CB radiostanice v autech

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod kuku 16. 2. 2009 17:39

Ja tusim ze intek 490 nebo 790.
Favorit 136L -> 626 GE 2.0
Fabia 1.4 MPI
No jo, vono dopředu se to jezdí, ale zacouvat, to už holt chce fištróna.
Naftak je jako prase. Chrochta a ***** !! ;)
kuku
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 2. 2009 10:49

Chcel by som umiestnit nieco do tohoto interieru. Parkujem na ulici, garaz vidi auto iba v nakupnych strediskach. Potreboval by som preto vsetky sucasti co najviac schovat s co najmensou manipulaciou pri opustani auta. Napadaju ma preto asi iba 2 miesta na umiestnenie - schranka pred spolujazdcom a laktova opierka. Neviem ale ako by to v takomto pripade bolo s pouzivanim. Ide hlavne o prijem a ci budem aj nieco pocut. Som v tomto uplny zaciatocnik, takze si necham nahovorit takmer hocico :). Existuje nejaka pouzitelna "dratova" antena ktoru by som jednoducho "schoval" k tesneniu okna a nemusel s nou uz manipolovat? Alebo nejake ine riesenie aby bola co najviac nenapadna?

Pozeral som si INTEK M-790 PLUS a ALBRECHT AE 6890 (spomenute tu na poslednych par strankach) a vyzeraju ako zaujimave "hracky". Len neviem, ake celkove riesenie zvolit a co presne vybrat. Dik za kazdu radu :).
anonymni

Odeslat příspěvekod Trudi 17. 2. 2009 11:20

Nevím proč se pořád doporučuje Elix, asi je dobře komunikovaný prodejcem na netu. Do auta je lepší stanice, která umí nejen FM, ale i AM, přepínání národních norem (polské půlky) apod. O víkendech např. kamiony nejezdí, češi mají CB na osobácích málo, ale poláci skoro každý a např trasa Ostrava - Vídeň a jiné jsou výborně řešitelné s polákama.
Trudi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 17. 2. 2009 11:53

Trudi: no to je fajn vědět, že poláci si u nás vesele porušují předpisy. btw, kolik je pokuta za vysílání na nepovolených kmitočtech? nebylo to v řádu desítek až stovek tisíc?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sinco 17. 2. 2009 11:56

Hledal jsem neco z druhe ruky. Vrazet do toho moc penez nechci. A ten Allamat 296 nebo Elix Giant me pripadaji, co do funkci, jako slusne stanice. Citlivost je dobra, jsou i horsi. A nez koupit za cenu okolo 2000tisic nejakou obyc ale novou stanici, tak me pripada ze tyhle dve toho dokazou vic.
sinco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snail 17. 2. 2009 13:17

Obrázek
Obrázek
Kalousek: "Jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy (Rath) se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat"
Snail
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trudi 17. 2. 2009 13:59

mikicz: No ono to nepovolení AM u nás je celkem směšné, bylo by dobré kdyby se to v celé EU sjednotilo. Si vem poláky co jezdí v Polsku podél naší hranice, předpis neporušují, ale s dosahem např. 10 nebo 20 km v pohodě dosáhnou na celou aglomeraci Ostravska, Těšínska apod. A taky se nic neděje. No a když budeš u nás na AM jen poslouchat tak stejně nic neporušuješ. Pokuty jim stejně nehrozí, jak bys to dokazoval? Ani AMKS nepomůže ... No a nepochybně je blbost používat třeba v Praze spojení na AM.
Trudi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Trudi 17. 2. 2009 14:08

Haldo: Nejlepší anténa je co nedelší a umístění uprostřed střechy. U nás tuším je povolená délka 150 cm. Jakmile budeš anténu přemisťovat a zkracovat, bude to na úkor funkčnosti-což samozřejmě nemusí tak moc vadit-někteří tady mají anténu triflex a jsou spokojení. Já mám anténu délky 145 cm umístěnou v rohu střechy a funguju. Doprostřed to u mě nešlo namontovat, protože při demontáži anebo sklapování před vjezdem do garáže, bych se špinil o auto. O nějaké intériérové anténě neuvažuj.
Trudi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mlaskac 17. 2. 2009 14:58

TRIFLEX ! na tvuj zamysleny ucel to bohate staci
mlaskac
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod turboleon 17. 2. 2009 15:04

Triflex ideálně pasuje na koncern VW, tam se skoro nepozná od originálu, a je to jen o výměně bez jakéhokolïv vrtání.
turboleon
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 2. 2009 15:28

Dik za rady, pravdepodobne to umiestnim ako ma Snail na fotkach. Ta antena vyzera dobre, nenapadne :). Snad nebude problem ju napojit na seriove radio z Mazdy 3. Myslite, ze mi v Mazde vymenia tu antenu a natiahnu potrebne kable? Alebo je lepsie ist za niekym inym specializovanym (som v BA).

A snad posledna vec. Aky model CB najlepsie kupit a kde? Alebo si mam vybrat s tych dvoch co som spomenul vyssie? :). Dik.
anonymni

Odeslat příspěvekod Trudi 17. 2. 2009 16:31

Počítej s tím, že když to chceš umístit jako Snail, tak potřebuješ externí repro, jen minimum stanic se dělá s čelním reprákem. Ty Snailovy fotky jsou taky z Mazdy 3? Staničku si kup podle velikosti, aby ti pasovala a podle funkcí, které chceš - psal jsem výše - jestli chceš používat v zahraničí, apod.
Trudi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snail 17. 2. 2009 17:07

VW Passat, externí repro nutné, ale u mně krásně pasuje
Kalousek: "Jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy (Rath) se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat"
Snail
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jirys 26. 3. 2009 07:51

Haldo : Ja mam antenu take TRIFLEX a je to uplne v pohode . Ve SPACE jsem koupil vice normovou vysilacku http://www.vltava2000.cz/vysilacky/good ... sID=tcb550 za 1400 Kč a jede v pohode .. je malicka a automatický squelch jde velice dobre .

http://www.aukro.cz/item588133439_nova_ ... ntena.html
Nemám
jirys
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod powerball 26. 3. 2009 08:04

takovej hrozne amaterskej dotaz - treba to z toho aukra - tohle staci abych moch prudit kamionaky a delat podobny veci nebo je k tomu este neco potreba ? :D
seek discomfort
powerball
Powerman
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků