Zabezpečení vozu Construct nebo alarm ?

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod hikeen 11. 3. 2009 12:00

zajimalo by mě to, jak se nechá snadno překonat construct? nechá se odvrtat zámek nebo jak?
a jak u contructu, který nemá ani klič?
Podle mě by to tak špatné být nemuselo...pokud to teda neodtahnou...

zrovna tak schovanej mobil je podle mě dobré řešení...nebo ne?
hikeen
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod haminator 11. 3. 2009 12:06

Někde jsem četl, že borci, když chtějí překonat CONSTRUCT, tak si vlezou pod auto, nějak se dostanou k tomu zámku a zastříkají jej někým zmrazovačem, a pak ránou jej přerazí a je to... Ale nevím, kolik toho má společné s realitou... :)
haminator
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mlaskac 11. 3. 2009 12:07

goes píše:
mlaskac píše:
goes píše:nechapu, proc to resi lidi tak hloupe. Vezmu nejlevnejsi havarijni, k tomu EuroGap a muzu se smat a byt v klidu. Misto blbosti typu zpatecek a alarmu, coz je hracka.



a treba z parize se dostanes jak? na vlastovce s eurogapu? takovy kraviny. pojisteni je o kryti rizik ktere si nemuzu dovolit zaplatit (tj totalni havarka nebo kradez). naopak mam vzdy spolucast 10 tisic protoze cokoliv pod nema smysl resit s pojistovnou. rychlejsi a levnejsi je to rovnou opravit.


jenze ty blbosti - alarm, zamky apod. ti od ukradeni nepomuzou a o tom to je. Takze je lepsi nez resit za desitky tisic nakladne zabezpeceni, vzit reseni nasledku, coz je nepomerne levnejsi. Holt ano, budou zde komplikace v podobe dostani se z Parize, na druhou stranu budes mit penize.



Promin. 99 procent veci investovanych do zabezpeceni ti pri prodeji cenu nezvednou. Nicmnene muzu si je premontovat. Me alarm pomohl nekolikrat nacapat zlodeje kdyz mi kradli svetl aa to ve fazi kdy jestne nic neznicili (odeslo rele na blinkrech protoze vydlabli blinkr a ztratovali to aby to neslo poznat). takze uz se zaplatil. K tomu moznost lokalizovat v pripade problemu auto pres kouzelne tlacitko v pripade nutnosti zavolat si pomoc neni k zahozeni.

Kdyz mi v parizi v podzemkach u hotelu mistni prizpusobivi chteli vykrast auto byli evidentne dost zaskoceni ze po tom so svihli do okenka retezem zabalenym v hadru sklo nepovolilo ale jen se zpavoukovatelo jako sklo na tramvaji. v tom uz auto rvalo a ja o cca 30 sec pozdeji pres recepci zajistil zbytek. Nastesti bylo zadni a mam folie tak stacilo nechat dat folii i zvenkovni strany a do konce pobytu nikdo nic nepoznal.

Co bych delal v pripade vysypani skla vykradeni navigace a bez pritomnosti alarmu nedomyslim. Ano brno neni celadna a celadna neni praha. na letne si fetaci chodili i pro pitomej hever s rezervou. proste nekdo to ztratil a tim vznikl v kolobehu nedostatek jedne jedine rezervy a tim to cele zacalo :shock: radeji budu mit auto dodrapane a prokopnute dvere ale pojizdne nez resit rozcupovanou palubku v nejakej francouzkem/spanelskem servisu. kde se jednak s ohledem na dostupnost (to c v cr trva dva dny trvalo behem meho ziti v dansku napr 7-10 dni i na zcela bezne dilyn na skodovku)..

tak asi tak. s ohledem k cene vozu proste zabezpeceni (je lhostejno jestli v mem pripade zbytecne paranoidni) zapocitavam do ceny vozu stejne jako HF, taznou tyc, kompresor, sprej na opravu penu ... tim to pro me hasne. v mem limitu je proste i zabezpeceni a auto kupuju vcetne zohledneni techto polozek.

krast se bude vzdycky a vsude, to be mozna nedispozice vozem po kradezi nezpusobi financni ztratu me ano a tu zadna pojistka ani eurogap nezaplni. Me lidi za moji paranoiu plati a ja to v zabezpeceni auta zohlednuji - hotovo dvacet.
mlaskac
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mlaskac 11. 3. 2009 12:09

goes píše:u ojeteho EuroGap nejde udelat.

Jinak u auta za 200k se nevyplati davat ani zabezpeceni, ani pojisteni. Je lepsi za litr udelat skryty vypinac a tim to hasne.


ten skrytej vypinac ti nejak zavola kdyz ti nekdo auto nekrade pouze vykrada? takovy teda chci
mlaskac
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DankoIII 11. 3. 2009 21:22

Urcite ma vyznam zabezpecit auto, velka cast aut sa kradne na objednavku. To znamena niekdo chce passa 2,5 tdi v kozi, a ak tam mas alarm, ktory by mal mat v sebe imobilizer, + dake gsm
ktore ta hned informuje ze sa s autom nieco deje + konstrukt tak ti to urcite pomoze. Jasne ze zlodeji vedia obist aj alarm aj konstrukt, pripadne ak je to fakt tucne auto tak ho proste odtiahnu, ale ak je to auto zabezpecne je velka pravdepodobnost ze si proste vyhliadnu auto bez tychto serepeticiek a slohnu take.

Podla mojho skromneho nazoru je najlespie kupit si auto neatraktivne pripadne uprednostnit, motor co nikdo nexce, a farbu z ktorej vam je zle... hmm nieco ako Skoda 105 hraskovo zelena? :D

Prakticky priklad zo zivota, vo firme sme mali auta s alarmom a vsetko beznin, rozne kategorie.. nic nam nezmizlo, ale ked kolegovi kupili octaviu rs a bolo tam maximalne konstrukt ( niesom si isty )tak ta zmizla hned. Proste atraktivne auto bez zabezpecenia.
DankoIII
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 3. 2009 21:33

DankoIII píše:.....ale ked kolegovi kupili octaviu rs ........ Proste atraktivne auto.................


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
MELLO
MELLO
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mlaskac 11. 3. 2009 21:50

MELLO píše:
DankoIII píše:.....ale ked kolegovi kupili octaviu rs ........ Proste atraktivne auto.................


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:



pise octavii ne fobii
mlaskac
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 3. 2009 21:52

A?
MELLO
MELLO
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 11. 3. 2009 21:55

haminator píše:Někde jsem četl, že borci, když chtějí překonat CONSTRUCT, tak si vlezou pod auto, nějak se dostanou k tomu zámku a zastříkají jej někým zmrazovačem, a pak ránou jej přerazí a je to... Ale nevím, kolik toho má společné s realitou... :)


Vubec nic. Mnohem jednodussi je otevrit haubnu a obycejnyma klestema precvaknout lanka co vedou od saltrpaky. Pak tam rucne strci dvojku nebo trojku a muze jet. Kdyz vi co a jak tak je to tak na 20 vterin. Construkt v reklame rika "zamykame radici paky. Nedobytne." A vubec nelze, paka je opravdu velmi kvalitne zamcena... :mrgreen:
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod řidič BOB 11. 3. 2009 22:26

Tak ono by investice do zabezpečení měla odpovídat kategorii vozu... Ne všechna auta se kradou na objednávku - proti tomuto typu zlodějiny lze vůz ochránit jen velmi těžko. Nejčastějším typem jsou krádeže na náhradní díly a tady se už krade "s rozumem" - zloděj se nebude namáhat s autem, které má trojí zabezpečení, když o dvě ulice dál stojí stejné, které má jenom jedno...
Požádal jsem powerballa, aby mne smazal. Snad to svede...
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Petr1968 11. 3. 2009 22:29

Já měl na Favu .Alarm + zamykání pedálů 8-D :love: :love: :love:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Iceman_21 11. 3. 2009 23:37

no ja jsem si nechal zabezpecit auto alarmem + GSM a to pouze z duvodu, kdyz mi do nej nejaky dement vleze, abych vedel ze se neco deje. Vetsinou totiz jsem pobliz vozu. Jinak na ukradeni mam eurogap a souhlasim s goesem. Kdyz si auto vyhlidnou mam proste smulu. Jednou jsem parkoval pred Billou a pristihl jsem nejakyho joudu jak si me auto foti a pak skocil do superba a odjel. Asi to byla nahoda a nejaky jouda si ho fotil jen tak.... ale co kdyby :D
Expert na granule 8-D na vaření :D a kosmetiku psí i lidskou :mrgreen:
Iceman_21
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DankoIII 12. 3. 2009 00:12

MELLO píše:
DankoIII píše:.....ale ked kolegovi kupili octaviu rs ........ Proste atraktivne auto.................


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Atraktivne pre zlodejov nie pre mna... staci pozriet statistiky kradnutia aut.
DankoIII
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hikeen 12. 3. 2009 00:26

se mi líbí, jak se tu píše, že vše se dá obejít ale už se tu moc nevyskytuje, jak na to:) ne, že bych chtěl krást auta:) spíš je zabezpečit....
nevim ale myslim, že ono se dostat k motoru zas taková sranda neni pokud nechce kapotu zdemolovat. Zrovna tak najít schovanej spínáč. Mobil...
Škoda, že výrobci aut nema moc zájem na tom, aby se nekradli auta. Pro ně je to skoro spíš profit...Dnešní technologie už by umožňovali zabezpečit auto za pár kaček.
By mě zajímalo jestli má někdo zkušenost se schovaným mobilem v autě? ukradli někomu takove auto? podřilo se ho najít?
hikeen
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod mlaskac 12. 3. 2009 07:02

hikeen: zrovna nedavno jsem pastoval fotky sve rusicky. dosah 7m gsm, 20m gps. cena pod 2000 czk. Za 5000 dokazu sehnat 2W verzi s 10m gsm, 20m gps za 15000 10W verzi 15gsm, 20m gps. Takze kdyz budu zlodej aut na magnet pridelam na auto 2-3 a je zcela vymalovano. Proto to ve svem GSM alarmu resim pecliveji (formou pozitivy).

Ten alarm tam ma s vedomim, ze prekonat je ho takto snadne protoze se dozvim uz o samotnem zaruseni. Stejne tak construct defent je pro zlodeje pouze zdrzeni ne prekazka.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
mlaskac
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků