Něco mezi velkým kombi, malou dodávkou a MPV za Doblo

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod lrotrekl 29. 8. 2020 21:18

Nastal čas na výměnu přemisťovadla. Ne že bych si myslel, že nevydrží, ale když půjde pryč, tak 250t a 5 let bude vypadat líp než 6let a 300t a peníze se mají točit a nechci rvát státu víc než je třeba a vůbec... :-)
K procesu by mělo dojít mezí Vánocama a Velikonocama.
Nutné podmínky: Automat, Diesel, Dvouzónová klima, trošku slušnej vzhled, nějaká rozumná další výbava. Nový (max . DEMO), cena ideálně mezi 500 - 600 bez DPH, max. 750, ale to už je hodně horní hranice, pokud by mě něco hodně moc zaujalo. Pro 2 dospělé, 2 dospívající děti a 1 školou povinné, na aktivní život kola, lyže, takže na dovolenou naloženo, ale na druhou stranu z 50 000km ročně jezdím 40 - 45 sám a prázdnej, a zase ale, občas potřebuju převést pár třímetrových trubek (to je hrana pro malý dodávky, ale jde to).

Takže situace: Nový doblo nebude, takže nebude automat. Scudo nebo Talento nebo jak tomu říkají je mimo velikostně. A nic jinýho pro mě nemají. Takže jinam:

Zatím projité možnosti z toho čemu se kloním nejvíc: Berlingo a jeho Brandy, SpaceTourer a jeho brandy
Kangoo/Mercedes se mi nelíbí a nějak je to auto s ***
Problém je ten, že se to auto už nedá s Dieselem a automatem objednat a min. do jara to nepůjde. Takže skladovky. Dneska jsem si jednu prohlížel, která by mě kromě černé barvy vyhovovala výbavou a zatím je to favorit, i když se mi více líbí vzhledově Rifter od Pažoutů a byl by pro mě i jednodušší s ohledem na nějaké vztahy a plány dealerství/servisu, kde teď nakupujem/servisujem, ale tu černou a trošku méně mě sedící vzhled jsem schopen překousnout, je to auto v podstatě v plné palbě včetně všech asistentů. Navíc záruka 5let 250tkm = na celou dobu plánovaného vlastnictví.

Další je ProAce a mutace, tam by neměl být problém s objednáním, bude v tom 180k motor, zase o kus větší auto, ale na využití, které mám nějak nevím. Už jen parkování po městě. Je to 200 navíc v pořizovacích a min. kolem 1kč na km, čili za 5 let plánované životnosti o cca 500tKč víc. Jdu si ji v úterý projet, ale pokud mě nějak extra neosloví, tak možná někdy v budoucnu, že si koupíme firemně/rodinně jednu, kterou si budeme sdílet na dovolené a když bude potřeba, ale to jen kdyby fakt bylo potřeba utratit.

Okrajově uvažuju o P 5008, ale dřívější provedení mě oslovovalo více. Na co se mám případně ještě podívat?
Asi to vyznívá, že po vás chci potvrdit toho malýho ProAce, co? :-D
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yndezit 29. 8. 2020 21:27

ProAce má teď i klon od Opelu, a ten mívá občas dobré ceny.

https://www.opel-akce.cz/vivaro.php
yndezit
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lrotrekl 29. 8. 2020 21:58

Jojo, seděl jsem v něm, ale z nějakého divného politického obchodního důvodu má prapodivné kombinace výbavy, jako že nejde kombinovat elektronická parkovací brzda s automatem, čímž přijdu o středovou konzoli.
Nabídkově jsou mezi tím minimální rozdíly. Toyota mě v podobné konfiguraci sice vyjde o 10 - 15 dráž, ale zase v tom má 5 let záruky... (Když mluvím o malé).
S velkou mě od Oplu poslal do sousedních dveří, že na ič vyjde líp Toyota.
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jelass 30. 8. 2020 04:33

Kdyby nebyla.nejnovější Lancia Voyager z r. 13, tak bys měl odpověď. Takhle jsi asi vypotreboval všechny možnosti, teda pokud nemáš tak 25% slevy v M-B.
Jelass
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lrotrekl 30. 8. 2020 06:27

M-B myslíš mercedes benz nebo Mladá Boleslav?

-- 30. 8. 2020 08:00 --

Ještě mě napadlo se podívat na Sharan, Galaxy, alhambru, ale to bude cenově mimo. Alhambra konci? Nemají u ní uvedenou žádnou cenu, ani konfigurátor, jen odkaz na skladové vozy.
Co Ford a jeho uzitkace/MPV?
lrotrekl
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zabijak33 30. 8. 2020 09:05

Proace City Verso v dlouhý variantě s automatem v centrálním skladě určitě nebude, tudíž jedině skladovky/předváděčky u dealerů. Ale začátkem příštího roku těch aut bude dostatek. Cenově úplně "v topu" nějakých 690k s daní i s barvou za novou.

Co se týká klasický Proace Verso, aktuálně stejná situace, ale do konce roku by snad pár kousků mělo přijet. Na začátku příštího roku taky snad něco bude :-D U týhle by stačila kratší L1, nějakých 750k bez daně za Family s různejma paketama, aby tam bylo fakt všechno potřebný i nepotřebný.

Co se týká našich dvojčat, nevím, jak moc aktuální info mám, ale ještě cca 2 měsíce zpátky nemohli zadávat velký SpaceTourery, Zafiry, atd do výroby kvůli emisím. Ale třeba se něco změnilo.
zabijak33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lrotrekl 30. 8. 2020 09:22

V obou případech bych sahal po krátkým (u velký je to někde střední, když mají i tu nejkratší - u T tuším L1, někde L2 tj. těsně pod 5m.)
U ProAce city je pro mě využitelnější plato v kufru + box pod střechou v krátké než delší kufr u dlouhé.
Ten dostatek soudíš z čeho? U P, C, T tedy u všech kromě Opelu mi řekli, že auto sice do výroby dát můžem, ale může se stát, že nebude. Ostatní mě tvrdili, že to u Opelu zatím jenom neví.
Tu Proace City Family Komfort, kde už vlastně ani nic nejde přidat, je to na 17" kolech, má to i blbosti po kterejch bych netoužil, ..... Je akční cena, prej pevná 650t vč. DPH + případně přípatek za barvu 15000, ale černá co má k dispozic je bezpříplatková, pak mě nabídl předváděčku se stejnou výbavou v metle, kterou mě nabídl cca půl roku starou s 5-8tkm k odběru někdy v požadovaném termínu. Zase "jen " 27t za to že to nikdo netestoval, když se v podstatě neumím rozhodnout, která z těch barev ze mi víc líbí, mě přijde jako jasná volba....
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jamaco 30. 8. 2020 11:03

Zmínka v poslední větě o vyhovující P5008 předchozí generace mě navadi na poslední ještě prodávaná MPV tedy Citroën C4 grand Picasso, případně nějaká zafira (co ještě není dodávka)
Požadavek na převoz 3m trubek to ovsem asi nesplní.. To tak možná Long berlingo a spol. Mimochodem pokud je to jen občas tak bych to řešil pujcenym 3m vozíkem, tažné se využije na kola.. A můžeš si koupit defakto jakékoliv auto..
Co se týká dostupnosti diesel s automatem v jednom testu kdosi říkal že toyota nemá takový problém s emisemi (pac mají hodně hybridů) tak je u ní nejsnazší sehnat naftu kdykoliv.. Co je na tom pravdy nevim..
jamaco
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod lrotrekl 30. 8. 2020 11:40

3m trubky v množství, který potřebuju převést do toho vlezou (do krátkýho) v průměru a množství jaký potřebuju. Je to spíše náhodnej proces, takže vozejk není cesta.
U Toyoty mi včera řekl, že mi ji s dieslem určitě neobjedná.
C4 GP mě nenapadlo se zeptat, ani stará Zafira. To možná ještě zkusím. Mezi skaldovkama na webu nic nevidím, ale to bych musel projít všechny prodejce..
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zabijak33 30. 8. 2020 12:21

U velký Toyoty je to aktuálně ta nejkratší možná, L0 už se nedělá, nahradila ji City. Takže je L1 - 4.95m a L2 5.3m. Oni to značení mají trošičku rozdílný. Soudil jsem právě z toho, aby se tam vezla ta 3m trubka, proto dlouhá city a krátká normální, ale pokud máš změřeno, že se vejde i do krátké, je to možné.

Řeknu to asi takhle, čerpám z aktuálních informací, co aktuálně máme k dispozici přímo z TCE. Když se budeme bavit o krátký City v automatu, je na výběr spousta různých variant. Ať už Family nebo Family Comfort, v různých barvách. Cenovka je +- pevná, ale nějaká sleva tam ještě jde, jenom to samozřejmě bude v řádu jednotek tisíc, protože na tom autě už tolik nezbývá.
Samozřejmě jsou prodejci, co už z toho nedají ani korunu, protože už takhle na tom autě není tolik peněz, jak si lidi myslí. Mně bylo nedávno řečeno, že když dám slevu 30k, že to pán vezme. Na tom autě zbývalo 10, podotýkám 10 pro firmu, ne do výplaty. Prodávat za minimum nebo pod nákup samozřejmě nikdo soudný dělat nechce.

Sleva na předváděčku tady většinou není o tolik větší než akční ceník, takže pokud někdo bere auto na větší nájezd, relativně delší dobu, určitě bych nešetřil 15-30 tisíc na autě za 600.

Kde a u jakýho auta ti v Toyotě řekli, že to neobjednají? Je pravda, že aktuální alokace jak na velkou, tak malou, na diesel v automatu nejsou, nicméně to neznamená, že nějaký auta nebudou k dispozici, případně když potřebuješ auto až takhle za delší dobu, tak se prostě udělá smlouva, auto se dá na "čekačku" na výrobu a jakmile se to zase rozjede, tak budeš jeden z prvních na seznamu. Nevidím důvod, proč by to nešlo, objednávka se udělá, jenom prostě nebude pokrytá a pokryje se až z nejbližší možné výroby.
zabijak33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lrotrekl 30. 8. 2020 12:41

O těch autech (Proace a spol) mluvím obecně, vím, že T má dvě a měla i L0, dokonce mi říkal, že dokázali zákazníkovi tu L0 dodat s automatem a tím 180k dvoulitrem, což je mimo offiko konfigurace, ale že to byla 3 měsíce anabáze na objednání a dalšího půl roku výroba, ale dneska už by to prý nešlo vůbec
Právě říkali, že Proace City s 1.5 EAT8 s tímto motorem a převodovkou končí, že bude asi nejdřív za rok, když dobře, s novou dvojspojkovou převodovkou, ale do té doby prostě nebude adekvátní pohon. (Podle prodejců u T i C, by se to mělo týkat všech brandů, u P mluvil jen o Peugeotu, u Opelu o tom neříkal nic). U P a C by byli ochotni zkusit objednat, ale s rizikem, že mě třeba za dva měsíce řeknou, že auto prostě nebude bez náhrady
No mám tam do úterý City Family Comfort bloklou "jen na ksicht" a prodejce hledá způsob, jak mi ji tam nechat do prosince (což už by bylo na nějakou ofiko smlouvu a zálohu), což je nejdřív, kdy bych ji chtěl vzít. Že ji zkusí naleštit a hodit na Showroom, teď je na dvoře.
Jasně, že bych se přiklonil k novýmu oproti předváděčce.
Vím, že u prodejce Fiatu jsem dostávali auta za 0, ale věděli, že k nim pak budem jezdit na servis. Nechci po nikom šlapat a nutit ho na 0, sám to nemám rád, samozřejmě se vždy na možnost něco udělat s cenou zeptám, ale nijak násilně.
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Štamgast
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jamaco 30. 8. 2020 15:25

Co je důvod tě nedostupnosti těch aut? Resp. Nedostupnosti dieslu?

Jinak grand Picasso se teď jmenuje c4 grand space tourer, na sauto je s naftou a automatem jedna.. :(
jamaco
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod David_C3 30. 8. 2020 17:55

Tahle bíla je super.. výbava Family uplně stačí.. Kua jak to že nafta a Aisin už nebudou ??? Jezdil sem tom a pecka ten 8st měnič. i cena 575 s dph je v pohodě.
Přílohy
20200829_211409.jpg
VW Touran 1.5 TSI 110kW DSG ME white
Škoda Scala 1.0 TSI 81 kW DSG Monte Carlo
David_C3
Plattner
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maXX_CZ 30. 8. 2020 18:40

Nech sa paci
maXX_CZ
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lrotrekl 30. 8. 2020 19:41

maXX_CZ píše:Nech sa paci

Dík, potvrzuje moje dojmy z krátkýho svezení.

David_C3 píše:Tahle bíla je super.. výbava Family uplně stačí.. Kua jak to že nafta a Aisin už nebudou ??? Jezdil sem tom a pecka ten 8st měnič. i cena 575 s dph je v pohodě.

Emise, což moc nechápu, protože manuál má papírově vyšší.
Jel jsem s Rifterem v manuálu a automatu, ten automat mě přišel výrazně lepší. Jestli to dělají ty dva stupně navíc?
Já chci ten úložnej prostor pod střechou v kufru, T jej má až ve Family comfort.... (Jo 80k navíc.. no co už). Stejně když jsem si nakonfiguroval Riftera i Combo, tak jsem byl plus mínus na stejné ceně a to jsem vynechával takový věci jako parkovací kameru, parkovací asistent...

-- 30. 8. 2020 20:43 --

jamaco píše:Jinak grand Picasso se teď jmenuje c4 grand space tourer, na sauto je s naftou a automatem jedna.. :(


Koukal jsem na něj, jako jo, ale není to úplně co hledám. Tam bych pak spíše koukal po P5008. Ten aktuální citroeni design mě nějak neoslovuje.
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Štamgast
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků