ANTIRADARY

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Antiradary BEL 18. 5. 2005 21:30

Turboleon: To asi sotva, jedine, ze by neco vykoumal 1100xx. Cyberdyne uz o tom vi (ode mne) a tohle je zatim jedina rada, kterou jsem dostal. Pochybuji, ze to budou resit nejak aktivneji. :?

Tu polohu mel puvodne u sve 960 Ace2, ktery to tak umistil nahodu (ted bude tvrdit, ze v tom byl specielni zamer a to umisteni byl velice sofistikovany system :D ) a mozna i proto mel minuly rok tak perfektni vysledky.

Dale jsem vyresil zahadu ohledne nevyraznych vysledku RX 65 v testu proti upravenym 945/960. RX 65 ma v menu prepinani na Ka USA, Ka Intl, Ka OFF, kde Ka OFF je vypnuto (logicke, ze?), Ka USA je Ka Narrow USA (33.8 a 34.3 GHz) a Ka Intl je Ka SuperWide, takze jediny vhodny rezim pro CR je Ka Intl, kde ma pristroj delsi reakci dobu a tim padem i pozdejsi vystrahu nez upravena 940/945/960! A vo tom to je, at si Radarwarner a Dernker tvrdi co chteji!!! :P
Antiradary BEL
Servismen

Odeslat příspěvekod turboleon 19. 5. 2005 07:45

No, já to zatím mám na palubce na suchý zip, a aby to bylo dost vysoko /čili aby to "vidělo" s auta/ mám tam takový bazmek s leštěného hliníku, na kterém to je.Na svislou polohu bych to viděl na A sloupek u řidiče, naštěstí jsem si tam nechal vyvést napájení také. Jenže co když bude trvale část radarů se svislou a část s vodorovnou polarizací? Myslím že nás čeká dost zkoumání.....Na Cyberdyne se na to kdysi někdo psal, svislé umístění nedoporučili, snížení citlivosti prý kolem 30%. Jo, kdyby s někdo vymyslel jak citlivost o 60% zvýšit, nemuselo by se řešit nic....:-) chce to nějaký speciální držák, nějaký nápad....
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod turboleon 19. 5. 2005 08:35

Dicota Keeper 1. Podívejte se na to, co si o tom myslíte. Podle mě by to mohlo být "ono".
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod 1100xx 19. 5. 2005 10:17

To All: Otočit polarizaci v AR nejde,je to dáno fyzickou konstrukcí AR. Konstruktéři v Rametu to vědí takže dali polarizaci svislou, tím pádem je detekce mnohem horší. Další, i když ne tak vážný problé je v tom že anténa AR je pro vodorovnou polohu konstruovaná tak, že má široký záběr ze stran a úzký ve svislé rovině a když se AR otočí o 90° tak pak AR hůře přijímá odražené signály ze stran - je to však kompenzováno lepším ziskem antény. Podle mých zjištění by ve městě bylo ideální otočení na 45° a mimo město 90° nebo AR umístit na ventilátor a točit s ním jako na letišti :D
1100xx
Nováček

Odeslat příspěvekod Antiradary BEL 19. 5. 2005 10:46

turboleon: Jo, neco takoveho ma hodne moznosti ohledne variability umisteni a nastaveni polohy, ale je to zbytecne drahe a neprakticke, uplne postacuje prisavkovy drzak.

U novych BEL Vector 945 je opet klasicky system drzaku (zvlast prisavkovy a zvlast klip na slunecni clonu) a s pomoci prisavkoveho drzaku jde krasne nastavit skoro libovolna poloha. Univerzalni drzak, ktery se dodaval k 940/960 jsem zatim jeste nezkousel, mam to v planu co nejdrive.

Svisla poloha (90°) nebude to prave orechove, uz kvuli casti radaru s puvodni polarizaci a taky kvuli zaberu anteny, jak to popsal 1100xx v predchozim prispevku, ale 45° by melo byt optimalni.
Antiradary BEL
Servismen

Odeslat příspěvekod turboleon 19. 5. 2005 11:42

No, to co jsem našel /není to zdaleka jediný tip, budu hledat dále/ by mělo výhodu právě v tom, že po vyjetí z města bych to velice jednoduše pootočil, jak píše 1100x....Pokud jde o držák s přísavkami dodávaný s AR, měl jsem ho v druhém služebním autě, a AR se s něj blbě snímal, a navíc mi přestal na skle držet - odešly ty přísavky.
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod Antiradary BEL 19. 5. 2005 12:00

turboleon: Jenze pootocenim na 90° se zase zhorsi zaber anteny, takze to vyjde nastejno. Ja bych tech 45° nechal natrvalo, ale experimentum se prekazky nekladou.

Nahradni prisavky nejsou problem, u Cyberdyne za cca 200 Kc/par Mr. Green , ja je zatim davam zdarma (nahodou jsem jednorazove ziskal vetsi mnozstvi :wink: ). Prisavkovy drzak u 940/960 neni stejny jak u novych 945 (a nejstarsich 845/850/950): pozor2

940/960:
https://www.beltronics.com/cp/cgi-bin/c ... rod&ref=13

945 (845/850/950):
https://www.beltronics.com/cp/cgi-bin/c ... rod&ref=30
Antiradary BEL
Servismen

Odeslat příspěvekod 1100xx 19. 5. 2005 13:41

Co se týká toho že ještě některé radary ještě fungují na vodorovné polarizaci, tak dnes už můžu téměř se 100% jistotou tvrdit že na této polarizaci se už radary neprovozují. Otočení o 90° mimo město doporučuji s toho důvodu že AR tak může dříve zachytit signály přicházející z větší vzdálenosti - tím pádem z menšího úhlu, který i otočená anténa s užším záběrem v pohodě přijme.Vyzařovací úhel otočeného AR je zhruba 10° takže při jednoduché matematice už ve vzdálenosti zhruba 35 metrů má přijímací kužel AR šířku 6 metrů.
1100xx
Nováček

Odeslat příspěvekod Antiradary BEL 19. 5. 2005 13:45

"... dnes už můžu téměř se 100% jistotou tvrdit že na této polarizaci se už radary neprovozují ..."

Co se tak stavit o flasku neceho dobreho? :wink: Myslim, ze bych vyhral! :P :D
Antiradary BEL
Servismen

Odeslat příspěvekod Antiradary BEL 19. 5. 2005 13:51

turboleon: Ted me napadlo, ze ta Dicota neni az tak blby napad. Kdyby se v ni ten antiradar sikovne umistil, kolem nebo uvnitr drzaku by se privedlo napajeni a shora se to jeste zakrylo notesem nebo vykuchanym PDA za par stovek z bazaru, tak by se vyresil i problem kamuflovani a pristroj by byl velice dobre pouzitelny i v zahranici!
m4lcolm: Je sranda, kolik jedincu se nechalo zmanipulovat, ze se dobrovolne biji za cizi financni zajmy jako uzitecni idioti.
Antiradary BEL
Servismen

Odeslat příspěvekod turboleon 19. 5. 2005 23:15

Já se už rozhodl,že ten držák koupím. Jedna z nejlepších cen je na Cybex,cca 750.Stejně jsem plánoval dát někdy do auta nějaký smart phone s navigací,takže se mi to hodí tak jako tak. Až to bude,poreferuju.
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod 1100xx 20. 5. 2005 07:28

Platí,o flašku moravské slivovice.Když najdete radar v horizontální polarizaci tak je láhev Vaše 8)
1100xx
Nováček

Odeslat příspěvekod ace2 20. 5. 2005 10:50

dobrá dnes zkusím změnit natočení 975 o 45° a uvidíme jaké budou výsledky, doufám, že stacionár na Jížňáku funguje. Jinak 90° si dovolit nemohu, neb jezdím velmi často na Slovensku.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Bond007 20. 5. 2005 14:56

Ace2: trosku OT, ale jak bylo vcera v Brne :D
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Antiradary BEL 20. 5. 2005 19:51

OK, radar s puvodni polarizaci je ve Zlichovskem tunelu, protoze detektory mi tam reaguji ve stejne vzdalenosti, jak v minulosti! :P

Od slivovice je mi spatne, drive jsem totiz na Morave bydlel a parkrat jsem ji ochutnal u kamarada, ktery ji asi nemel moc kvalitni - stacilo vypit treba 2-4 kalisky za vecer a mel jsem co delat, abych nevyvratil zaludek a veskere vnitrnosti! :( Mr. Green

Takze radeji neco barevneho - nejradeji konak, pak brandy, fernet, becherovku a prinejhorsim whisky nebo rum (pravy). :tleskani

Zatim koncim, jedu hledat dalsi radary, snad to brzo dotahnu na celou basu chlastu! :wink: :D :D :D
Antiradary BEL
Servismen

Předchozí stránkaDalší stránka