V Brně je dle vysílání TV nekvalitní benzín, víte kde?

Které palivo je výhodnější?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Ivo60 23. 6. 2009 18:22

Dnes bylo v TV Prima, že u některých brněnských benzínek je nekvalitní benzín a samozřejmě nesmí podle zcestného zákona uvést, kde. Nejvíce to zřejmě odskákali majitelé silných motorek. Pokud máte informace o výše uvedeném, bylo by vhodné varovat ostatní, když složky od nichž by to mělo být samozřejmé tak nečiní.
Ivo60
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 23. 6. 2009 18:33

Naštěstí benzín ředím,takže se nebojím. Moje teorie je taková: špatně vypláchlá cisterna s naftou která obsahuje skurvený řepkový ester.- Zasrané biopalivo.Liška nebo Bursík,všichni pod gilotinu
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod HaD 23. 6. 2009 22:45

Podle zákonů můžou říct, že v tom a tom obchoďáku prodávají zelený maso, ukázat zahnojenou kuchyň restaurace, ale na které benzince je špatný benzín, to ne... To je takový bor.el! Čistě prakticky - když to nemůže říct inspekce, proč to neřekli ve zprávách, třeba ten majitel motorky, že natankoval u benzinky značky XY? Nebo by mu za to hrozil snad nějaký postih?
HaD
Nováček

Odeslat příspěvekod balance 23. 6. 2009 23:42

Tady pisou o Unicornu (coz asi neni prekvapenim), ale i o Shellu ... :shock:

http://zpravy.idnes.cz/spatny-benzin-nici-desitky-motorek-d6f-/brno.asp?c=A090622_134506_brno_taj
balance
Nováček

Odeslat příspěvekod S-Tony 23. 6. 2009 23:55

U Shell jsem v životě nebyl a jak je vidět, tak se jí při cestě na dovolenou raději vyhnu.
Plnou nádrž beru jen kde to znám a mám jistotu že se snaží mít kvalitní benzín. Jinak se vyplatí brát po čtvrtině a míchat to. Míchaný drink vám motor poškodí mnohme míň, když bude část paliva na prd.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr1968 24. 6. 2009 04:55

Na servis Humoto se od dubna obrátilo asi padesát motorkářů. Nález je pokaždé stejný. "Udělá to bílý olejovitý povlak v karburátorech, benzin strašně čpí, ucpe karburátory, zalepí trysky. Předtím motor přestává držet volnoběh, nejde do otáček, začne se čím dál víc zakuckávat, až dojede úplně," vysvětlil Hán s dovětkem, že za to pravděpodobně mohou biosložky v palivu. :lol: :lol: :lol: Spíš pomíchané biosložky. MEŘO v benzínu nedělá dobrotu. Smrt má vždy pravdu. Je to šlendriánem při čištění ,respektive nečištění cisteren. A kdo to chce zkusit ať si naleje litr řepkového oleje do benzínu 8-D 8-D Biosložka v benzínu(líh) asi těžko bude něco ucpávat. O tom bych musel něco vědět. :mrgreen:Tankuji u Tesca a nemám problém a mám víc oktanů než šééééllllllla nakonec Shel zažaluje Garáž,že je pomlouváme A nový problém to není. Opsáno z článku (rok 2007) Na adrese http://benzin.programator.netvznikl WWW server, jehož cílem je zjišťovat informace, další případy a informovat se o dalších nových zjištěních kolem problému řepky v benzínu. Chceme společně postupovat proti viníkovi a požadovat po něm náhradu škody. Vždyť opravy vozů stojí několik desítek tisíc korun.

Zapojte se zde do diskuse a přinášejte nová svědectví a informace, abychom mohli společně podat trestní oznámení a domáhat se náhrady škody právní cestou.
http://auto.idnes.cz/diskuse.asp?iddisk ... tomoto_fdv
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr1968 24. 6. 2009 05:17

MEŘO je zkratka pro MEtylestery Řepkového Oleje, současně s touto zkratkou se můžete setkat i s evropskou FAME (Fat Acid Methylesther, tj. metylestery mastných kyselin). DOPORUČUJE SZ ALE POUZE DO NAFŤÁKŮ :lol: :lol:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deli 29. 6. 2009 16:30

balance píše:Tady pisou o Unicornu (coz asi neni prekvapenim), ale i o Shellu ... :shock:

http://zpravy.idnes.cz/spatny-benzin-nici-desitky-motorek-d6f-/brno.asp?c=A090622_134506_brno_taj

Ucpalo mi to celý palivový systém. Za opravu dám pět tisíc korun," uvedl brněnský motorkář, který jezdí na suzuki. Tvrdí, že tankuje výhradně v síti čerpacích stanic Shell.

hmmm :hm

docela husté...
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 29. 6. 2009 16:43

Tak když se nemůže uveřejnit na kterých benzínkách je nekvalitní benzín,
tak ať příslušné úřady uveřejní na kterých je ten benzím kvalitní. 8-)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zdenek 29. 6. 2009 16:51

Neřekl bych že jim ve zveřejnění brání zákon, ČOI se spíš alibisticky chce vyhnout žalobě od označený firmy, ale k čemu pak jsou. Buď si za tím měřením stojí, nedá se napadnout metodika, pak to jsou přece nezpochybnitelný číselný fakta. Nebo si za svou prací nestojí, pak tam jsou k hovnu, pokuta čerpací stanici v řádů desítek tisíc nikoho nevytrhne.
zdenek
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hustoles 29. 6. 2009 17:12

ČOI je na *****. Umí jen bonzovat nebezpečný dětský kočárky, dudlíky, chrastítka a bicykle. Ten můj dudlík je ale o.k. 8-)
Hustoles
Chameleon Garáže
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 29. 6. 2009 17:15

tvuj dudlik je uz v Rapexu...


- jinak co se tyka tech benzinek, jedna se o ty proflaknute, kde byvaji srazy urcitych auto/moto skupin. Kdo zna, tak vi o ktere ctyry pumpy jde.
anonymni

Odeslat příspěvekod Hustoles 29. 6. 2009 17:16

goes píše:tvuj dudlik je uz v Rapexu...

Nestraš, kozo :shock:
Hustoles
Chameleon Garáže
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 29. 6. 2009 17:24

jj, nebezpecny nastroj, budes ho muset odevzdat :)
anonymni

Odeslat příspěvekod exBURN 29. 6. 2009 20:47

No zajímavé, že poslední dobou (cca měsíc) se benzín u nás v Krnově na Benzině (jiná tu v centru není) nějak změnil- auto mi cuká a nechce jet, ale když jsem jel do Brna tak beru vždy na benzínce za Šternberkem a hned po dotankování auto přestalo škubat a jelo pocitově mnohem lépe.....no asi na tom něco bude....
Jo a na té pumpě za Štrnb byl benzín o cca 3 kč na litr levnější
exBURN
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků