Jaká auta vám chybí v testech?

Rady, náměty, připomínky

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod ´eavy 21. 11. 2005 14:20

Které značky/která auta jsou podle vás českými novináři zanedbávána? Mě třeba dost chybí testy Opelu Vectra - nikde jsem nenasel test nového motoru 2.8 V6 Turbo, ani jiz staršího 2.0 Turbo 129 kW. O 1.9 CDTi 110 kW nebo automaticke prevodovce Vectry ani nemluve. Dal mi chybi clanky venujici se Cadillacu (doufam, ze bude test dieseloveho BLS), atp. Co si o tom myslíte vy?

Upraven název diskuse Radek O.
Renault Mégane Coupé 2.0 ´98 bez tuzingu ;-)

Video zde: http://www.youtube.com/watch?v=xHrMQ-ONWGA
´eavy
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 11. 2005 14:23

Prestavujes si to jako Hurvinek valku. Ver tomu, ze toto neni veci novinaru. Pokud automobilka dane auta k testu nepujcuje, nemohou se objevit v testech. Tot je zakopany pes.
anonymni

Odeslat příspěvekod ´eavy 21. 11. 2005 14:47

Goes: Vim. Ovsem smyslem tohoto vlakna neni kritizovat novinare, ale pobavit se o tom, jake testy komu chybi a treba i poslouzit jako inspirace pro redakci.
Renault Mégane Coupé 2.0 ´98 bez tuzingu ;-)

Video zde: http://www.youtube.com/watch?v=xHrMQ-ONWGA
´eavy
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 11. 2005 14:52

eavy: no jenze tys napsal, ktere auta jsou zanedbavana, jenze tomu tak neni. Snaha je o recenzi vsech aut, od obycejnych, po ty velmi zajimave. Jenze vse narazi na to, co je k dispozici. Mne by se taky libily recenze tebou zminovanych aut a nejen tech. Rad bych vice amerik, vice sportovnich verzi, vice SUV, ale pokud se k tomu nepostavi celem zastoupeni a automobilky, ktere urcuji, co pujde k testum, muzeme tu holt jenom psat o tom, co by bylo super na test.

Automobilky pujcuji auta, o kterych vi, ze se budou dost prodavat. Proto na testu uvidis spis Vectru s dvoulitrem, a jen ztezi 2.8 V6 Turbo, protoze vyclenit jedno auto na testy stoji penize a kdyz vi, ze jich prodaji deset za rok, tak se jim to huste nevyplati. Proto v testu uvidis spis Astru GTC 2.0T a ne OPC a dalsi. I kdyz obcas se zadari :)
anonymni

Odeslat příspěvekod chucky 21. 11. 2005 15:03

hodně bych ocenil recenze ojetin.... myslim ze neni problem se domluvit s nejakym autobazarem na zapujckach...
chucky
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 11. 2005 15:06

chucky: to urcite taky. Ale opet je zde mensi problem. Kdyz testujes nove auto, tak vsechny nove auta maji stejnou vychozi pozici, jsou nove, neojete a vi se co kdy kde jak. Kdyz testujes ojetinu, tak co kus to original a jeji stav, ktery bys tam popsal je ryze individualni a nejde vztahnout na druhe stejne auto, ktere vlastnil nekdo jiny. Jinak testy ojetin se pomalu u nas zacaly objevovat. Jenze lidem se zase nelibi, ze je pujcuje AAA... tak si nevyberes...
anonymni

Odeslat příspěvekod turboleon 21. 11. 2005 15:17

Recenze ojetin, a to formou srovnávání, podobných kategoriím aut různých výrobců, jsou již léta ve Světě motorů. Docela se na to se zájmem dívám. Na netu to ale není, to je pravda.
turboleon
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 21. 11. 2005 15:45

snad se to zlepsi...ja si teda radsi prectu o necem, co se moc nepotka nez o autech, co jich denne potkam dvacet.... :)
Caddy
Amík roku 2006
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pjanda 21. 11. 2005 16:00

Je to cele problem maleho ceskeho trhu s auty. Novinarsky autopark automobilek obvykle odpovida moznostem danym zajmem trhu o dany vuz. Nemohou investovat 5 milionu do peti novinarskych Vecter, kdyz vedi, ze jich za rok prodaji 50. Je to ciste o rentabilite, o nicem jinem. Takze se vybere jedno novinarske auto a svete div se, bude to bud dieselovy nebo benzinovy +/- dvoulitr ve stredni vybave. Opet jen reakce na "chute" trhu...

Ve stejne situaci je vetsina dovozcu, zoufale malo testovacich aut ma i VW a dalsi velci dovozci. Proste prodeje jsou na rozsireni stale male, alespon z jejcih pohledu. Jediny, kdo si tu muze dovolit opak, je Skoda. Proto take prinasime testy prakticky vsech variant, Octavii uz jsme Vam mohli prezentovat ve vsech rozumnych motorizacich i vybavach, s automaty i manualy, kombi i liftback. A bude jeste 4x4, RS... To si zde nikdo jiny nedovoli, protoze jen Skoda tu prodava desitky tisic aut.

Pokud je nejake exklusivnejsi auto, je obvykle v autoparku omylem, docasne, pro mnoha vyuziti apod., a proto se k nim vetsina novinaru ani nedostane. Nicmene, nas vyznam roste, nejsme uz tak casto odmitani a verim, ze v brzku se na AR budou objevovat testy vseho, co v CR otestovat lze. O tom, ze to bude Vectra 2,8T nebo zmineny Cadillac ale silne pochybuji. Rozhodne ne v klasickem testu, maximalne v kooperaci s dealerem.

Ojetiny testujeme, tento tyden pravdepodobne pribyde dalsi, budou vychazet pravidelne 3-4 testy mesicne.
AutoRevue.cz
pjanda
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod QX 21. 11. 2005 16:05

Mne tam predevsim u kazde z poslednich recenzi chybi VIDEO. Pekne projit interier, exterier a nejaky ty zabery z jizdy ...
QX
Nováček

Odeslat příspěvekod Strom 21. 11. 2005 16:06

Ja bych uvital, kdyby soucasti testu byly i informace kolik stoji garancni prohlidky po x tisicich km, kolik stoji bezne nahradni dily, hodina prace v autorizovanem servisu, atd.
Dale bych ocenil nejen rozmery uvadene v katalogu, ale i zmerene vnitrni rozmery interieru, zavazadloveho prostoru, aby clovek ziskal skutecnou predstavu o jeho vyuzitelnosti. Preci jenom informace, ze 175 cm vysoky ridic si za sebe pohodlne vejde nema pro mne prilis vysokou vypovidajici hodnotu.
Minimalne by mi stacilo, kdyby fotky interieru nebyly foceny stylem "cernoch v tunelu" (napr. kufr, z ktereho je videt prvnich deset centimetru a dal vse mizi ve tme). ;-)
Strom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fojťan 21. 11. 2005 17:00

myslim ze testy produkovane obecne ceskymi novinari, a to i internetovymi, jsou pomerne dostatecne, a neda se rici ze by vylozene chybely nejaka zakladni auta. a jak psal goes, tezko prodejce puci "na raseni" auto za milion, protoze ho pak uz tezko proda. tomu se nelze divit. pokud nekdo chce test luxusnich a drahych resp. neobvyklych aut, musi cist zahranicni platky, ktere ovsem nejsou zadarmo... a o tom to je :wink:


jinak jak tu nekdo psal o testech ojetin: myslim ze je to dobry napad. co si pamatuji, par jich tu na autorevue uz bylo, a podle me se setkavaji s dobrym ohlasem. k testu ojetiny staci mit auto tak na den, dva, ozkouset jak to jede, jak se v tom sedi, a pak jaksi shrnout obecne jak si auto stoji na trhu, jake motory jsou nej, jak je na tom se spolehlivosti atd...u ojetin neni samozrejme mozne posuzovat podle konkretniho kousku, proto spis to shrnuti vlastnosti. myslim ze to ani nemusi byt zalozeno primo na vlastnich zkusenostech autora. jinak toto tema je s pribyvajicim dovozem ojetin k nam stale aktualnejsi...

teda takhle si to predstavuji ja, snad to neni utopie :)
learnin' to fly
Fojťan
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 21. 11. 2005 17:11

osobne bych uvital testy ojetin a to všeho druhu a občas nějakou exotiku, případně test nějaké té slečny co občas postávaj na výstavách kolem aut :-)
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 11. 2005 17:12

Ano, na testování hostesek budeme dělat nábor externistů.
anonymni

Odeslat příspěvekod myndel 21. 11. 2005 17:24

goesi, pokud vím, tys měl poměrně dost aut... nechceš na nějaké z nich napsat zkušenosti?
myndel
VIP uživatel

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků