večírek. Takže to určitě jít musí a nebude to zas tak drahý.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod NoSwearek 14. 11. 2024 12:41

Je to čistě, jako v letectví (oboje jsem pracovně už řešil) o vytížení. Ono objednat si i soukromý velký letadlo není drahý, když člověk potřebuje přepravit tolik lidí, že z 90+% vyčerpá kapacitu. Náklad na hlavu je pak mnohdy menší, než třeba kupovat běžný letenky u SmartWings. To samý bus, vlak,....

Jen se to musí potkat, no. :)
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod brasci 14. 11. 2024 12:47

Goesson píše:
brasci píše:Dá sa vôbec mať súkromný vlak? To asi nemôžeš len tak vyraziť kedy sa ti zachce na trať, či?

samonze muzes mit soukrimy vlak. jen nemuzes jezdit jak chces

Jasne nezijeme v totalite vlastnit mozes cokolvek okrem nejakych vojenskych veci atd. Skor bol dotaz mieney tak, ci ti vyuzijem. Ci ma pustia na drahu ked si zmyslim alebo to je oser kedy kam ist neist. Skor to druhe teda, tak nic…
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hopa26 14. 11. 2024 12:50

arnie, ne v pohode. jen je novej grafikon, nemam napsany smeny, netusim jak budu makat a mam do toho tu vyprcanou skolu.
hopa26
Venclovský

Odeslat příspěvekod NoSwearek 14. 11. 2024 12:50

A opět, i u vlaku je to jako v letectví, jen samozřejmě máš "menší prostor". Máš daná pravidla, stran kapacit kolejí, bezpečnostních limitů atp. To musíš splňovat, ale pronajmout si časový slot na kolejích, který je k dispozici, může každý, i když má soukromý vlak jen pro své účely. Jen to nedává moc smysl a třeba v CZ je problém, že některé hlavní koridory jsou již z velké části vytížené, takže podle toho, jak rychlý vlak si koupíš a s jakým zabezpečením máš pak operativní prostor koleje užít...

EDIT: Jeden můj bývalý zákazník má pár vlaků ve sbírce a řešil to právě, protože bylo snazší si vlaky převozit k sobě po ose. :)
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod JardaB 14. 11. 2024 13:04

Kua par vlaku ve sbirce... to ma asi velkou zahradu :D
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod saabik 14. 11. 2024 13:27

Můžeš si tam dát třeba i stíhačku. A ne tak drahou.
https://www.rajveteranu.cz/35505-mig-21-pf-1969
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 11. 2024 13:32

NoSwearek píše:Je to čistě, jako v letectví (oboje jsem pracovně už řešil) o vytížení. Ono objednat si i soukromý velký letadlo není drahý, když člověk potřebuje přepravit tolik lidí, že z 90+% vyčerpá kapacitu. Náklad na hlavu je pak mnohdy menší, než třeba kupovat běžný letenky u SmartWings. To samý bus, vlak,....

Jen se to musí potkat, no. :)

nikdy nemas sanci se u pronajmu dostat na naklady leteckych spolecnosti. uz jen letistni poplatky to vystreli do nebes. natoz dalsi servisni veci ktere jsoubtreba pro privatni let. navic tu marzi co ma soukromy dopravce aby se uzivil musi mit i ten co ti to pronajme.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod NoSwearek 14. 11. 2024 13:41

V pořádku, pravidelně jsme to řešili na veletrh, kdy prostě celý letadlo. :) Ty ceny teda znám a prostě jsme to srovnávali s tím, co ti nabídli jako běžnou letenku. Proto říkám, že se ti to vyplatí u velkého letadla, to je tam dost podstatná informace. U letadel pro 10 - 50 lidí je to jak píšeš a jsi úplně mimo cenu běžného charteru.
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 11. 2024 13:51

ja teda nevim jak velke letadlo jsi resil a jeste opakovane ale je pravda ze a380 nebo 747 jsme neresili. pokud staci a320 pak zalezi co clovek konkretne porovnava nicmene obecne nevyjde levneji prinajmput ai letadlo i teto velikosti nez jsou ceny low cost leteckych.

protoze to hlavni se okati u obou stejne a jako private fly mas naklady ktere u aerolinek jdou s rozsahem dramaticky dolu.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 14. 11. 2024 14:04

Ja lietam uz aj na obed, neoplati sa nic ine
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod zamis 14. 11. 2024 14:08

glider píše:Vlak najs, ale uz vidim zamisa ako serie z okna za jazdy

pcheee, člověk to udělá dvakrát nebo třikrát a už se to s ním táhne pořád...
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod NoSwearek 14. 11. 2024 14:12

Goesson píše:ja teda nevim jak velke letadlo jsi resil a jeste opakovane ale je pravda ze a380 nebo 747 jsme neresili. pokud staci a320 pak zalezi co clovek konkretne porovnava nicmene obecne nevyjde levneji prinajmput ai letadlo i teto velikosti nez jsou ceny low cost leteckych.

protoze to hlavni se okati u obou stejne a jako private fly mas naklady ktere u aerolinek jdou s rozsahem dramaticky dolu.

Velikost 320 a koukni se, na ceny letenek do Ženevy, když je potřebuješ na určitý den a podobně... Já to samozřejmě nesrovnávám s letenkou u Ryanair do Malagy. Vždy tam člověk musí vzít v potaz svou potřebu a destinaci. Ale máš místa, kam když nelítá nízkonákladová společnost, tak si na ceně zpáteční letenky od 8 tis nahoru, kor když potřebuješ termín, ještě v nějaké vytížené události.

Nikdy jsem to neřešil stylem - hele seženeme letadlo do Říma, tam samo jsi cenou soukromého letadla úplně mimo, když to je destinace naplněná nízkonákladovými společnostmi na velmi konkurenční lokaci.
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 11. 2024 14:13

ano a to jsem psal ze jevtreba resit konkretni lety apod ne obecne zvolani ze je to levnejsi.
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka