Ford Focus 1,8TDCi nebo fiat stilo 1,9 JTD (hatchback)?

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod kubalaik 19. 1. 2014 23:16

Dobrý den, chtěl bych se poptat a případně dostat doporučení ohledně těchto dvou aut. Uvažuju o naftě, jelikož bydlím v oblasti, kde když se vydám na jakoukoli stranu, pokaždé mě čeká nejeden obrovský kopec a s benzínem znám jen kvalty nižší. Uvažuju o koupi jedno z výše uvedených aut. Zrovna peněz na rozdávání není, ale šetřit a pak koupit něco, kam narvu 3x tolik nechci. Takže cenu neuvádím, jednal bych podle přípádné nabídky, ale jsem rozhodnut, že to bude jeden z těchto vozů. Velmi časté cesty s plným autem a plným kufrem cibule a podobně po rodinách, cesta asi 150 km....zbytek jízd kolem 20km po okrskách...tak bych prosil o nějaké názory, budu rád za vědomosti ohledně ceny ND a poruch, respektive investic do aut a podobně, díky
kubalaik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 20. 1. 2014 00:00

Cenovy limit je dolezity, ale ak ide o spolahlivost motora, tak urcite JTD.

A jazdeny dizel, to mas turbo, vstreky, spojka+dvojhmota plus klasicke veci co na kazdom ojazdenom aute. Moze aj nemusi sa to pokazit, ale nejake peniaze bokom urcite nechat.

Focus je zamerany viac "sportovo", Stilo je podvozkovo rodinnejsie auto.

Dopis cenovy limit, nech vieme ci Focus mk.I alebo II.
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Was3k 20. 1. 2014 00:10

Ten cenový limit by se docela hodil, za cenu stila z konce výroby se dá sehnat i Focus mk.II. Ale předpokládám, že máš na mysli Focus Mk.I. Shodou okolností jsem taky řešil výběr mezi těmito kandidáty. Ve finále jsem bral Focus ale spíš než kvůli rozdílům mezi modely rozhodl konkrétní kus. Každé z těch aut má své pro a proti a podle mého není ani jedno z nich špatná volba. Každopádně se ale vyhni v obou případech verzím před faceliftem, focus před fl. rezne a stilo mělo zase dost problémů s elektronikou. Co se týče jízdních vlastností, tak stilo mi přišlo pohodlnější spíše městské auto (docela mi vadilo šíleně přeposilované řízení). Celkově na mě pak Stilo působí podsatně modernějším dojmem. 1.9JTD bude o fous spolehlivější, ale 1.8 TDCI taky není vyloženě průser, nicméně je třeba mít na paměti, že se jedná o staré diesely, kde je údržba náročnější ve všech případech. Focus je oproti Stilu tvrdší a co se týče elektroniky jednodušší (což je u ojetiny nesporná výhoda). Ale zase není tak pohodlný, přední sedačky se ještě dají, ale ty zadní jsou až tragicky měkké. Co se týče náhradních dílů, tak z toho, co jsem zkoumal tam v cenách nejsou nijak propastné rozdíly.
Ford Focus Mk.I 1.8TDCI
Was3k
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubalaik 20. 1. 2014 01:40

díky za odpovědi...no hledám něco kolem 50 tis. pokud by přišla nějaká super nabídka nebo tak, možná bych něco připlatil, ale jinak bych rád splnil tento limit. Jedná se o FF MK1, určitě bych to chtěl od toho roku 01 po faceliftu, četl sem, že to má problém s korozí. Bál sem se, že to stilo skoro vůbec nevidám, že by byl problém s ND, kdežto FF jezdí všude a pořád. Strach mám ještě ze vstřiků a turba, ale ten by byl u všech starých nafťáků, zaleží asi spíše od kusu, než vyloženě, že jedno je na tom špatně a druhé se nekazí vůbec že?
kubalaik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jelass 20. 1. 2014 06:12

Jop, za ty prachy to bude loterie.
Jelass
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Was3k 20. 1. 2014 09:28

No nevím, za ty prachy bych spíš šel do Focusu, na slušné Stilo je to docela málo (2004+ za to neseženeš už vůbec). Mezi focusy bude výběr o něco lepší. Já jsem třeba za toho svého dal 65.000,- (rv. 03) a i tak jsem si říkal, že jsem jej koupil vzledem k nabídce celkem levně protože je skutečně velmi zachovalý a podle toho, co jsem zjišťoval by dokonce nemusel být ani stočený :twisted: Auto jsem kupoval v říjnu a objel jsem docela dost Stil i Focusů a do těch +-65 jsem skutečně nenašel Stilo, které by se mi líbilo, byť v inzerátu spousta z nich vypadala parádně, ale pak dojedeš k autu, které má údajně 90tkm a uvidíš roztrhané sedačky, "vybydlený" interiér, vymlácené tlumiče a kdoví co ještě...
Ford Focus Mk.I 1.8TDCI
Was3k
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod glider 20. 1. 2014 09:49

Za 50 by som sa vykaslal na naftu a hladal 1,6 ci uz stilo ano focus (ten pojde onieco lepsie)

A ked uz naftu silou mocou, tak JTD.

Stilo malo dobru 1,4 6kvalt, ale na tu asi nedosiahnes financne.
glider
Ja chcem Slovak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davpro 20. 1. 2014 12:19

Za 50 bych koupil benzinového focuse nebo benzínovou Astru G.

-- 20. 1. 2014 12:20 --

Nebo teoreticky ještě nějakou OI TDI 66 kW - ale to budou dost vybydlené kousky...
Cupra Leon (2023)
davpro
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubalaik 20. 1. 2014 13:51

no ještě sem přemýšlel o tom FF 1,6 a nebo Astře 1,6 taky
kubalaik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 20. 1. 2014 13:54

Stilo je generacne najnovsie a je to videt. Rodinne auto by som bral Stilo, na lepsi zazitok za volantom Focus.
Vsak pozri kedy sa zacali tie auta vyrabat, Astra G aj Focus I mi pridu uz trocha za zenitom.
glider
Ja chcem Slovak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubalaik 20. 1. 2014 15:32

tak začnu jinak, když už je tady těch návrhů více :) studuju, žádný trvalý příjem, zatím mám Feldu, ale už mě nebaví jezdit tady do těch kopců sám na 2 plný s tím, že to trojka neutáhne a nedejbože jet s plnějším autem. S nákupem nepospíchám, jen už do té felcky nechci investovat, dokud to pojede, budu jezdit s ní, ale jakmile by se něco pokazilo a mělo se do toho dávat víc jak 5kkč tak bych už sáhl raději jinde. Jde mně o to, abych věděl po čem se dívat, nechci klikat někde ve vyhledávači najeto od do, cena od do, výkon od do, chtěl bych spíše mít pár favoritů a mezi něma vybírat ten nejlepší kousek z inzerátů. Autům moc nerozumím, ale nechci kupovat zajíce v pytli, proto píšu sem a projíždím recenze a čtu si zkušenosti lidí s jejich auty a proto mně teda zůstaly tyto 2 vozy..

-- 20. 1. 2014 16:50 --

ideálem by bylo, pokud bych měl 2 garáže, koupit nové a feldu nechat na přejetí do pár km, ale to sa asi nepodaří
kubalaik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hustoles 20. 1. 2014 15:51

Jaký plánuješ roční nájezd km?
Hustoles
Chameleon Garáže
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paolo_ 20. 1. 2014 15:57

Za 50tis. diesel jen od prvniho majitele, ikdyz ani to ne. Radeji Fofo 1.6, nebo Civic 1.6
Mam jako druhe auto Corollu 1.6 a do kopce tahne jako slabsi turbodiesel, spotreba je take vyborna. Diesel bych si za ty penize nekoupil, to je clovek jednou nohou v servise.
Toyota Corolla TS, Honda Civic Type R, Opel Corsa OPC, Mitsubishi Colt, Subaru Impreza WRX
paolo_
Nováček

Odeslat příspěvekod kubalaik 20. 1. 2014 21:53

nájezd je okolo 20 tis.km. A máte nějaké názory na stilo multiwagon? Jinak se motám spíš město a okrsky, přejíždky jedna jízda kolem 8-10 km. Zbytek je asi 30x ročně cesta 300km. kDyž to tak píšu a přemýšlím nad tím, možná bych měl začít koukat po benzínech že? Máte nějaké zkušenosti s tím focusem 1,6? nebo nějaké jiné návrhy popřípadě? Určitě by to mělo být větší jak felicie, ale tak to je teď asi všechno že. Určitě nechci 3D nebo něco pro dva. Díky
kubalaik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jelass 20. 1. 2014 22:03

Tak to jsi mel rict hned, ze mas felcku. Nemas prijem, kdyz se neco vysype fest, tak zitra asi nedas treba 15kkc do opravy.
Takze jak tady padlo: Civic, Corolla, Focus - 1.6i.
Jelass
Veterán
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků