Koupili byste předváděcí OII RS?

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod nick 9. 3. 2007 21:15

Zdravím, zajímalo by mě co si myslíte o prodeji předváděcích vozů. Konkrétně jsem viděl na webu nabídku např. na Octavii II RS TFSI, předváděcí vůz, r.v. 2006, najeto 16000 Km, cena 600 000 Kč.

Sleva je to zajímavá, ale otázkou je, co má takové auto za sebou. Já osobně bych řekl, že s takovým autem to každý bezohledně "ohulí" co to dá i zastudena, nikdo to nešetří a tak si říkám, jestli taková sleva stojí vůbec za to.

Koupili byste takové auto?
nick
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 9. 3. 2007 21:16

v zadnem pripade ne, je to presne jako rikas, nikdo to nesetri, nikdo to neresi, prasi se s tim, na vsechno se kasle. Je to jeste nove, tak se to tolik neprojevi, ale jiank fuj
Radek Ondrášík
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zigi 9. 3. 2007 22:06

Taky bych do toho nesel. Uz jsem do fora parkrat psal svoji zkusenost z predvadeci jizdy s OI RS, kdy hned po startu na to slapnul a vytocil to az do cerveneho pole. Nasledne asi 700m jsme si dali male zrychleni od semaforu do prudkeho kopce, nahore jsme meli 170km/h na trojku!!!
Sierra fanda
zigi
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nick 9. 3. 2007 22:17

zigi: tak myslím, že pokud jsem měl nějaké myšlenky na to, že bych do toho možná i šel, tak teď po přečtení tvého příspěvku vím jistě, že nikdy! Díky za "referenci" :)
nick
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mole 9. 3. 2007 22:31

ne
tady platí pravidlo, že z cizího krev neteče
Opel Astra H Caravan 1.8 LPG
mole
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Driver 9. 3. 2007 22:52

Určitě ne. Ani kdyby to nebyla RS. Ja jel treba predvadecim BMW 3er E90 v dobe, kdy jeste nebylo u nas v prodeji, tzn. ty auta byly fungl novy, mely najeto par set kilometru a kazdej si samozrejme rad zkusi, co to umi... Ted sem treba jel predvadeckou P307 HDI a ten jejich "testovaci" okruh po Praze je tak kratkej, ze se ten diesel snad ani nezahreje a kdyz to nekdo behem tyhle jizdy nesetri, tak to auto musi hrozne dostavat. Nehlede na to, ze kdekdo si rad zkusi, tak to tlumi nerovnosti, retardery, jak to brzdi atd... A cim vic lidi s tim jezdi, tim hur, protoze kazdej jezdi nejak jinak.
Das Auto
Driver
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod feliz navidad 10. 3. 2007 00:27

Přidej 60kKč a koupíš novou v Německu
Nevadí mi, že mě předjel. Ale nas**l mě, když ve 160 řadil z dvojky na trojku...
feliz navidad
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nick 10. 3. 2007 07:14

feliz: taky jsem nad tím už přemýšlel a až na to příjde, určitě to ještě zvážím. Ale proč teda všichni nejezdí kupovat OII do Německa?

Jediná věc, o které se tady mluvilo, byl problém s leasingem a tedy nutnost platit hotově, ale snad by nebyl problém si tady vyřídit nějaký úvěr. Tak teda proč to všichni kupují tady?
nick
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod -LK- 10. 3. 2007 07:58

To je podobná otázka, proč si lidi koupí např. kameru tady a ne v Německu, kde je o něco málo víc než za polovic. Nebo proč kupujou náhradní tužky do PDA u nás za 200Kč jednu, když si můžou nechat poslat z Hongkongu za 120Kč dvě až do bytu (vč. poštovného!). Nápodobně jsem si koupil v cizině hodinky (originál), které se u nás prodávají, když už se dají sehnat, 2,5x tak drahé. Jak je možné, že za tak děsné peníze to tu někdo koupí, když si to může nechat poslat stejně jako já?
Prostě stádo většinou neuvažuje, takže ho to ani nenapadne a bojí se případných problémů. Podobný to dle mně bude s autem. Beru situace, kde zboží nemá globální záruku a pak je logické, že kvůli záruce to pak koupí raději tady, i když dražší. To je můj případ s kočárkem. Buď u nás za 18 a nebo ze Španělska i s dopravou za 15. Ten samý. Nakonec jsme kvůli záruce šli do toho u nás. To se ale aut z EU netýká, protože mají záruku v autorizovaných servisech, ne jen v místě prodeje.
فارسي بلد هستم
-LK-
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nick 10. 3. 2007 08:44

LK: asi to fakt bude obavami z neznáméno a nevyzkoušeného, co kdyby s tím byl nějaký problém apod. Lidi radši volí jistotu, ikdyž je to dražší. Člověk je vůbec od přírody tvor, který neustále instinktivně směřuje tam, kde je pohodlí, žádné problémy, vyšlapaná cesta apod.

No, zkrátka, bude potřeba zvážit i to Německo.
nick
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Andres 10. 3. 2007 08:49

Je vůbec rozdíl při koupi předváděcího auta a auta ze showroomu, který má najeto taky třeba 3000km. Myslíte že i u těch aut ze showroomu může člověk čekat, že se s tim jezdilo neohleduplně a že to auto dostávalo zabrat? Uvažuju právě jestli auto s třeba 1500km půl roku starý nebo jestli nový. Sleva je zajímavejch 200 000,- ale nechci aby se to po půl roce někde vysypalo díky nějakýmu paku kterej se s tim přede mnou učil driftovat.
Nic to nechce, jen hrát lehce.
Andres
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nick 10. 3. 2007 09:02

Andres: Nevím jak to myslíš, ale jestli má auto na dveřích nalepený nápis "Předváděcí vůz" a nebo jestli stojí ve showroomu, ale taky má už něco najeto, tak v tom nevidím moc velký rozdíl. To ze showroomu akorát budí zdání, že to bude lepší. Může, ale nemusí, taky s tím mohlo jezdit více lidí, kteří si mysleli, že to není jejich a že ty jejich prasárny pak nebudou poznat. A je jisté, že na otázku, kdo a jak s tím jezdil ti nikdo neřekne pravdu.
nick
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vtec2 10. 3. 2007 09:33

nekoupil, protože vím jak se s tím jezdí ( osobní zkušenosti )...
už dávno nejsem vtec ...
vtec2
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod -LK- 10. 3. 2007 09:48

Tak nějak mě napadá, že když si pak někdo tuto předváděčku koupí a dál prodá jako ojetinu, to musí být rachot.
فارسي بلد هستم
-LK-
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zigi 10. 3. 2007 09:53

Andres píše:Je vůbec rozdíl při koupi předváděcího auta a auta ze showroomu, který má najeto taky třeba 3000km. Myslíte že i u těch aut ze showroomu může člověk čekat, že se s tim jezdilo neohleduplně a že to auto dostávalo zabrat? Uvažuju právě jestli auto s třeba 1500km půl roku starý nebo jestli nový. Sleva je zajímavejch 200 000,- ale nechci aby se to po půl roce někde vysypalo díky nějakýmu paku kterej se s tim přede mnou učil driftovat.s/quote]

Pokud to auto stalo ciste v showroomu a nikam se s nim nejezdilo, tak je to o neco lepsi. V tomto pripade motor, podvozek atd. bude ok. Naopak horsi to bude s interierem, jelikoz hodne veci muze byt dost ochozenich. Klasika: schranka u spolujezdce uz obcas sotva drzi, ruzne drzaky na napoje se nevysouvaji ci nedrzi. Toto jsou drobnosti. Trosku horsi byva, kdyz v tom aute nejake deticky kvrdlaji s radici pakou bez spojky. Kazdopadne stav obdobneho auta se da lepe zkontrolovat nez auta co slouzilo jako predvadecka, nebot opotrebeni interieru se da relativne lehce zhodnotit
Sierra fanda
zigi
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků