Pohodlí okolo 200 tis pro socky :)

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod tslany 7. 7. 2021 08:30

On to bere podle sebe, že ho ojebali při servisu fofoně.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod sergeant 7. 7. 2021 08:59

vždy to bude o opici a banánoch. Ale ak chceš fakt niečo pohodlné na cesty, tak vzduchovému odpruženiu sa nevyhneš (že sa zrušenie snaží Citroen obkecať nejakými "tlmičmi s hydraulickými dorazmi" je len marketingová rozprávka).
Takže z tvojho výberu asi len C5 III (X7), ak budeš mať najvyššiu výbavu Exclusive tak ideálne, lebo má akustické čelné aj všetky bočné sklá, "kobercové" podbehy, kreslá namiesto sedačiek atď.
Podvozok je zložitejší (dvojité lichobežníky vpredu, viacprvok vzadu), ale je to stredná trieda s prvkami vyššej srednej (podvozok je z C6), tak nemôžeš čakať že servis bude stáť rovnako ako na mestské auto bez výbavy.

PS: ak si nájdeš nejakého dobrého mechanika čo sa rozumie hydraulike, tak ľubovoľná závada sa dá opraviť za pár eur, lebo v originál servise sa neopravuje ale mení...
Naposledy upravil sergeant dne 7. 7. 2021 09:14, celkově upraveno 1
sergeant
Nováček
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yndezit 7. 7. 2021 09:02

+1 hydractive je asi to nej, a nebudou.
yndezit
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pan Kája 7. 7. 2021 10:03

Mercedes možná, kdybych měl dobrého mechanika. Pokud jde o C5, dobrý nezávislý servis v okolí je, i jedna X7 v exclusive, ročník 16 s nájezdem 200tis. Nechám si to projít hlavou. Že chce údržba investice, to chápu. Jen bych rád, aby se trochu rozložily a já nemusel dělat krom rozvodů i repasy celého podvozku. Ale to by předem prověřil technik. Příští týden mám dovču, tak si udělám výlet.

Z novějších mi přijde fajn ta 308 i trojkvý focus. I když dobré kusy rychle mizí (jak nejsou nová auta). Vyzkouším, když na ně narazím. Určitě mají jako novější ojetina něco do sebe i za ten příplatek.

Ještě mě napadl šestkový Golf v dieselu. Odhlučnění prý parádní, prostor jakž takž, ale je dost starý, tak jen pokud bych narazil na fakt zachovalý kus. No a kdyby bylo nejhůř, vždycky se dá koupit levná Astra J.)

Škoda, že nikde není tabulka s průměrnými naklady na údržbu u různých aut (včetně oprav a výměn dílů).. nějaký průměr, aby měl člověk srovnání.
Pan Kája
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hlava 7. 7. 2021 11:12

Jinak druhé auto, které jsem měl vyhlídnuté (resp. o tom Mercedesu jsem původně vůbec nepřemýšlel, přišel mi do cesty nějak sám), byl právě Citroen C5 v kombi. Se mi to auto taky moc líbí.
Hlava
Nováček

Odeslat příspěvekod XB_1 7. 7. 2021 12:49

goes píše:Kazdy se tu popisuje jako ten co porad udrzuje a investuje do aut a na trhu same vraky. Neco tu nesedi


Uplne jednoduchy. Moje auta se třeba na net na prodej ani nedostanou. To, co je na netu, jsou casto dovozy za super cenu, coz ma casto nejakej pruserovej duvod.
XB_1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Pan Kája 16. 7. 2021 01:40

Tak hodím update. O víkendu se jdu podívat na dvě Mondea a tím prozatím končím. Pokud nebudou OK, tuhle sezonu zvládnu s C-Maxem a ještě něco našetřím + zkusím rozhodit sítě po známých. A jaké bylo hledání?

Dva dny, jeden den, pár hodin... o tolik mi někdo vyfoukl auta, která se prodávala minimálně dva měsíce. Asi boží znamení (Mondeo 2012 liftback z Belgie - 200tis. km, na fotkách krasavec, 185 tis. Kč; Mondeo liftback bez navigace s koženými sedačkami (kterým nefandím) s doloženými 160tis. Km a za 180tis Kč i se zimáky navíc; a konečně C5 exlusive z roku 2016 a doloženými 200tis. km s českým původem a na fotkách solidně zachovalým vnitřkem za 220tis. Kč).

Ale jinak tragédie... u Mondeí je často háček, včetně nejdražších kusů. Áčka a některé bazary za poslední měsíc zkouší jít nahoru o pár desítek tisíc. Není problém chtít 260 tis. za 2.0 TDCI ale i 1.6 ecoboost.. a to zdaleka nejsou leštěnky už na první pohled, obvykle bez jasné historie, zavánějící stáčením.. Samozřejmě, stále tam stojí. Ale velké bazary si to mohou dovolit. Pobavil MAMA Car se svým bílým kusem, který byl dost amatérsky opravený po nehodě (kdo se tam chystá, může si ušetřit cestu).
Zánovní Astry okolo 220-260 tis. Kč vypadají lákavě. A nejspíš jsem měl fakt smůlu na kusy, ale dost často mají víc orezlý podvozek, než bych čekal (o několik let starší Insignie jsou na tom v průměru znatelně lépe) a až moc kusů má manuální klimatizaci, což mi přijde už trochu jako přežitek. Zajímavé, že přítomná i u silnější motorů s lepším infotainmentem... dá se ale brát jako alternativa. Insignie se trochu bojím, ale možná je to jen paranoia. Ty ceny jsou fakt podezřele nízké. :hm
Nakonec jsem zvážil i Golfa v 1.6 TDI s pětikvaltem. Žádná nirvána, ale proto ho nikdo moc nechce a ceny jsou dole... ale člověk nesmí být naivní. Za 220-240tis. Kč člověk narazí na velká ale i u nájezdů nad 200tis. Často vozy opravené po nehodě. Mimochodem, i ten krásný modrý Golf Variant 2.0 TDI v pražských áčkách je komplet opravený po velké nehodě.
Je to únavné... zítra se jdu podívat na soukromý prodej Mondea 2.2 TDCI po faceliftu v kombíku. Prý 190tis. km a za 170tis. Kč včetně další sady pneu. Moc tomu nevěřím, ale proč se nepodívat... v neděli pro změnu Mondeo liftback 2007 s natočenými 60 tis. Kč a prý poctivě servisované. No, původ má jasný v ČR, Cébie souhlasí.. výbava nic moc a ten odporný stříbrný interiér... za 177tis. Kč. Prodávají ho už od února. Tak jsem moc zvědavý, co uvidím .) Ale jsem tak trochu pesimista a už jemně C-Maxovi naznačuju, že ho nejspíš i letos čeká výstup na Alpské vrcholky. Svět zkrátka nepřeje náročným sockám .))

P. S. Jakkoli to může znít, fakt nečekám v téhle ceně nový naleštěný vůz po servisu. Když už mě něco negativně zarazilo, fakt to vyčnívalo ve srovnání s dalšími auty za podobnou cenu.

P. S. 2 Asi začínám chápat tu narážku na Rapida. Začetl jsem se do nového vydání speciálu SM o ojetinách. Pobavili. V žebříčku dle prodejů AAA zařadili minulé Mondeo do kategorie za 100 tisíc a celý článek byl o tom, že do 100tis člověk moc nekoupí a měl by za něj dát 200 tis. U Octávky v kategorii 200tis. napsali jak je to skvělá koupě, ale v nedostatcích uvedli hlučný podvozek slabších verzí. A voilá - u kategorie okolo 300 tis. byl Rapid, prý skvělá volba, která pohodlně zvládne odvést svou posádku i na dovolenou a je to skvělý kauf. Alespoň už vím, proč u sousedů parkují 3 Rapidy :hm
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PeTr7650 16. 7. 2021 06:00

díval bych se po poslední Laguně 2,0 dCi, za 200 bude luxusní kus. Neporovnatelně komfortnější v porovnání s golfem / Astrou, nedejbože Rapidem
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pech. 16. 7. 2021 08:22

LukasKoudak píše:Aby přeci jenom Rapid nebyla nejlepší volba :hm


Rapid je udrncaný humpl... On chce pohodlí.
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem :-)
pech.
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PeTr7650 16. 7. 2021 08:23

+1

Kolegyni, co má soukromého Superba a furt chce firemní ofci tvrdila, jak je to dokonalý auto. Včera sem jí půjčil novou Corollu v hybridu a prej sem jí zkazil ideály :-D
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tslany 16. 7. 2021 08:25

Rapid je leštěná *****, kterou VW poskládal jako rychlokvašku proti dáčkám. Pokud někdo potřebuje jet z bodu A do bodu B, asi to poslouží, ale to úplně stejně poslouží i ta dáčka, akorát bez přirážky za pseudorádoby prémiovost, kterou ta popelnice VW fakt nemá.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod pech. 16. 7. 2021 08:26

goes píše:Kazdy se tu popisuje jako ten co porad udrzuje a investuje do aut a na trhu same vraky. Neco tu nesedi


To dává smysl, že když se o auto někdo stará, tak obvykle nemá zájem se ho zbavovat a tudíž se taková auta na trhu moc nevyskytují...
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem :-)
pech.
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod garážmistr 16. 7. 2021 08:34

Tady to vypadá, jak na srazu frustrátů.
rwd
garážmistr
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Arnie J 16. 7. 2021 08:37

:D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 970ka 16. 7. 2021 08:40

Mám pěknýho Golfa,ale asi dlouho nevydrží,uvidíme. Situace na trhu je fakt bláznivá, na všechny auta musím celkem přitlačit,abych vůbec něco dostal. Levná auta už jsem celkem opustil,nemá to cenu,jsou to až na výjimky samý klumpy.
Carrera S, Tesla 3 Highland LR, AR Stelvio 2,0T, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey 2023, Pana GZ 2000,Advance Acoustic A7
970ka
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků