Dárek pro všechny hazardéry silnic, Zn. takto skončíte.

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Manli2 26. 6. 2005 19:09

JackNO.1 píše:Manli2: Proč chudák řidič náklaďáku?!

Pokud jste si na fotkách nevšimli, řidič náklaďáku měl dost velkej prostor na pravé straně a mohl uhnout! Proč to neudělal?! Proč neubral z 80km/h třeba na 50km/h?!
Neříkám, že by to těm dvěma v Seatu zachránilo život, ale třeba jo, už by to nebyl čistě čelní náraz se součtem rychlostí 230, ale třeba náraz levými boky v rychlosti 190...!

Řidič náklaďáku musel Seat vidět dostatečnou dobu před nárazem, pokud se potkali třeba v půlce předjížděné kolony...! Mohl následky nehody ovlivnit mírně k lepšímu, ale neudělal to!

Myslíte, že by se řítil bez zabrždění a uhnutí, kdyby jel třeba ve Felicii?! Ne, ani náhodou! Moc dobře věděl, že se mu nic nestane a proto se nesnažil tomu zabránit!


Ale hlavní věcí je samozřejmě to, že řidič Seatu jel jak kretén a může si za to jen sám!!! /quote]

jeden jel 150 druhej 80 takže součet rychlostí
je 230km/h a to je 64m/s pozor2
tak a ted mi řekni jak reagovat???? :hm .....když se ti ze zatáčky vyvalí seat a ani neřekneš 21 a máš seata pod scanii

ano souhlasím řidič seatu si za to může sám...........
ale spolujezdec ne!!!!!!!!!!!!!!!
toto je pěknej(pěkně hnusnej) příklad jak se třem rodinám může změnit život v 1 sekundě :(
Manli2
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xpca 26. 6. 2005 19:25

Proč by nemohl mít jacek první taky trochu pravdy? Na těch fotkách jsem neviděl vůbec žádné brzdné dráhy. Takový čelňas, to je taky divné. Kdysi jsem měl kolizní stav na dálnici. A do poslední chvíle jsem se snažil se nezmarasit. Být v tom seatu, boural bych určitě na levý roh scanie a ne doprostřed. A než se zabít, raději potlačím bokem toho, co jede vedle mě vpravo. Když totiž někdo předjíždí mě, tlačím se co nejvíc doprava, ať ten co jede rychleji kolem mě vlevo, má místo. Ať to je třeba vůl jako vrata.
xpca
Nováček

Odeslat příspěvekod xpca 26. 6. 2005 19:37

Ve stresových situacích, sám jsem takové párkrát prodělal, mozek pracuje mnohem rychleji než obvykle za pohody. Takže to, co trvalo několik málo sekund (dvě, tři) se mi nekonečně dlouho vleklo, až jsem byl udiven, kolik času mám na řešení situace.
xpca
Nováček

Odeslat příspěvekod Tracid 26. 6. 2005 19:40

Tak to jsou opravdu pěkné fotečky.Jestli jsem se dobře díval tak tomu řidiči ta pecka snad úplně ustřelila hlavu :o
Ale musím říct obdivuju ty zachranáře co se v tom musí hrabat, já bych měl asi pěkných pár bezesných nocí.

A jinak tomu kamioňákovi bych žádnou vinu nedával,ať udělal co udělal,myslím,že jeho vina není žádná. Těžko lze někomu vyčítat pomalé reakce,když mu ze zatáčky vyletí takový projektil!

Dneska jsem jel s octávkou a kousek předemnou vyjel ze zatáčky čtyřkový golf(dobře 140,možná víc) a vyneslo ho to částečně na mojí půlku.Kdybych byl o 50 metrů dál tak vím,že bych nestihl udělat absolutně nic.Akorát by tu přibyly další fotky a pár jedinců by začlo psát jakej jsem blbec že jsem to nezašláp... :|
Tracid
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod luk 26. 6. 2005 20:04

xpca: A než se zabít, raději potlačím bokem toho, co jede vedle mě vpravo.

Prasata, co dělají tohle, naprosto zbožňuju :x Dobytek předjíždí, aniž má výhled, a když se něco vyřítí proti, strhne to vpravo a sestřelí ze silnice předjížděného (který se pak třeba zabije o strom). Takovým bych jen přál, aby tím předjížděným byla Tatra, nebo aspoň Avie - ta by se ze silnice jen tak sestřelit nedala.
<--- Odpůrci aut fkombíku by si měli uvědomit, že...
luk
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod XXTeens 26. 6. 2005 20:04

Ještě jedno "hezký" video. To je sice trošku starší, ale je fakt hustý..
http://fd.cvut.cz/Personal/XKOPECKY/pohreb.mpeg
XXTeens
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kaja2 26. 6. 2005 20:26

Kaja2
Nováček

Odeslat příspěvekod Strajbery 26. 6. 2005 20:49

opravdu pěknej humus, jak tu někdo psal o zatáčce myslím,že nemůže být řeč, spíše oblouk podobně jako na dálnici(nemohl by tam fičet140) a z pohledu té Scanie, se jedná o mírnou levotočivou "zatáčku" znamená to že i přehlednost celé té věci byla pro náklaďák lepší než by se stáčela doprava, 64m/s je hodně, ale ani ta Scanie nestála přímo u svodidel, brzdné dráhy jsem taky nikde nenalezl, těžko říct co a jak to vlastně bylo..
nepřekvapil by mě závěr, že se jednalo o sebevraždu, takhle prímově se trefit doprostřed 8)
favo 94. astraG 2001
Strajbery
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 26. 6. 2005 20:51

Neznam to tam, ale pokud byl v te chvili dohled tak 150 metru, tak mne vubec neprekvapuje, ze nikdo nebrzdil.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Strajbery 26. 6. 2005 20:52

djptak píše:No ja mam trochu jiny informace. Bydlim ve meste ktery je kousek od mista havarie a nahodou sme zrovna jeli kolem kdyz se to stalo (cekali sme v kolone asi deset aut pred havarii). Pohled to fakt byl hnusnej. Jeste navic kdyz si uvedomite, ze treba mate stesti ze to nenapral do vas, kdyz ste tak blizko (jet o pul minuty driv a mohlo bejt po nas). Jediny stesti bylo, ze narazil do kamionu, kdyby to napalil do osobaku tak sou mrtvy vsichni. Ridic kamionu skoncil v nemocnici s lehce pomlacenou hlavou, jinak nic. Stalo se to prej (podle mych informaci) proto, ze zavodili na useku Nove Mesto na Morave-Zdar nad Sazavou (je to asi 9 km a vsadili se ze to stihnou za pet minut) a spolujezdec prej nebyl stopar. Ridicovi prej pred nejakejma trema mesicama vratili papiry (sebrali mu je kvuli rizeni v opilosti). Patri jim to h*vadum, takovym magorum bych nedal pod pr*el ani trikolku.


...a jak to ve zmiňovaném úseku vypadá ??
favo 94. astraG 2001
Strajbery
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod luk 26. 6. 2005 21:17

Kaja2: To už tu bylo něco "lepšího". Srnka, při nárazu rozpůlená na zadek a předek. Jedna část zůstala před autem, druhá ho prostřelila durch (skončila za autem). Adresu už nevím, stejně tak nevím, jestli to řidič přežil (šla zhruba do míst jeho hlavy).
<--- Odpůrci aut fkombíku by si měli uvědomit, že...
luk
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JackNO.1 27. 6. 2005 09:30

tOplOaDer píše:jackNo.1: tys tam byl a videl to, že mas takovejch rozumu???
Jak vis kde se potkali jak dlouha byla kolona, kdy ho ridic nakladaku videl atak dal?...

a jestli tomu prostoru ke svodidlum rikas dost velkej prostor tak to potes panbuh...a jak vis ze treba neubral ze 120 na 80?...paneboze takovyhle rozumbrady fakt miluju... Jestl jsi tam byl tak se omlouvam, ale myslim ze asi nebyl..

A diky bohu ze nejel ve Felicii..tahle se aspon rozsekat debil ridic + bohuzel spolujazdec.. A nechtel bych, aby se takhle o me zabili dva lidi, takze je mi toho ridice nakladaku taky lito, asi se mu to denne nedeje.. :(>/quote]


já jsem pouze udělal svůj závěr, který jsem odvodil z popisu nehody na té stránce a z fotek...

Z fotek je jasně patrné, že zatáčka je velmi mírná(ostatně je tam přerušovaná čára, takže by tam mělo být dostatečně vidět!) a čas na brzdění a uhnutí určitě byl... Neříkám, že by řidič náklaďáku stihnul úplně zastavit, ale ubrat nebo kousek uhnout určitě mohl...! K pravé krajnici je +/- metr místa, jestli sis nevšimnul!

Nevím, jak dlouhá byla kolona, ale to s tím až tak nesouvisí! Já jsem jen řekl, že se potkali TŘEBA v půlce kolony, stejně tak se mohli potkat na začátku nebo konci. Ale je to naprosto nepodstatná věc!

A jak vím, že řidič náklaďáku neubral ze 120 na 80?! No, to nevím, ale nepředpokládám, že ten náklaďák jel 120...! A pokud jel 120, tak je dost velká vina i na řidičovi náklaďáku!
JackNO.1
Motorkář roku 2007
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JackNO.1 27. 6. 2005 09:40

Saman píše:Duchaplne prispevky JackaNo1 bych nebral moc vazne, podobne rozumy ma bohuzel i jinde v garazi. Nejak si zapomel totis povsimnout ze je to v zatacce. Taky asi nevi jak strasne "jednoduche" je ubrzdit podobnej nakladak s privesem. Bohuzel asi taky nevi ze ten ridic mohl dostat sok a treba mu to taky "nemuze" skazit celej zbytek zivota, sak on preci kazdej ridic kazdej den podobne situace zazije na vlastni kuzi a preci kazdej ridic ma reflexi na takove urovni aby stejne jako JackNo1 vse predvidal 5 minut predem.


Saman: no já chápu, že tě štve, jak jsem se do tebe navezl po napsání tvého duchaplného příspěvku o bezdůvodném zdržování provozu. Hodláš narážky na můj názor na tvou dementní jízdu ventilovat i v jiných diskuzích, nebo ti to bude stačit tady?!

Pokud se podíváš na ty fotky, tak i exot jako jsi ty, zjistí, že je zatáčka velmi mírná a pokud je tam přerušovaná čára, tak se tam předjíždět může! Pokud by byla zatáčka nepřehledná, je tam čára plná!

Jak je těžké ubrdit náklaďák dost dobře vím, celé dětství jsem jezdil s tátou, který v tu dobu náklaďákem lítal po celé Evropě... 8) Myslím, že o náklaďácích vím o dost víc než ty, ale to je nepodstatná věc pro tuto záležitost!

No a 5 minut dopředu teda nepředvídám, ale moje předvídání je minimálně na 300% úrovni té tvé... 8)
JackNO.1
Motorkář roku 2007
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kaja2 27. 6. 2005 09:44

2 Jack: No offence, ale: O co ti jde? Proste to ten v Seatu prehnal a uz to nikdy znovu nezkusi. Nakladak tam taky nemusel jet vubec, mohl si dat ridic kafe a udelal lip, ne? Anebo na jeho miste vidis sebe? Tak jezdi opatrne a ulevis svymu svedomi.
Kaja2
Nováček

Odeslat příspěvekod JackNO.1 27. 6. 2005 09:58

Kaja2: na místě řidiče Seatu se nevidím(nejsem hazardér!), vžíval jsem se spíš do situace řidiče náklaďáku, kde bych se co nejvíc snažil zabránit střetu s tím Seatem.

Nejde mi vůbec o nic! Jen jsem napsal svůj názor a nemůžu za to, že se do mě pak zase pár maníků naveze a já se tudíž potom snažím svůj názor nějak obhájit...!

Já samozřejmě vím, že vina je 100% na strabě řidiče Seatu, ale pokud řidič náklaďáku neudělal vše možné pro zabránění střetu, malá část viny padá i na něj...

Já nikde netvrdím, že to bylo tak jak já jsem napsal, jen jsem napsal jednu z teorií, jak se nehoda mohla stát a teorii, jak se jí dalo zabránit...

Toť vše...
JackNO.1
Motorkář roku 2007
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků