Zkušenosti s autorizovanými servisy Škoda

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod martico 21. 1. 2010 20:35

Zdravím,

řeším jakému servisu svěřit novou služební oktávii, jaké máte zkušenosti s autorizovanými servisy... jakým se vyvarovat a kde jsou dobří??? Konkrétně by mě nejvíce zajímalo, jestli máte někdo zkušenost s NH na Černáku, nebo s Tukasem...

Díky všem ;-)
martico
Nováček

Odeslat příspěvekod martinsip 21. 1. 2010 21:06

Tukas se honosí, jaký mají super servis, když chci od nich koupit auto. Až vlastní zkušenost ukáže.

Auto Branka Prosek za 5. Co to byla ještě Auto Bohemia tak za 2-.

Servis Bohnice za 3.

Servis Lysá nad Labem za 1-, ale už se taky začli horšit.

Další servisy už si nepamatuju :hm
martinsip
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod spitfireIX 21. 1. 2010 21:09

Mám dobré zkušenosti s Jarovem. Jezdil jsem tam s Oktávkou, jezdím tam se Superbem a spokojenost. Je ale fakt, že tomu nikdy nic moc nebylo.
spitfireIX
Uživatel deaktivován
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martinsip 21. 1. 2010 21:29

Ono na běžných garančkách toho člověk moc nepozná. Dokonce někdy ani nepozná, jestli například ten olej vyměnili :oops: Pravda se ukáže u něčeho závažnějšího a taky z přístupu k zákazníkovi i při banalitách.

Jinak co jsou dneska servisy ? Nic neopraví. pouze vyměňují díly :-|
martinsip
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martico 21. 1. 2010 21:38

Právě no to jsem taky slyšel, že se kolikrát na nějakou výměnu často vykašlou... hlavně jsem slyšel, že se často kašle na výměnu filtrů. Právě když jim tam člověk dává ty prachy... Taky jde o ten přístup k zákazníkovi, právě ten Tukas jednou když jsem potřeboval něco akutně na feldě zafungoval i o víkendu, včetně odtahovky, naopak třeba jednou u Přerosta mi jeden servisák něco slíbil a druhej den si vzal dovolenou... Sice možná selhání jednotlivce, ale tak na tom to stojí... Tak piště vaše zkušenosti... hlavně ten Tukas a NH Černý most... ;-)
martico
Nováček

Odeslat příspěvekod martinsip 21. 1. 2010 21:42

No oni když servisy (Dojáček-Vršovice) nemaj zákazníky (prachy) tak udělaj zakázku i v sobotu odpoledne. Mě udělali kotouče a destičky vpředu za cca 8k. Ale jaksi zapomněli v tý nepracovní době dotáhnout šrouby u kol :grr: Maličkost a mohlo by to klidně stát život. Takže, co si člověk neudělá sám, na to se spolehnout nemůže ani ve značkovým servisu :oops:
martinsip
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martico 21. 1. 2010 21:48

Tukas to myslim má i jako pracovní dobu ten víkend... Ale jo no je to smutný, člověk by řekl, že ve značkovým servise by měla být stoprocení péče bez ohledu na to kde to servisuju, ale není to tak... bohužel. Ale to že nedotáhnout šrouby to je dobrej fatál!
martico
Nováček

Odeslat příspěvekod Shoorty 21. 1. 2010 23:00

Pokial je to sluzobak, tak by som to neriesil kde to dam... proste servis... a o nic sa nestaraj...

Pokial je to sukromne, ako mam aj ja tak by som sa zvysoka ***** na vsetky servisy a robil to doma vsetko ako to robim
...hátépé f čipu woe :D
...prassát f turbu, f metle, f dehtu, na hlínách woe :D
Shoorty
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yeaah 22. 1. 2010 09:33

smelej to vsude.. bohuzel, pokud tam nemas znamyho nebo tak neco..musis s tim pocitat. Pripadny neudelany ukony jim, mozna ani neprokazes.. :D
Jenom pro priklad.. mam par kamaradu v autorizaku a slysel sem, jak se tam naramne bavili servisaci na tom, kolik vysetrili oleje za mesic.. nejhorsi je, ze to maj kolikrat prikazany z vedeni :mrgreen:
yeaah baby!
yeaah
Štamgast

Odeslat příspěvekod martico 22. 1. 2010 10:11

Snad všude nemůžou být takový ku*vy, že ten olej vůbec nemění... Přece si nemůžou troufnou třeba zrovna u tý oktávky s 2.0 TDI nevyměnit olej ani po těch 30 tkm...
martico
Nováček

Odeslat příspěvekod eLzyx 22. 1. 2010 10:18

AutoPlus Chomutov - debilové na n-tou.
Po pravidelné servisní prohlídce došlo po ujetí necelých 1000km ke zničení předních kotoučů v důsledku sjetých destiček. Náhrada škody podle servisu nepřipadala v úvahu.

Po seřízení geometrie došlo k samovolnému vytočení matice na stabilizátoru a následné neovladatelnosti auta při vysokých rychlostech a při brždění. Opravu přislíbili za týden, protože v tu chvíli měli na zvedácích jiná auta. O náhradním vozidle nemohla být podle nich ani řeč. U firemního auta, které musí jezdit den co den, je tento přístup servisu neprofesionální. Oprava byla provedena na "hevírku" natočením matice, zasunutím závlačky. Opětovná geometrie prý není potřeba - zajímavé, že na konci sezóny byly gumy na vnitřní straně sjeté do hladka, přičemž z venkovní strany zbývaly ještě pěkné 2mm :mrgreen:

Po nehodě vozidla došlo u nich k opravě, součástí opravy byla i výměna předních ramen (nárazem utržené silentbloky). Zajímavé, že po ujetí 15 000km servis konstatoval, že jsou ramena opět na výměnu (asi je potřeboval druhý mechanik na svojí Fábku) :hm
Zázračně odejitý alternátor po 14dnech po opravě bouračky budu považovat za náhodu a přímou souvislost s nehodou, i když si myslím, že jej tam dali z jiného auta.

Na dotaz, co to v tom motoru rachtá nám bylo odpovězeno, že jsou vytahané rozvody a nemáme to řešit. Neřešilo se - odešel motor.
eLzyx
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martico 22. 1. 2010 10:29

To jsou asi nějaký dobrý borci... teď jsem se chtěl podívat na jejich internetový stránky a fungujou asi jako jejich servis. :-D
martico
Nováček

Odeslat příspěvekod eLzyx 22. 1. 2010 10:48

nevím jestli je to podstatná informace, ale radši to sem napíšu. Dřív to byl servis a prodejce FIAT :hm
eLzyx
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jouda.II 22. 1. 2010 11:10

Promiň, ale sjetý desky, tak aby poškodily kotouče = sjetý až na plech, pozná i idiot.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 22. 1. 2010 11:26

tím "pozná" máš na mysli vizuální kontrolu, nebo změnu při brždění? Jesli jsi měl na mysli vizuální kontrolu - proč bych to měl kontrolovat, když to měl udělat servis? Od toho se jim to dalo.
A jestli máš na mysli změnu při brždění - ano poznatelné to bylo (ve chvíli, kdy jsem potřeboval silně zabrzdit, to brzdit přestalo), ale jeď 500km bez použití brzd. Máš na výběr - zaplatit z vlastní kapsy odtahovku a druhej den makat 2-3x tolik nebo opatrně dojet do servisu a omlátit jim to o hlavu. Blbý je, že ty brzdy prostě 1-2 použiješ a ty kotouče jsou v hajzlu.
eLzyx
Veterán
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků