OII RS alebo OII Scout?

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

RS, nebo SCOUT?
RS TDI 125 kW 22 %  38%  [ 22 ]
SCOUT TDI 103 kW 35 %  61%  [ 35 ]
Celkem hlasů : 57

Odeslat příspěvekod tom.cz 4. 9. 2007 10:08

Ja bych bral rozhodne RS, ale jedine v benzinu. Ten scout taky nebude spatny, ale volil bych ho jedine v pripade, ze bych byl podpantoflak s 2 fakanama a 40 rokama v obcance :-)
tom.cz
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lukino 4. 9. 2007 10:50

Marios píše:Lidi proč mají ti Ščo(u)ti co jeli tu expedici přes rusko místo 17" liťáků 16" plecháče? To vážně nechápu...
Kdo neví o čem mluvím tak zde je odkaz : http://new.skoda-auto.com/COM/MODEL/OCT ... x=1y/quote]

Asi kvuli komfortu cestovani a ucelu jejich cesty. Na SLK si taky nedas 14ky s terennim vzrokem.
Lukino
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SKAJA 4. 9. 2007 11:25

Marios píše:Lidi proč mají ti Ščo(u)ti co jeli tu expedici přes rusko místo 17" liťáků 16" plecháče? To vážně nechápu...n/quote]


Projdi si tu fotogalerii a bude ti to jasný...stačí se podívat, jak dopaly plecháče a teď si namísto nich představ liťáky.

Obrázek

16" plechy na sobě mají víc gumy, víc vydrží a hodí se lépe do terénu, taky se dají případně lépe opravit.
OII 2.0TDI - dlouhodobá spotřeba 9,8l/100km
SKAJA
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SKAJA 4. 9. 2007 11:35

Jo a co se týče toho výběru, tak je to těžký, já jsem naštěstí objednával RSko nějaký ten týden předtím, než představili Scouta, obě auta jsou nádherný a těžko bych se rozhodoval. S RSkem jsem už něco zažil a osahal si ho, takže vím, co a jak, se Scoutem jsem nejel, ale velmi by mě lákal pohon všech kol, taky komfort bude daleko lepší, přecijenom v RS cítíš každou nerovnost, kdežto Scout toho spoustu vyžehlí a jen se ladně zhoupne (jako normální Octa).

Sám nevím, co bych si vybral, velmi mě láká Scout, líbí se mi a asi by zvítězil, ale trošku skepticky se stavím k tomu motoru, přecejenom "klasický" 2.0TDI má o něco méně výkonu než silnějsí verze a o něco málo horší chod, ale snad bych to překousl...chtělo by to mít obě auta k dispozici alespoň na měsíc a s oběma jezdit, potom by se projevilo, ke kterému si člověk vytvoří silnější vztah, do kterého usedá radši :hm :hm
OII 2.0TDI - dlouhodobá spotřeba 9,8l/100km
SKAJA
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RSman 4. 9. 2007 11:47

Přesne tohle dilema Sout nebo Rs řešim i ja. Zatim jsem se přiklonil k RS jelikoš mam Fabii Rs za ty 3roky co sem najel 90tis nebyl problem.
Po přečteni nekterych diskuzi sem mel i starch sem napsat protože sem pišou jen milionaři keři delaji minimalně za 100tis mesične neřeší spotřebu.Ja sem obyčejny človek a proto se zajimam o tu spotřebu a do auta vrazim všechny prachy co mam budu se z toho davat do kopy nejakou dobu . Muj hlavni styl cest je delší cesta po dalnicich potom mala terení vložka po polich a polnich cestach . Za 3 roky sem vždy všude projel Fabii (i když spodek je hodně odřenej :D ) Tak proto si myslim že OII RS to taky zvladne.
U souta si myslim že tahat sebou po dalnicich ten zadni nahon to bude mit určite nejaky vliv na spotřebu. Kolik to tak dela rozdil na 100km nafty ,mezi 4x4 a normalní ,ja počitam tak 0,5l ?
RSman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gewehr 4. 9. 2007 12:40

hmm len letmy pohlad do SVK cennikov...

Skoda RS combi (2.0 TDI) - 1.014.990-
Skoda SCOUT (2.0 TDI) - 1.059.00,-
oproti tomu napriklad
Mazda CX-7 2.3 DISI Turbo - 1.100.000,- (vybava Revolution)
Fiat Croma 1.9 MTJ 16V - 989.900,- (vybava Emotion)
Suzuki Grand vitara 1.9 DDiS - 878.000,- (JLX-A ABS AAC)
Ford Mondeo ST TDCi 2.2 TDCi 16V - 957.900,-
Honda 2.2 i-CTDi Sport - 959 000,-
atd.

Takze ci to je nieco na lyze alebo ryhlejsie rodinne auto vzdy existuje zaujimava alternativa k Octavii, u ktorej su tieto "specialne" modely RS a SCOUT podla mna osobne holt predrazene. TAkze na otazku ci RS alebo SCOUT odpovedam... asi ani jednu Mr. Green
María de las Mercedes
Karl Friedrich Benz
gewehr
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Klokan.Jack 4. 9. 2007 13:45

V scoutu sem jel a řídil, no na 6 to fakt moc nezrychluje, je potřeba ředit, jinak zátah dobrej na tu 2-3, ale to má skoro každý TDI. Ale výhoda 4x4 si myslím , že je velká, zvláště když jezdíš někam na hory, to je pak fakt jak někdo psal, že ostatní stojí a ty jedeš. Vyřešil, bych to že bych bral scouta a chip z těch 140k na 170 a budeš to mít čtyřkolku s podobným výkonem jako RS. Samozřejmě ne srovnatelný. Jizdní vlastnosti budou jiné.
Klokan.Jack
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jurkoboss 4. 9. 2007 15:52

Ahojte,

tak dnes som sa bol povoziť na tom Scoute.
Je to úplne "ine kafe", oproti RS.
Pri rozbiehaní sa to nedá vôbec porovnávať, RS aj v TDI začína ťahať omnoho skôr a viac, ako Scout. Turbo efekt od 2000otáčok je veľký, oproti tomu Scout sa mi zdá taký pohodovejší, nemal som pocit, že by ma to nejako veľmi zatiahlo. Ťah tam bol, ale nenastúpil tak razantne ako na RS.

Čo ma však dostalo, tak to bol ten systém 4x4, taktiež aj na diaľnici sa to auto chovalo bezproblémovo, len od 160 km/h už je značný aerodynamický hluk. Na ceste to sedí ako pribité, žiadne rozhádzanie auta pri prudších manévroch. Pri výjazde z diaľnice pekne podržalo stopu, a to sme vybiehali celkom svižne, ESP fungovalo bezchybne.

Potom sme s tým vybehli do ľahkého terénu, mali sme aj šťastie bolo napršané, tak sme to testli ako sa len dalo, na mokrej tráve, na štrku, na hline, na piesku.
Neboli to žiadne extrémy, to ani od auta nevyžadujem, a dostalo sa to úplne v pohodičke zo všetkého.

Celkovo to auto na mňa zapôsobilo, keby to malo ešte o máličko dynamickejší motor, tak už ani nerozmýšľam. Musím si to teraz nechať prejsť hlavou a rozhodnúť sa do čoho pôjdem.

Ohľadom tých cien:
Niektorí tu píšu, že tie autá nie sú hodné svojej ceny, približne 1.000.000, , alebo niečo nad.

Som rozhodnutý, že to auto nekúpim na Slovensku, ale v Nemecku, v re-import agentúre,
Po doplnení všetkých doplnkov, ktoré by som chcel do toho ktorého auta, tak tie ceny ma vychádzajú o 250.000 SKK lacnejšie ako na Slovensku.
Tak sa aj pýtam, kto mi vie ponúknuť niečo lepšie za cenu 830.000 SKK za RS, alebo 930.000 SKK za Scouta.

ďakujem za Vaše príspevky.
jurkoboss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SKAJA 4. 9. 2007 16:13

jurkoboss: Pěkné shrnutí velmi zajímavých poznatků, v podstatě jsi mi potvrdil moje domněnky, že Škodě tak nějak chybí RS s pohonem všech kol, respektive čtyřkolka se solidním motorem...já to říkám pořád, naroubovat dohromady RS a Scouta a je to bezchybný auto na každodenní drandění cestou i necestou.
OII 2.0TDI - dlouhodobá spotřeba 9,8l/100km
SKAJA
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod řidič BOB 5. 9. 2007 09:21

SKAJA: a co SCOUT s chipem? Od té 4 to fakt moc netáhne...
Ujel jsem s tím o víkendu cca 400 km a musím říct, že vrámci komfortu svezení je to určitě lepší než RS, které na našich kvalitních silnicích skáče jako potrefená koza...
Požádal jsem powerballa, aby mne smazal. Snad to svede...
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod RSman 5. 9. 2007 10:10

jurkoboss: čtu že si koupiš auto levněji v nemecku přes re-import agenturu.maš stim už nejkaou zkušenost a ptam se i jinych jestli nekdo kupoval novou OII z nemecka ?
RSman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukino 5. 9. 2007 10:31

RSman: jo, otecko v nemecku kupoval pred cca 3-4 lety Allroada 2.5TDi, normalne v Norimberku v Autosalonu. Uspora cca 220tis.
No a loni taktez v Norimberku kupoval Cayman S, taktez v normalnim Porsche autosalonu no a uspora cca 250tis. Podrobnosti neznam, ale kdyz budes chtit, muzu se na to optat.
Lukino
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SKAJA 5. 9. 2007 13:17

řidič BOB: S chipem jsem nejel, takže nevím, ale asi by to bylo řešení, jen aby to nedělalo časem bordel, to by byla u takovýho auta škoda...a právě kvůli tomu komfortu bych dal asi přednost Scoutu před RS, kdybych to chtěl jako rodinný auto, protože RS je opravdu tvrdá a na našich cestách poskakuje a dostává pěkny rány od děr, kdežto podstatně vyšší Scout to jistě odfiltruje ještě lépe než běžná Okta a už tam je oproti RS výrazný rozdíl.
OII 2.0TDI - dlouhodobá spotřeba 9,8l/100km
SKAJA
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jurkoboss 5. 9. 2007 17:20

RSman: Priamu skúsenosť s re-import agentúrami zatiaľ nemám, teraz som na dovolenke, ale o 2 týždne idem opäť do Nemecka a chcem to začať riešiť.
Už aj na tomto fóre sa občas objavili nejaké diskusie ohľadom kúpy auta cez takéto agentúry, a vyzerá to tak, že pokiaľ človek natrafí na korektnú firmu, tak sa nie je čoho báť.
Taktiež aj prispievateľ do diskusií, myslím že to je David T. mi písal, že on už nejaké tie skúsenosti má, a tvrdil, že nie je v tom žiadna veda.

Tak uvidím, mám ešte 2 týždne, aby som sa rozhodol, a začnem to riešiť. Myslím, že za ten cenový rozdiel sa oplatí sa o to zaujímať.
jurkoboss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 5. 9. 2007 17:25

RSman píše:Ja sem obyčejny človek a proto se zajimam o tu spotřebu a do auta vrazim všechny prachy co mam budu se z toho davat do kopy nejakou dobu.o/quote]


:hm :hm :hm
p0etrik
Servismen

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků