Víme, co je to ZIP?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Grande 7. 9. 2010 13:21

Dobrý duch píše:stejne to vzdy zablokuje 3 km pred zuzenim kamion/bus/neco a je to uplne jedno.


nekdy by me zajimalo, kolik z techto blokaru zip chape a kolik z nich to dela ze zoufalstvi ;-)
Grande
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod PzKpfw VI Tiger 7. 9. 2010 13:23

Já bych řek že ho chápou, ale setkal jsem se s názorem, že ZIP je sviňárna, protože oni si tam poctivě čekají a ty je všechny předjedeš.
PzKpfw VI Tiger
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomas B 7. 9. 2010 13:30

přesně tak, většina ví že se má zipovat, ale debilovi nevysvětlíš, že to i funguje a žádná sviňárna to není
Tomas B
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Grande 7. 9. 2010 13:35

kdyz by zip fungoval, tak je nemuzes predjet [a tudiz zip svinarna byt nemuze, svinarna to muze byt jedine bez zipu, tj. prakticky soucasny vetsinove realny stav] :-)
Grande
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 9. 2010 13:38

Ono je ovela horsie to, ze takto zablokuju viacero krizovatiek (sledujem do v spicke z okna). 5min stoja na mieste a pri tom je lavy volny dalsich 300m. Na druhej strane **** na to, ked si tam chcu stat tak nech stoja, aspon som pri zuzeni rychlejsie.
anonymni

Odeslat příspěvekod motorol 7. 9. 2010 14:36

Ale prd na zabití. Stejně tam je omezená rychlost. A jak píšu zezačátku bych nechal kužely nebo tak něco. Takže jediný co, že by tě to přimělo trochu zpomalit. Každopádně přes den by to značně zkracovalo fronty ;-)
motorol
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Grande 7. 9. 2010 14:46

na zabiti sem nemyslel doslova, ale obrazne.

Pul kilometru se povleces za kloboukem, kterej se v noci nestihl vcas vratit do PRAZDNEHO praveho pruhu a pak uz nebude moct, nebo daleko pred zuzenim uz nepredjedes kamion, i kdyz bys rad. A v zime radsi ani nepremyslet, co by to zpusobilo udrzbe silnic a dalnic :-)

A nechci vymyslet dalsi podobne priklady, kdy nebudes moct kvuli kuzelum a betonum zmenit pruh ackoliv bys rad. To mi rozumne neprijde, to mi prijde jednodussi dat dostatecne dopredu nejakou informaci, jednou ji zopakovat a ta tam vydrzi i kdyz pudou hlidkujici pachove na obed. Nic neni dokonale, ale podle me porad lepsi nez nic a porad vychovnejsi, nez samotna znacka IP25 u soubehu, ze ktere to lidi stejne nepochopijo, co delajo blbe.
Grande
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod motorol 7. 9. 2010 15:07

Jasně, že by to nebylo dokonalé, ale bylo by to účinné. Zdržení v noci by bylo malé - tak bys místo 6 km v uzavírce jel za někym 8 km. Svět se díky tomu nezboří a zas ve dne je to rychlejší. A stejně jako teď by bylo praktické najet při tom vždy do levého, protože tam by bylo riziko brzdy menší. Jinak v zimě uzavírky moc časté nejsou... Jasně není to dokonalý, ale co se cedulí u cesty týče tak mám obavy, že 50% národa si jich vůbec nevšímá...
motorol
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Grande 7. 9. 2010 15:15

hlavne by to fungovalo, ale mam obavu ze by to mohlo byt uz moc.
navic by to nebylo uplne poprve pouzite v dejinach lidstva. Kdyz po slouceni nemecek ucili ZIPovat vychodni nemce, tak to meli presne takto. Plus teda ty cedule o kterych sem hovoril :-)
Grande
Pozorovatel

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků