Pokuta - jak se odvolat?

Typická místa blízkých setkání s policejními hlídkami v Česku

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kurt Heimreich 20. 4. 2015 15:12

Hyza píše:jo a ty to rikas jako ten chudacek, co se do problemu dostal protoze za to nemuze a tak :D lol.

asi tak :mrgreen: Kvůli lidem jako on se tyhle věci zřizují a on bečí, jak jsou nespravedlivé, místo aby seděl v koutě a styděl se.
Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Kurt Heimreich
Inventář

Odeslat příspěvekod guru jára 20. 4. 2015 16:04

Jo jo, je to zakon akce a reakce. Je treba chapat, ze zavedeni obecne odpovednosti provozovatele bylo jen reakci na nadmerne zneuzivani institutu osoby blizke.
guru jára
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod paty07 21. 4. 2015 00:23

Kurt Heimreich píše:
Hyza píše:jo a ty to rikas jako ten chudacek, co se do problemu dostal protoze za to nemuze a tak :D lol.

asi tak :mrgreen: Kvůli lidem jako on se tyhle věci zřizují a on bečí, jak jsou nespravedlivé, místo aby seděl v koutě a styděl se.

A přesně tyhle lidi si právě najdou způsob, jak jim na takovej systém *****, protože je zvyklej hájit svoje práva, a tak by to měli dělat všichni! Proč člověk, co hají svá práva je značen za špatného?
guru jára píše:Jo jo, je to zakon akce a reakce. Je treba chapat, ze zavedeni obecne odpovednosti provozovatele bylo jen reakci na nadmerne zneuzivani institutu osoby blizke.

Něco takového mě dokáže nazvednout! Využiju práva nevypovídat podle Listiny ZÁKLADNÍCH PRÁV a svobod. Ještě jednou, využiju svoje ZÁKLADNÍ právo a hned je to nějaké zneužití. :shock:

Na druhou stranu nikomu nevadí instalování radaru, který neřeší bezpečnost, protože je instalován rovný a přehledný úsek (čest vyjímkám v úsecích s vysokou nehodovostí), a je jenom kasou do obecní pokladny. :mrgreen:
paty07
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Kurt Heimreich 21. 4. 2015 06:44

To by me zajimalo, kde bere to pravo jezdit v provozu jak blazen, dalnice 250, okresky 200, ja zadne takove pravo v ustave ani jinde nevidim, jen nebezpecny nesoudny hovadko. Nikomu nic zlyho nepreju, takze jen drzim palce, aby to priste ve 180 na okresce byl zase kanec a ne dite vybehly ze krovi...
Naposledy upravil Kurt Heimreich dne 21. 4. 2015 06:49, celkově upraveno 1
Kurt Heimreich
Inventář

Odeslat příspěvekod Moucha 21. 4. 2015 06:48

když nikdo nikde není proč tak nejet
Moucha
ing. Spokojený
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kurt Heimreich 21. 4. 2015 06:50

Vsechno ma sve hranice...
Kurt Heimreich
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 4. 2015 07:11

paty07 píše:Něco takového mě dokáže nazvednout! Využiju práva nevypovídat podle Listiny ZÁKLADNÍCH PRÁV a svobod. Ještě jednou, využiju svoje ZÁKLADNÍ právo a hned je to nějaké zneužití. :shock:

Na druhou stranu nikomu nevadí instalování radaru, který neřeší bezpečnost, protože je instalován rovný a přehledný úsek (čest vyjímkám v úsecích s vysokou nehodovostí), a je jenom kasou do obecní pokladny. :mrgreen:


Kdyz se to hodi, tak jsou nam zakony apod. dobre, treba kdyz tam je pasaz, ktera se da vyuzivat a kterou se da ku prospechu argumentovat. je-li tam ovsem neco co se nehodi, tak je zakon spatny.

Mi je to burt zda nekdo vyuziva nejake svoje pravo, at si ho vyuziva kdyz ho ma. Libi se mi, jak jsou pak tito frajeri priposrani, kdyz neco udelaji. Jooo to jsou nejdrive ramena a pak, nez by se k tomu postavil celem, tak jak ten nejvetsi prizdisrac hleda trapne vymluvy. Ale tak v davu a na netu je hafo hrdinu.

PS - neber si to osobne, pisu jen tak vseobecne, ne na tebe.

-- 21. 4. 2015 08:12 --

a jeste sem si jebnul sam sobe srdicko, protoze to jsou moudra slova
anonymni

Odeslat příspěvekod dali007 21. 4. 2015 07:32

„Zlatá slova, zrak mi plane, to je, švagře, zlatý důl, žampiony nadívané, máslo, žloutky, a pak sůl.” :D
dali007
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 4. 2015 07:39

rány šoky kuří oka, vše vyléčí kolaloka
anonymni

Odeslat příspěvekod Hyza 21. 4. 2015 08:26

velice dlouhe, vim :D necekam ze to bude hodne lidi cist :D
nicmene takove shrnuti zkusenosti a common sense - jak ho vnimam ja osobne, jednou provzdy to napisu :D
zajimalo by me kolik z tech co ta presumpce doruceni postihne jsou lidi s nadprumernymi prijmy, kteri maji jinak vsecko v zivote sporadany, jenom na ty formality a obecne na stat serou, a proste si to prebirat nechteji, a kolik jsou z toho jsou lidi, kteri delaji prestupky a zaroven nemaji moznost si tu postu nijakym zpusobem kontrolovat nebo prebirat - proste se jim stane blba nahoda, a i kdyz to chteji mit v poradku a prebirat, proste to neslo.
ja tipuju ze tech, co jsou v tom uplne nevinne bude daleko min nez tech, kteri to delaji zamerne, a ted krici, protoze jsou ohrozeni.
ja si treba pokuty platim ale jsem zaroven proti trendu automatizovani bez moznosti posouzeni lidskym faktorem.
nejsem zastance zasilani automatizovanych pokut za 59km/h v noci ve vesnici...kdyz pujde nekdo na prazdne dalnici treba 200, taky v tom nevidim velky problem, problem spis vidim v tom kdyz nekdo takhle jede vedle kolony co jede treba kilem...ne ze by nemel prednost a ten co mu tam vjede z praveho by se nemel divat do zrcatka, ale protoze zakony obecne pripousteji podprumerne ridice kteri treba neumi uplne rychle reagovat a/nebo je tam treba zatacka a neni videt dlouhy rovny usek a auto jedouci 200 je prekvapi. a taky se snazi chranit treba nejake dalsi hodnoty reprezentovane kolemjdoucimi vozy ktere meli proste jenom "smulu".

ano souhlasim treba ze je potreba postihovat nebezpecne predjizdeni, jezdeni nekomu za kufrem na mokre dalnici, a ze je to tezke vymahat, sledovat, dokazovat, nicmene policie si spis takhle ulehcuje praci, zajistuje tok penez a zakazky na ruzne systemy. neni potreba zkusenych policistu, kteri znaji zakon, vi jak se maji chovat, a taky maji nejakou spetku lidskosti a moralni odpovednosti...tim nerikam ze taci nejsou, sam mam asi 90% dobrych zkusenosti, nicmene ja jsem spis z tech kteri pozdravi, priznaji presne to co udelali, nicim neprovokuji, jsou ochotni spolupracovat. vicemene jsem pozoroval ze pokuta a pristup odpovida memu prestupku. treba jsem pri vyjezdu z parkoviste kde je prikazany smer jizdy doprava nebo doleva jel rovne(do obousmerne ulice, ne jednosmerky), vecer, nikde zadne auta, hned za zatackou je 40, ja tam jel asi 60-65 tacho, blikli, zastavili, pozdravili, byli slusni, zeptali se jestli vim za co me zastavili, ja s usmevem za rychlost? :) a oni ne, tam pri tesku za vjezd do zakazu..rikam ze jo, vim, rikam jedu tam a tam, specham pro tohle a tohle (mel jsem ba znacku), o tehotne zenske jsem nic nerikal :D, policajt: "muzu vam udelit pokutu az do vyse 2000 kc. mate kilo?" - vypsal blocek za kilo, ja mu dal moje posledni ceske kilo, popral hezky vecer, dovi. jindy me namerili na poloprazdne dalnici vjet do spomaleni na 80 142 real - na vjezdu na sk d2 z CR. typek prijemny, dal mi o hodne nizsi pokutu, protoze jinac by to bylo na odebrani a vysokou pokutu. pracovni den dopoledne viceproudovka s prechodem bez semaforu, par aut, nejaci lidi, jel jsem 86 kus pred tim prechodem, k prechodu bych spomalil, nicmene je tam 50tka, 280e podle sadzby, ale vse korektni. ted nedavno 151 real na poloprazdne suche dalnici, velice prijemni, uplne jsem byl az spokojeny ze jsem je potkal, pry "to neni nejaka velka rychlost, vsak je sucho a je malo aut, ale trosicku pomalsie skuste", dal mi to za 20e, coz je mimo obec nejnizsi mozna pokuta, pak jsem je predjel cca 140 real a uz nereagovali. taky jsem mel jednou horsi pripad, asi 100-110 v takove ridke kolone co jela cca tech povolenych 70 podjizdeni busovym pruhem zprava a tak. tam byli slusni nicmene ptali se co vyvadim, ja rekl chapu, vim, vsecko akceptuju, spechal jsem. jeli se mnou k bankomatu a vysledek byl asi tretinovy naproti tomu co mohl byt. 85 na padesatce ale pripojovacce na dalnici kde je pak 90 - vicemene priznal ze si uvedomuje ze co to je za misto a pripadal mi spis nestastny ze ho tam poslali, pokuta 50e, tzn asi ctvrtina cennikove. vsecko normalni domluva s policajtem, souhlas s vysi pokuty, priznani realne viny, slusnost. realne do registru se mi tusim dostali za celou karieru 3 pripady a jenom jednou jsem byl nespokojen - asi 2009 podzim jsem jel v cr s kolonou na sk znacce z kopce pred vjezdem do vesnice tesne za znackou 63 na 50, za litr a pul a tusim i nejaky bod. to mi prislo treba zbytecne prehane, nicmene podle cenniku.

na druhou stranu vidim denne hodne pripadu ktere by za postizeni staly ale nejsou, a asi s timhle pristupem ani nebudou - jede x kilometrova husta kolona treba 80 na vytizene okresce na 90, v protismeru obcas mezery, a nekdo ma obcas potrebu to v kazde mezere mezi protijedoucima autama ***** co to da, predjet aut kolik se da, v pripade velke mezery a hodne koni pod kapotou je zachvilku predjizdi dvounasobnou rychlosti, pak blinkr doprava, plna brzda, a vyrazem "***** uhni curaku, jedou mi z protismeru auta" to narve nekomu pred auto. nebo predjizdeni v protismeru, pred horizontem, jezdeni fakt za kufrem...

cim vic jsou automaticky postihovany relativne bezpecne situace, a zaroven se policie orientuje min na ty opravdu nebezpecne, tim min se mi to libi.
Naposledy upravil Hyza dne 21. 4. 2015 08:29, celkově upraveno 1
Namluv si, co chceš.
Arguing on the Internet: "Somebody's wrong!"
-------------------------------------------------------------------------------------------
Militia est vita hominis super terram.
Bella res est mori sua morte.
Hyza
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kurt Heimreich 21. 4. 2015 08:29

Hyza píše:velice dlouhe, vim :D necekam ze to bude hodne lidi cist :D.......

+1
Kurt Heimreich
Inventář

Odeslat příspěvekod Hyza 21. 4. 2015 09:13

navic, automat treba muze vedet posoudit dodrzovani vzdalenosti, ale uz neposoudi rozdil mezi tim kdyz jede nekdo 2 metry za kufrem v kolone, 140, na zimnich gumach v 30 stupnich a mezi tim kdyz to nekdo porusi mirne, treba o 20-30%, v situaci kdy je pred nim uz jenom jedno auto, ma rozhled i pred nej a jsou idealni podminky a treba je jasne ze ten vepredu jde uhnout doprava.
Namluv si, co chceš.
Arguing on the Internet: "Somebody's wrong!"
-------------------------------------------------------------------------------------------
Militia est vita hominis super terram.
Bella res est mori sua morte.
Hyza
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dali007 21. 4. 2015 09:25

Proc by nemohl? Vsechno je jen otazka vstupnich dat a nastaveni. Je spis otazka zda se s tim nekdo bude parat, nebo zda to proste bude jen pocitat mezeru, ale automaty bych rozhodne nepodcenoval, ty umi vic nez si jen dokazeme predstavit.
dali007
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hyza 21. 4. 2015 09:28

ano, ale pripad, ktery mas na mysli, momentalne spada co se tyce zavedeni do praxe do kategorie sci-fi - vedet jake ma auto gumy a odhadnout jestli muze druhy ridic vedet ze prvni jde uhnout doprava kdyz jeste neblika neni otazka nejakych elementarnich senzoru a vypoctu.
Namluv si, co chceš.
Arguing on the Internet: "Somebody's wrong!"
-------------------------------------------------------------------------------------------
Militia est vita hominis super terram.
Bella res est mori sua morte.
Hyza
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dali007 21. 4. 2015 09:35

To ale nemuzes vedet ani ty, na blinkry se rozhodne nemuzes spolehnout ani kdyz auto neblika, ani kdyz blika. Gumy maji velmi maly vliv na bezpecnou vzdalenost, nebo ty vis jake gumy ma auto pred tebou? :/
dali007
Moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků