náhrada dálniční známky

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Viktor.CistiC 28. 7. 2009 18:45

Byla mi odcizena Fabie. V te euforii, kdyz jsem to zjistil, jsem do protokolu zapomněl uvést, že byla na předním skle nalepena dálniční známka. Policie po měsíci případ uzavřela s tím, že auto se nenašlo. Vyrazil jsem tedy na poštu kvůli náhradě dálniční známky. Měl jsem u sebe druhou část kupónu s vyplněnou registrační značkou a s potvrzením od policie, že auto s danou registrační značkou je ukradeno. Bohužel na potvrzení od policie není výslovně napsáno, že na předním skle byla nalepena známka. Paní na poště mě poslala do patřičných míst, že mi kupón vyměnit nemůže. Chvíli jsem se s ní hádal, že registračí značka na protokolu i na druhé části kupónu je shodná a že to úplně stačí, protože ona mi druhou část odebere, tudíž i kdybych první část zamlčel je mi k ničemu. Pořád nechápala. Tak jsem se jí pokusil vysvětlit čistě hypoteticky, že jsem si to vymyslel, že známka na skle nebyla, tak jsem si ji před 5ti minutami za 1000,- koupil, vyplnil jsem registrační značku svého ukradeného auta, zahodil jsem první část kupónu a teď jí chci ještě zaplatit dalších 40,- za výměnu kupónu. MARNĚ!!!

Paní musí fixou zvýraznit část, že tam byla nalepená známka :D

Příště budu chytřejší (tohle bylo mé první ukradené auto), zeptám se policisty, zda-li se mě nezapomněl zeptat, jestli jsem neměl na okně nalepenou známku (určitě se s krádeží auta setkal poprvé, proto se mě automaticky nezeptá). Asi nechám zapsat do protokolu i to, že jsem měl v autě sáňky borový, jen tak pro jistotu, kdyby to po mě na poště třeba chtěli.

PROGRESS:
Odeslán email na SFDI s dotazem, zda-li je postup pošty v pořádku, když se v metodických pokynech o výslovném uvedení, že je nálepka na okně nic nepíše a že to vlastně nedává smysl, přišla odpověď, že mám kontaktovat jisté telefonní číslo na SFDI. Zavolal jsem tam, velice ochotný pán mi potvrdil, že postup pošty není v pořádku, že bude komunikovat s generálním ředitelstvím české pošty a že zjedná nápravu. Během zítřka mi zavolá, abych si došel na poštu pro náhradní kupón.

PROGRESS 2:
Tak po cca půl hodině mi volal pán z SFDI, že věc je vyřízená. Během dneška nebo zítřka si můžu zajít na poštu a známku mi nahradí.
Naposledy upravil Viktor.CistiC dne 29. 7. 2009 09:33, celkově upraveno 5
Viktor.CistiC
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 28. 7. 2009 18:48

Ale to je IMHO sporne - jasne je dano, ze k vymene musi byt kupon a vetsi cast znamky. To by pani na poste neproslo, kdyby ti to vymenila, ani s protokolem ze byla ukradena. Ale mela by to nahradit pojistovna pokud je pojisteno.
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Viktor.CistiC 28. 7. 2009 18:54

Tady jsou pravidla náhrady kupónu. Jen část o odcizeném autě. Žádná první část potřeba není. Proč by se vlastně vyplňovala značka na druhou část kupónu, když bys pořád potřeboval tu první. To by stačilo to sériové číslo, které je také na obou částech stejné.

odcizení motorového vozidla

K žádosti se přikládá:
neporušená druhá část kupónu,
kopie „Usnesení o odložení věci“ ve smyslu trestního řádu, vydaného příslušným orgánem Policie ČR,
pokud k odcizení došlo mimo území ČR doklad vydaný příslušným zahraničním orgánem Policie s ověřeným překladem do českého jazyka.

http://www.sfdi.cz/CZ/2009dk-prodejni-mista.php
Viktor.CistiC
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 28. 7. 2009 19:01

Aha, to jsem netusil, ze to maji vsechno takhle hezky specifikovane... Me to rikala baba jen telefonicky, asi byla taky trosku mimo.
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MELLO 28. 7. 2009 19:41

Tywoe. Kdyby mi čórkli auto, tak poslední starost je ušmudlaná známka za litr.... :-S
MELLO
MELLO
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kibitz 28. 7. 2009 19:49

Mne kdyby ukradli auto, tak budu skakat 10metru vysoko (radosti)
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod -pb- 28. 7. 2009 19:58

To mně kdyby čorli auto tak mám dvojnásobného smolíka, páč ho nemám pojištěné a kupón vozím v kastlíku, ale zase bych si mohl založit dred jaký koupit auto :-)
-pb-
Inventář

Odeslat příspěvekod S-Tony 28. 7. 2009 20:02

Mně kdyby ukradli auto, tak budu zase dalších 5 let chodit pěšky.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod -pb- 28. 7. 2009 20:04

tak to ti nezávidím... :-S
-pb-
Inventář

Odeslat příspěvekod JardaB 28. 7. 2009 20:52

No me taky dela DZ dost procent z ceny auta, kdybych mel k tomu plne nadrze a vymeneny olej, pujdu si to hodit :-P
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 28. 7. 2009 20:56

Však stačí nové gumy, olej, brzdy, flat stěrače, roční známka, vystříkání dutin a podvozku, plná nádrž a ještě vyjet z myčky a cena auta se může jít zahrabat.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Viktor.CistiC 29. 7. 2009 06:56

Mně teda dálniční známka dost z ceny auta nedělá, tisícovka mě neazbije, thread jaký koupit auto zakládat nebudu, zvolil jsem hyundai i30. Škodovku už nechci ani vidět (teda minimálně do té doby, co budu žít v tomto úžasném státě, kde bory šumí...) => fabii jsem objednal 20. února, 31. dubna jsem si ji konečně vyzvednul a 14. června mi ji ukradli. Ale jde o princip, že ty kačeny na poště vůbec netuší, proč se dálniční známka skládá ze dvou částí a proč se na obě částí uvádí registrační značka. A za jejich blbost budu platit já. Takže k čemu je vlastně druhá část kupónu s vyplněnou značkou? => na h....., nanejvýš, aby nás mohli policajti buzerovat.
Viktor.CistiC
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků