Povidame si o NOVEM Civicu... pro fandy

Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Skyline 25. 1. 2007 13:17

ExFun: z te konkretni citace neplyne, ze "ten z autorevue" je goes, ale plyne z ni, ze lze.

goes: jasne, najednou je to o smajlicich, no kdo bude chtit, muze si to na HC precist sam. Zbytek nema cenu resit, ty proste nevidis (nebo spis nechces videt), co rikam ja. Proste typicky goes, omilani tehoz 100x bez ohledu na argumenty druhe strany. Toz se dal ukajej tim, ze se Civiku prodava malo, Honda kvuli tobe krachovat nebude.
Na zaver dodam, ze neni pravda, ze konkurentu se prodava radove vic, protoze je i spousta konkurentu, kterych se prodava podstatne min. Soudny clovek vidi, jak to je. Viz BMW 1, asi je to taky neuspech, kdyz se ho neproda tolik, jako Astry. No jak myslis.
Skyline
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 1. 2007 13:18

Posudzovať záujem o auto skrátením čakacích lehot je nie úplne objektívne,lebo predaje podliehajú aj sezónnosti.Je jasné,že po novinke vždy býva veľký záujem a potom klesá časom.Pokiaľ však Civic zvyšuje výrobu,nestagnuje a neklesá,nedá sa hovoriť o nezáujme.Okrem toho ani nie je isté,či pre Hondu je trh EÚ najdoležitejší.Podľa mňa nie,lebo to je ázijský a americký.Nemá potrebu tu predávať kvantitatívne ako VW alebo iné značky.
Pre firmu je najdoležitejšia ziskovosť a efektivita.V tom Honda,napriek tomu,že nepatrí medzi najväčšie svetové automobilky,problém nemá.Nemá ani problém s predajnosťou alebo nadbytočnými kapacitami.
anonymni

Odeslat příspěvekod ExFun 25. 1. 2007 13:21

Skyline píše: Soudny clovek vidi, jak to je. Viz BMW 1, asi je to taky neuspech, kdyz se ho neproda tolik, jako Astry. No jak myslis.


soudný člověk taky ví, že existuje něco jako cílová skupina.

Civic je pro průměrné lidi. 1er pro movitější. 1er je z pohledu zákazníků ve svojí cílové skupině úspěšné auto. Jinak řečeno 1er není konkurent civicu a golfu.
OOOO Audi TDI Power
VW Golf Power
Beyond Fun´s life .....
Use Your IQ....
IMHO
ExFun
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 25. 1. 2007 13:42

Skyline: uspech je, kdyz automobilka prodava to, co mela v puvodnim planu. Fiasko byl napr. Fiat Stillo, ktereho se neprodavalo ani polovina puvodnich planu.

Jinak Civic se prodava a verim, ze tech 100-110tis. vozu, co se vyrobi, se proda po celou dobu jeho zivota, nez prijde nova generace. Ta vyroba je totiz tak mala, ze by muselo prijit neco opravdu nevidaneho, aby tomu bylo jinak.

Jenze spicky v segmentu prodavaji az 4x vice vozu, jini prodavaji taky daleko vice vozu (napr. Octavia) takze prodeje Civicu jsou v ramci segmentu opravdu nizke, spise velmi nizke.

Muzeme jenom spekulovat, kolik by se dokazalo realne prodat tohoto vozu, 100tisi, 200tis, 500tis. rocne? Tezko rict.

Protoze se Civicu tedy prodava velmi malo z duvody male vyroby a nelze tedy rict, zda zajem klesa a nebo neklesa, je jedine voditko v cekacich lhutach.

Neni to 100procentni, je to jenom jakysi naznak jaka muze byt realna situace. Kdyz budu hovorit z praxe, primo ze dvou autosalonu Honda, pak muzu rici, ze se u nich v posledni dobe zvysila poptavka po CR-V, po Accordu a mirne snizila poptavka po Civicu. Ostatni jsou zhruba na stejnem poctu.

Ale on je to zcela standardni tredn - po nastupu je vetsinou nejvetsi zajem, ktery zapricini velky narust prodeju. Ty pak po zbytek zivota stagnuji, pripadne miren rostou a klesaji.
Radek Ondrášík
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ExFun 25. 1. 2007 13:50

ano, boom, který klesá a v 2. fázi života začnou zvyšovat poptávku "akčními nabídkami"
OOOO Audi TDI Power
VW Golf Power
Beyond Fun´s life .....
Use Your IQ....
IMHO
ExFun
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.E.CH 25. 1. 2007 14:45

2RO : Jenže třeba v minulé generaci se jich prodávalo zásadně méně a o to tu běží.Honda je schopná vyprodat celou produkci, což v minulosti tak nebylo.Musela dokonce udělat třetí směnu.JInak ale spor není o tom jestli se prodá Focusů, Golfů 3 x víc, ale o to , že ty jsi tvrdil, že CIVIK se okouká a nebude se prodávat tak dobře jako na začátku, což ani po roce tak není a pořád se prodeje navyšují.O to jde.Každému kdo se zajímá o tyhle věci je jasné že HONDA nemůže v počtu prodejů s těmito automobilkami (v Evropě)ani náhodou soutěžit.Civiku se v ČR prodalo cca +/-1100 .Tuším že Focus cca 1700 a Golf cca 1500.Osobně si myslím že to úspěch je a kdyby jich bylo dostatek, tak by se možná dostal na podobná čísla.
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 25. 1. 2007 14:53

Tech: tak minula generace toho mixu MPV a hatchbacku byla zcela mimo to, co bezne Honda delala, takze se nedivim.

Jak rikam, zda zajem klesa, nebo neklesa my nejak realne nepozname, to by slo videt jen v pripade, ze by byla tak velka vyroba, ze by od pocatku byla vyssi, nez prodeje a tedy bysme videli, zda zajem stoupa, nebo klesa.

Nyni se muzeme jenom dohadovat, stejne jako u jinych vozu, kterych se vyrabi male pocty.
Radek Ondrášík
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rybiz 30. 1. 2007 03:58

Už žádné falešné dohady !! Máme fakta pro všechny !!

Díky modelu Civic značka Honda vykázala rekordní prodeje v Evropě v roce 2006. Honda tak zaznamenala v Evropě v prodeji automobilů šestý rekordní rok v řadě.
Celkový počet vozů prodaných za kalendářní rok se blíží hodnotě 310 000 (přesné číslo je 309 867). To představuje v porovnání s rokem 2005 nárůst o 8,4%. Tento výsledek je ve výrazném kontrastu s hodnotami za celý automobilový průmysl, podle kterých celkový trh rostl pouze o necelé jedno procento.
Klíčem k úspěchu značky v roce 2006 byla silná poptávka po nové Hondě Civic. Pětidveřová verze tohoto modelu, vyráběná ve Velké Británii, která přišla v celé Evropě do prodeje na začátku roku, se dočkala velmi pozitivního přijetí zejména díky svému sportovnímu designu a celkovému výkonu. Prodej modelové řady Civic vzrostl v roce 2006 o 33,4% na 105 313 vozidel.
No jo, ten pokles zájmu , ten je znát :wink: :tleskani
Jen tak pro úplnost, Honda Civic je na 9. místě ve své třídě z 30 ti značek v ČR :tleskani :tleskani
rybiz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 30. 1. 2007 06:18

to jsou fakta?
Radek Ondrášík
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod M@tezz 30. 1. 2007 07:39

Čerstvý test Civicu Type-R:
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Fir ... -R/223990/

Jestli to tu už někde je, tak přepáčte ;-)
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Režisér roku 2007
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 1. 2007 14:59

anonymni

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 30. 1. 2007 15:56

julius: vidim, ze jeden clanek jsou schopni vydat i 3x :)
Radek Ondrášík
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 1. 2007 17:32

:)
anonymni

Odeslat příspěvekod T.E.CH 30. 1. 2007 20:17

Radek O. píše:julius: vidim, ze jeden clanek jsou schopni vydat i 3x :)



To víš 3 x...to je díky tobě, protože jsi situaci doteď nepochopil... :wink:
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod rybiz 31. 1. 2007 00:34

Óóóóó !! Ty jsi to snad nepochopil ?Takový "bystrý" chlapec Ano, to jsou holá fakta ! Chceš ještě další ? Až budeš zase příště "mlžit" dej vědět :P
rybiz
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků