Dokazete poznat rozdily ve kvalite podvozku

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 10. 11. 2005 23:05

Casto se v diskusich bavime o tom, jak je ktery podvozek lepsi. Ze auto A ma lepsi podvozek, nez auto B. Casto si pripadam jako v narode Schumacheru, kdy kazdy jezdi okruhovou jizdu se svymi vozy, pritom 90% populace ma auta, ktere toto nikdy neumozni.

Tak si rikam, zda to nejsou jenom kecy a lidi obecne tvrdi, ze neco je lepsi nez neco. Ono kdyz nekdo prohlasi, ze podovzek Focusu je lepsi, nez podvozek ostatnich, tak kazdy kyvne hlavou, protoze se to vsude pise.

Dokazete tedy, objektivne, rict, ze auto A ma lepsi podvozek, nez auto B. Dokazete auto prohnat tak, ze to poznate? Ted nemyslim to, ze nejake auto ma mekci podvozek, nez druhe, to neni o kvalite, ale proste dokazete poznat tu hranu, kdy podvozek jeste dokaze auto udrzet a kdy uz zacne uskakovat, dokazte prohnat maly hatch, tak at je jak pretacivy nebo nedotacivy, nebo jsou to jenom plane reci?
anonymni

Odeslat příspěvekod jeniik 10. 11. 2005 23:10

kdyz dostanu do ruky auto na letisti, tak par veci poznam, v beznem provozu ale clovek, pokud to auto neni vylozene spatne, nepozna nic. Da se hodne jednoduse vyzkouset naladeni tlumicu a perovani, ale to je tak vsechno.
má-li být socialismus, nech? zruší práci
jeniik
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 10. 11. 2005 23:14

to je docela zcestny, podvozek je dobry pro kazdeho jiny...treba ja bych nikdy ty kostitrasy nechtel a pritom o tom vetsina rekne, ze je to dobry podvozek :) Pro me je dobry podvozek, kdyz je komfortni, odfiltruje vsechyn nerovnosti a zaroven se nenaklani v zatackach...tomu rikam umeni a ma volba byla v tomto ohledu skvela :)
Caddy
Amík roku 2006
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 10. 11. 2005 23:16

Caddy: my si nerozumime, ty ted hodnotis komfortnost podvozku, ale o tom ja nemluvim. To je veci nastaveni tuhosti, tedy perovani + tlumicu, jiste i podvozek do toho ma co delat, ale ne nijak vyrazne...

- navic to co ty popisujes, tedy komfortni, ale nenaklaneci jsou "nejblbejsi" kombinace. Kdyz s tim chces jet pilu, tak je to dost na nervy, protoze takovy podvozek toho hodne snese, ale diky tomu mekkemu naladeni mas pocit, ze se to musi vznest.. takovych aut na trhu je dnes pomerne dost, ktere jsou komfortni a nenaklaneci se..
anonymni

Odeslat příspěvekod robert1 10. 11. 2005 23:19

no já se netajím tím, že jsem nadšený laik. :-) asi jediné co dokážu poznat jsou rozdíly v náklonech aut v zatáčkách, to že některá auta se "zapichují čumákem do země" při prudkém brždění, pak nedotáčivost svýho Favouše a to že Fábie je "tvrdá" ale nechá si hodně líbit.
jinak, samozřejmě, že jsem "Šůmachr" - jednou jsem vjel do křižovatky s Fávem tak rychle, že hvízdly gumy :-)
Realme X2 Pro. Auta: Peug. 308 SW Dříve: Scala 1.0TSI, Megane kom. III 1,5 dci, Astra kombi J, 1,6 CDTi 81 kw, Rapid 1,6 TDI 77 kw, Mondeo I 2,5 V6, FoFo III 1,6 Tdci 85 kw. ŠFII 1,4 TDi, OII 1,9 Tdi, OII 1,6 Tdi, FoFo II 1,6 Tdci, Lada 2110, Favorit 136
robert1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod kosch 10. 11. 2005 23:22

na hraně radši moc nejezdim, takže to o čem mluví goes ne...a proto se taky k podvozkům příliš nevyjadřuji... 8) ty obecné věci typu trdost odpružení, naklánění, ponořování pochopitelně ano..
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kibitz 10. 11. 2005 23:29

Dej mi do ruky cokoliv a ja ti reknu jaky to je :D Jezdim hranu se vsim co jsem kdy ridil,ale nejezdim tak porad,naopak,normalne sem spis klidnejsi ridic(ne brzda) :wink: .Kdyz na to ale dojde jezdim nejenom na hrane,ale i za ni a uz se mi to parkrat i vymstilo.Zacinal jsem na draze s buginama a 120 po lese :D - uz mi to holt zustalo,umim jezdit ostre jak britva,ale snazim se zohlednit i moznosti auta a svoje schopnosti.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod George_Couser 10. 11. 2005 23:34

headquest píše:Dej mi do ruky cokoliv a ja ti reknu jaky to je :D Jezdim hranu se vsim co jsem kdy ridil,ale nejezdim tak porad,naopak,normalne sem spis klidnejsi ridic(ne brzda) :wink: .Kdyz na to ale dojde jezdim nejenom na hrane,ale i za ni a uz se mi to parkrat i vymstilo.Zacinal jsem na draze s buginama a 120 po lese :D - uz mi to holt zustalo,umim jezdit ostre jak britva,ale snazim se zohlednit i moznosti auta a svoje schopnosti.


A nekdy to cele naledeni postavis uplne na hlavu :D
George_Couser
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kibitz 10. 11. 2005 23:38

GC: Vzdyt rikam ze to obcas prezenu :D Ale samo za to vetsinou muze sterk na silnici nebo slunce na spatne strane oblohy :P Mr. Green
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 10. 11. 2005 23:43

goes: ja pilu nejezdim a nehodlam jezdit....takze ja jen posuzuju podvozek podle toho, jak se ze me snazi vytrepat dusi a jestli musim brzdit pred retardery :))
Caddy
Amík roku 2006
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Spectral 11. 11. 2005 00:04

goes: Ano, ba co víc, je to můj koníček :D
Spectral
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 11. 11. 2005 00:08

Ja totiz nepoznam nic. Ja si vzdy na netu najdu testy a dle toho, co tam o tom napisou, tak v tom duchu to zacnu vykladat vsem a pak vypadam za borce, ze vsechno znam a vsechno vim. Pak ctu diskuse a z toho sbiram ustrizky. Ja to teda verejne priznam. Vic jak 60 s autem nejezdim, protoze se pak bojim. A vubec netusim jak poznat podvozek. Proste jedu a jedu a projedu zatacku a tim to hasne. Pripada mi to u vsech aut stejne. Tak se ptam, zda je tu taky nekdo takovy...

Spectral: gratuluju k dobremu a uslechtilemu konicku :)
anonymni

Odeslat příspěvekod Kibitz 11. 11. 2005 00:14

goes: Ty si dneska papal vtipnou kasi,co? :tleskani
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob ash 11. 11. 2005 00:16

headquest: spíš něco vtipného pil nebo kouřil.
Speed can kill you. Drive Ford and live for ever.
bob ash
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Spectral 11. 11. 2005 00:24

goes: Hele, není problém, že bych se někdy stavil a naučil tě to. Vezmu sebou i revdra, ten tě naučí něco z techniky aut (jak seřezávat pružiny, něco o výfucích apod.) a po pár měsících budeš patřit k nejvyhlášenějším odborníkům v tuzemsku!
Spectral
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků