Větší ojeté auto za 250.000 Kč

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod K86 12. 8. 2009 09:59

Handsfree blutut :-D to psal nejakej clovek co tomu evidentne rozumi
GVII kombi 1.6 TDI 85kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mfilip 12. 8. 2009 10:00

no jo no :-), ale my tu na Ostravsku nejsme vsichni vidlaci a vime jak se modry zub pise ....
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jemhadar 12. 8. 2009 10:54

Blutut je pěknej :-), i to auto je krásný, jen škoda té 2,2 nafty (pro mě) a interiéru - není na ten nájezd trochu moc ochmatanej? Naopak to Sonata, zdá se mi, splňuje všechno, co od auta chci. Podle fotek už tam nějakou dobu stojí, třeba by i trochu z ceny sundali...
jemhadar
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod deerhunter 12. 8. 2009 12:53

jmhadar : Sonata je zajimave a myslim dost nedocenene auto, je v tom hafo mista a pojede to pekne, ta cena je vynikajici, holt trilitorvy Hyundai v automatu chce dneska malokdo, takze dalsi slevu bys jeste urcite ukecal...........jinak ale pokud uvazujes a autech jako 9-5 Aero, Monedo ST nebo 330i tak nevim ... Sonata je dost jine auto nez vsechny vyse zminene .... me osobne se libi, v cerne a na peknych 17kach se te lidi budou ptat jestli to je "ten novej Accord" :). Nelibi se mi palubovka, ted po faceliftu se to o hodne zlepsilo, ale tyhle novy jsou zas mimo rozpocet.... fandim ti s tim Saabem, to auto ma i po tech letech neskutecny koule, .... jinak verim ze z 330i budes nadseny, ale je vevnitr suverenne nejmensi ze vsech o kterych jsi psal....

Jo a jestli se ti libi Sonata, tak jeste mrkni na Kiu Magentis, ktera je technicky shodna a s 2.7 to nemusi byt spatny..

http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... is/7310175
http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... is/7195528

Obrázek
W124 200
deerhunter
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jemhadar 12. 8. 2009 13:21

Ta Kia mi připadá hezčí zevnitř (Sonata opravdu není po stránce interiéru žádný zázrak), ale zvenku na mě moc nezapůsobila. Každopádně na tu Sonatu se mrknu, jak na mě bude působit při jízdě. Myslím, že mě čekají zajímavé týdny zkoušení aut, docela se těším :-)
jemhadar
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod saabik 12. 8. 2009 20:47

jemhadar: odkud jsi?
to bmw 330i je trochu mimo tvuj velikostni segment, ne?:).
mozna hloupa otazka, ale zeptam se: jel jsi uz v tom aeru? kolik jsi toho najezdil a po jakych silnicich?

sice zarytej saabista, ale zkusim te upozornit na potencialni negativa tveho vyberu saaba:).
1) pokud jsi z velkyho mesta, ten podvozek je skutecne tvrdsi. pokud nemas moc citlivej zadek, tak ti to snad vadit nebude.
2) kratky trasy s timto autem mne osobne rvou srdce. motor trpi, a s nim i turbina. je staveny na dlouhy trasy.
3) to auto bohuzel prevzalo spoustu nesvaru od opla. musis to auto milovat, abys mu ledacos pripadne odpustil. jestli se do nej nezamilujes, budes mozna nestastnej
4) ikdyz aero, je to v prve rade limuzina. neni ciste sportovni. hlavni jeho deviza je pohodli na dlouhych trasach a dost sily na predjizdeni, ne na ciste sportovni jizdu. kam se v tomto smeru hrabe na starou 9000 (muj nazor). ja totiz od te doby co mam 9-5 aero, jezdim jak profesor.
5) doporucuju skutecne velmi peclive vybirat mezi jednotlivymi kusy.
ber to jako strucnej nahled veeeelmi spokojenyho majitele zatim bezproblemove 9-5ajro...

a na zaver. ber jako fakt, ze saabisti jako jedni z mala klidne spej. oni totiz vedi, ze saaby se skutecne nekradou. pokud se divaj na svoje auto z okna, neni to proto, ze jako skodovkari a jini hlidaj, ale ze se kochaj poledem na tu nadheru. uz se kocham 10 let:)
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jemhadar 13. 8. 2009 10:41

Jsem z Českých Budějovic, takže pro pražáka vesnice, ale jinak bych to spíš počítal mezi větší města. Jezdím zpravidla po silnicích I. třídy a dálnicích, takže v rámci možností po tom "lepším", co je u nás k dispozici. Stovky tisíc kilometrů za sebou nemám, ale čerstvej řidičák taky ne, bude to tak do sta tisíc kilometrů. A vím, že 330i je mrňavý, však jsem to sem psal, ale jelikož přece jen neplánuju v nejbližší době zadní sedačky obsazovat pravidelně, dokázal bych se s tím sžít, kdyby to auto za to stálo. Přece jen BMW mě vždycky lákalo... Saaby mám rád od malička, měli jsme 99 a starou 900, v 9-5 jsem se pákrát svezl jako spolujezdec a to auto mě nadchlo, ale pravda, Aero jsem neřídil. Před koupí bych to samozřejmě rád vyzkoušel, zatím tu zjišťuju, čím vším se mám zkusit projet.

Citlivost zadku ozkouším při nějaké zkušební jízdě, ale mně obecně vyhovují spíš tvrdší podvozky, takže to i čekám a hledám.

Nehodlám s tím autem poskakovat v kolonách, minimální trasy budou něco pod 30 km, což pravda nejsou nijaké závratné přesuny, ale čas na zahřátí a vychladnutí turba tam bude. Jelikož dělám hodně i dlouhé trasy, tak právě kvůli nim si chci takové auto pořídit - a nechci dvě auta.

Jsem připraven auto milovat :D Zvlášť když chci "starej křáp", vím, že mu musím spoustu věcí odpustit.

Už v zadání je, že nechci čistě sportovní auto. Chci pohodlné auto, které ale umí jet čiperně. To myslím, že Aero (a spousta dalších zde zmíněných) splňuje.

Nezájem "normálních" lidí a zlodějů o saaby mi naopak vyhovuje, kdybych chtěl tuctovku, koupím si OII nebo superba, ale mně se prostě zamlouvá mít něco neobvyklejšího. Bohužel mají prý zloději rádi i právě ta BMW... Určitě mě tu zase někdo obviní, že si tu teď obhajuju saaba, ale já myslím, že se to dá vztáhnout na všechna auta.
jemhadar
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod boss-ivoss 14. 8. 2009 18:42

Co nějaká zánovní Croma, v tmavé a na větších kolech vypadá myslím dostatečně reprezentativně, s JTDm 150k i slušně jede a máš to o řád novější auto se super komfortem a prostorem, i pro vyšší postavy (mám 207cm)
boss-ivoss
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 8. 2009 19:39

9-5 je jasná volba. SAAB má oproti ostatním zde uvedeným značkám jedinou nevýhodu - řídkou servisní síť. Ceny dílů si můžeš zkouknout sám na http://www.saabtuning.cz, a ty hlášky o choulostivosti motorů ber s rezervou - jsou následkem diletantismu majitelů, kteří měnili olej ob interval a ne po 10 tis. Takže tohle je jedna z mála věcí, kterou si při koupi ojetiny opradu zkontroluj.
Jezdím v nejslabší verzi 2.3 t (125 kW), a i ta je zatraceně chytlavá 8-)
anonymni

Odeslat příspěvekod saabik 14. 8. 2009 20:10

jintaj: nejslabsi verze je 2,0t 110kW:).
servis je hlavne ve strednich cechach a kolem, pak okolo brna. u budejek je to horsi. ve strakonicich neco bylo, ale to snad byl spis takovej omyl (pan Novy myslim se jmenoval). nicmene stara 9-5 je jeste auto, ktery muze opravovat i zrucnej mechanik ne-saabista. neni to auto z jinyho sveta, ze:).

a co se tyka toho motoru, tak si troufam tvrdit, ze to jen servisnim intervalem rozhodne nebylo. nalijme si cisteho vina:). nicmene skutecne to neni neresitelnej problem.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jemhadar 16. 8. 2009 10:03

Já se fakt nějak zakoukal do toho 330i... Zkusím trochu přitlačit s penězi, v Německu mají krásné kousky.
jemhadar
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tarwas 16. 8. 2009 11:22

k tomu Mondeu, poslední dobou jich potkávám spousty, co mají motor po smrti, hulí to jak Avie... někdy myslím, že to hoří :D Mondeo jedině v benzínu
Tarwas
Moderátor Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jemhadar 16. 8. 2009 15:10

Naftu bych vzhledem k osobním preferencím i celkovému nájezdu ani nechtěl, ale díky za varování!
jemhadar
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků