Vrácení vozu v záruce

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod bodyia 1. 6. 2005 19:50

Mám ročního Scenica, sice poměrně fajn auto, ale reklamačních závad už bylo nějak moc. Tentokrát už měsíc nefunguje klimatizace, je překročena 30-ti denní zakonná lhůta na opravu a rozhodl jsem se, že vůz vrátím. Předpokládám, že prodejci se to líbit nebude a bude se snažit z toho nějak vycouvat.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Je vůbec šance dosáhnout tohoto cíle? A jak se ohodnodnotí opotřebení vozu? Ačkoliv dle dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele ve spojení s § 622 odst. 2 obč. zák. mám nárok na výměnu věci nebo odstoupení od smlouvy a zákon žádná opotřebení nedefinuje... A jak se řeší třeba dodatečně namontované příslušentví (handsfree), které sice můžu nějak vymontovat, ale dírky na středové konzole zůstanou?

Budu vděčný za každou zkušenost.
bodyia
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod STaTOM 1. 6. 2005 20:00

Můžu poradit pouze co se týče nesplnění 30ti denní lhůty na vyřízení reklamace - máš opravdu nárok na odstoupení od kupní smlouvy tj. buď vrácení peněz nebo vyměna za stejný typ. Opotřebení odpovídající užívání nic neznamená tj.nemůže to být příčina odmítnutí odstoupení od KS.
STaTOM
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod quasimoto 1. 6. 2005 21:43

vela stastia, ale ako poznam SK a CZ obchodnikov, zial nedavam ti velke sance :(
quasimoto
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod quasimoto 1. 6. 2005 21:44

ale nenechaj sa odbyt, a ked ta odmietnu, ziadaj potvrdenie, ze to odmietli (mozes si pripravit formular), s tym zajdi na obchodnu inspekciu a s nimi potom naspat do renaultu...
quasimoto
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Driver 1. 6. 2005 22:18

Tak to sou pekny svine, kdyz nedodrzej ani zakonem stanovenou lhutu. Trosku jim pohroz treba s ČOI nebo tak. To je hrozny clovek koupi auto za nekolik stovek tisic a tohle se deje... takovy BMW by si to urcite nedovolilo
Das Auto
Driver
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod quasimoto 1. 6. 2005 22:44

Divil by si sa ale to zial nie je ani o nadobudacej cene, ako o konkretnych ludch a peniazoch,co ich to stoji
quasimoto
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 2. 6. 2005 06:16

Podstatne je, jestli to bylo kupovano osobne, nebo na firmu. Pokud na firmu, tak se na to obc.zakonik nevztahuje. Jestli ne, tak by to byl asi 1.pripad, kdy by se to povedl.
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bodyia 2. 6. 2005 07:51

Auto je kupovaný soukromě, právně je to ok. Klimatizace nefunguje údajně proto, že praskla jakási trubka, vylila se klimatizační tekutina a tu trubku nemají nikde jako náhradní díl. Údajně se zadala výroba do Francie, ale zatím po Renaultu ani vidu ani slechu.
Myslím, že další vůz nebude Renault, ačkoliv vůči této značce mám stále sympatie.
bodyia
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marepa 2. 6. 2005 08:57

tak to sem taky moc zvedavy, jak se ti to povede a preju hodne stesti. Osobne si ale myslim,ze jestli je to po pravni strance ok tak opravdu neni co resit a v takovem pripade jejich nezajmu bych kontaktoval pravnika a hrozil soudem

mel sem podobne problemy, kdyz sem koupil moje auto (bazar - navic dovoz) .. ale bohuzel sem udelal jednu velikou chybu, .. auto sem koupil na leasing,... takze sem to nemohl dat k soudu :(
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PedroKV 2. 6. 2005 09:30

informuj se na ČOIce, ev. ve Sdružení na ochranu spotřebitelů (tak nějak se to jmenuje). Po překročení 30 denní lhůty na opravu máš nárok na odstoupení od kupní smlouvy, pokud ses předem s prodejcem nedohodl na lhůtě delší.

Pro Marepu: auto jsi koupil na leasing, tak jsi ho měl leasingovce vrátit (ale nic by si nedostal, protože jsi celou dobu neplatil splátky, ale nájem).
PedroKV
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 6. 2005 09:32

COI se nebude tvou reklmaci zaobirat, oni muzou udelat celkovou kontrolu, ale nemuzou se zaobirat konkretni reklamaci. Pokud by ti tedy neuznali tvuj narok na odstoupeni od smlouvy a vraceni penez, dej podnet na prosetreni na COI, zivnostensky urad a pak je prdni k soudu, pokud neni u aut nejaka vyjimka, jako ze o zadne nevim, pokud jsi nepodepsal reklamacni papri, kde je napsano, ze reklamace muze byt z nejakych duvodu vyrizena i dele, nez je tech 30 dnu, tak to na 101% musis vyhrat.
anonymni

Odeslat příspěvekod Dusan 2. 6. 2005 09:43

Podobne chovani je ze strany prodejcu automobilu a k min prinalezicich servisu zcela obvykle. Na druhou stranu se jim neni mozno az tak moc co divit, protoze vyrobci na ne zvysoka se*ou a dodaci lhuta na nahradni dily je bezne nekde kolem toho mesice s vyjimkami jako je treba Volkswagen, kde se na dily ceka i pres tri mesice. Ten manik z toho servisu ten dil potrebuje pro opravu, objedna ho, ale nema zadne paky jak donutit dodavatele k dodani dilu. Bohuzel v automobilovem prumyslu je umele omezovana konkurence a i kdyz nektere posledni zmeny jdou spravnym smerem, tak to bude jeste dlouha cesta.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 2. 6. 2005 10:03

Je zvlastni, ze nejsou dily na nove auto. Na moji starou filcku je drtiva vetsina dilu do druheho dne, ty super neobvykle za par dni. :hm
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Dusan 2. 6. 2005 10:23

Jenze Filcka bylo domaci auto a vetsina dilu bude nekde na sklade jenom cekat na expedovani. U zahranicnich aut kde se dovazi na zaklade objednavky jsou dva nebo tri tydny uplne minimum.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod richie 2. 6. 2005 10:24

Dusan píše:Podobne chovani je ze strany prodejcu automobilu a k min prinalezicich servisu zcela obvykle. Na druhou stranu se jim neni mozno az tak moc co divit, protoze vyrobci na ne zvysoka se*ou a dodaci lhuta na nahradni dily je bezne nekde kolem toho mesice s vyjimkami jako je treba Volkswagen, kde se na dily ceka i pres tri mesice. Ten manik z toho servisu ten dil potrebuje pro opravu, objedna ho, ale nema zadne paky jak donutit dodavatele k dodani dilu. Bohuzel v automobilovem prumyslu je umele omezovana konkurence a i kdyz nektere posledni zmeny jdou spravnym smerem, tak to bude jeste dlouha cesta.


hmm .. teraz nie som si isty, ale pred nejakym casom mi niekto argumentoval tym, ze vsetky auta s VW group (jedno ci audi, seat,skoda .. ) mi v znackovom servise v ramci europy musia opravit do dvoch dni (dokonca neviem ci aj to nie je maximalna doba ) .. samozrejme nemyslim buracky (teda striekanie lakovanie samozrejme trva dlhsie) ale normalnu opravu/vymenu dielu ..
richie
Štamgast
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků