Nový web: chyby, nedostatky, připomínky, zpětná vazba

Rady, náměty, připomínky

Moderátor: Moderátoři F1sport.cz

Odeslat příspěvekod Tomyš 10. 3. 2014 20:50

Dobrý den,
Spuštění nového webu se všemi jeho novými funkcemi a pravidly není upřímně snadná věc. To není výmluva, jen pokorné vysvětlení. O:-)

Na tomto místě oceníme upozornění na jakýkoli chyby, které jsme přehlédli, nedostatky, které je nutné vyladit, připomínky a podobně.

Prosím, věřte, že jsme se snažili o maximum, a že jistá fáze ladění bude nezbytná. Také proto, prosím, dodržujte komunitní pravidla tohoto diskuzního fóra. Děkujeme.
Tomyš
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kny2tl 12. 3. 2014 14:43

Hm, změna. Ani nevím proč. Další zbytečný update :) Ano, co člověk, to názor.
Pozadí mne příliš bije do očí. Možná bych změnil barvy tmavšího pruhu.
Příliš velké fonty i nadpisy - méně obsahu na stránce. Ano, dá se zmenšit písmo, ale i tak..
A proč jen ten úzký pruh textu? nevím, jak to vypadá na nějakém 4:3 monitoru, ale na širokoúhlém je to vražedné plýtvání místa :)
A pustili jste na hlavní stránce a na například http://f1sport.autorevue.cz/clanek/novy ... -je-noveho konzoli a podívali se na chyby?
kny2tl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 3. 2014 14:57

Úzký sloupec: To je vždycky na nekonečnou debatu. Berte to prosím jako náš záměr podpořený zkušenostmi, ale je nám jasné, že se s mnoha lidmi neshodneme.

Validace právě probíhá, u zaheslovaného webu to moc dobře nešlo.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod juress 12. 3. 2014 15:12

Rozvrh závodu bych dal rozhodně nad Twitter feed (ten je stejně z 80% obrazem novinek).
juress
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod John Beak 12. 3. 2014 15:17

Dobré ráno.

Nový design mi přijde příliš kontrastní. Většina prvků je zvětšená, takže se jich vejde méně na obrazovku. Spousta obrázků a málo textu.
Jinak to vypadá, že je všechno víceméně při starém. Rozmístění prvků je podobné, takže není problém najít, co potřebuju. Ještě to budu testovat.

Zajímavá volba diskuzního fóra v době, kdy všichni přecházejí na sociální sítě. Oceňuji možnost participace bez předávání informací třetí straně (nepočítaje MF).
Trolling is a art.
John Beak
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mysak Pavlisak 12. 3. 2014 15:17

Nešlo by prosím udělat něco s tou mobilní verzí? Mám highendovej telefon s Full HD displejem a mobilní verzi používat nechci, protože to je mazanice pro mobily z minulýho století. Když si ve firefoxu zaškrtnu desktopovou verzi, tak mě to stejně na ní nepustí a pořád mě to drží na mobilní verzi. Ani když jsem se to snažil vymínit přes URL, tak to nepomohlo.
Mysak Pavlisak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 3. 2014 15:24

Juress: Na stránce se závodem to tak je. Na jiných spíš váháme. V boxu Twitteru se navíc brzy přestanou zobrazovat příspěvky, kde se odkazujeme sami na sebe.

John Beak: Uznávám, je to změna oproti předchozí verzi. S hodnocením designu prosím počkejme, teď v tom hraje největší roli, že se stala nějaká změna. Na fórum jsem osobně zvědavý, ale věřím tomu. Zrovna F1 je obor, kde by fórum tohoto typu mohlo podle mých zkušeností fungovat.

Mysak Pavlisak: V mobilním firefoxu? Jaký máte přesně telefon? Nám to nastavení na těch, co jsme zkoušeli, drží, ale prověřím to. Zkusil byste to ještě v jiném prohlížeči?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mysak Pavlisak 12. 3. 2014 15:34

Mám Xperii Z, jinde s tím nemám problém, vše vždy fungovalo tak jak má.

Update: ani Chrome kterej nepoužívám, to nebere.
Naposledy upravil Mysak Pavlisak dne 12. 3. 2014 15:39, celkově upraveno 1
Mysak Pavlisak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod -=zipp=- 12. 3. 2014 15:39

Dobrý den,
první dojmy z nového webu jsou rozpačité, protože vše hledám - to je ovšem při změnách vždy, na to si člověk časem zvykne.

Co se mi ale nelíbí, tak že je vše obrovské. Na notebooku (1600×900) vidím hromadu velikánských nadpisů a obrázků a z vlastních článků vidím jen půl nadpisu prvního. Když sroluji dolů, jsou vidět jen tři články, pak jakási diskuze, pak zase pár článků. Nebylo by lepší vše trochu zmenšit a dát články k sobě a diskuzi pod ně?

Další věc se týká šířky obsahu. Chápu, že úzký sloupec s obsahem je vaším záměrem, ale moc se mi nelíbí poměr šířky hlavního obsahu a pravého sloupce s aktualitami apod. Co říkáte na návrh rozšířit hlavní obsah (kvůli kterému sem lidi hlavně chodí) a zúžit (pokud si teda chcete zachovat tenhle "nudlový" formát) ten pravý vedlejší sloupec, kam lidé jen občas mrknou?
-=zipp=-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 3. 2014 15:47

Mysak Pavlisak: Zkusil byste to prosím ještě na www.autorevue.cz? To vás taky hodí do mobilní verze. Když si nastavíte grafickou, udrží to?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mysak Pavlisak 12. 3. 2014 16:03

Bohužel to vyjde na stejno. Obrázek
Mysak Pavlisak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gaggag 12. 3. 2014 16:08

Mě se vzhledově nový web líbí, ale je pravda, že by opravdu nemusel být tak "megalomanský", když se web načte, jediné co vidím je hlavní článek/zprává a 2 - 3 aktualitky, pro zbytek musím rolovat, je to až zbytečně moc.

Druhá věc je diskuze. Doufal jsem, že to bude povinně propojeno s FB nebo jinými sociálními sítěmi. Většina těch asociálních tupců co se na starém fóru projevovali, totiž nejsou tak hloupý (ačkoliv by se dalo pochybovat), aby v tomhle stylu pokračovali při veřejné identitě. Snad tedy budou dobře fungovat zdejší moderátoři.

Poslední věc, proč si není možné k formulce vybrat jméno pilota, který aktivně v F1 nezávodí?

Díky

P.S. Co se týče mobilního webu, tak na přístrojích s WP vše běží OK, pokud chci destkop verzi, načte se mi také OK.
Nokia Lumia 820, Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520, NB Lenovo ThinkPad E545, Nikon D60
gaggag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 3. 2014 16:21

Mysak Pavlisak: Fakt nevím. Teď jsem to zkoušel na dvou Androidech, s Firefoxem i Chromem, v obou případech si přepnutí na grafickou verzi zapamatovaly.

Zkuste třeba ještě smazat cache v prohlížeči. Nebo možná by pomohlo smazání cookies.

-- 12. 3. 2014 17:50 --

Mysak Pavlisak: Ještě pro jistotu jeden dotaz. Když se přepnete do grafické verze a potom zadáte f1sport.cz, vrátí vás to do mobilní? Zkontrolujte prosím, jestli vám tam přes automatické doplňování neskáče m.f1sport.cz - tohle by možná mohla být příčina.

M adresa totiž zase zapne mobilní web. Když ale zadáte běžnou, měla by zůstat na grafické.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sem-tam-fous 12. 3. 2014 17:52

Nový web vypadá opravdu pěkně, ač drobné nedostatky tam z mého osobního pohledu vidím. Za nejzásadnější považuji (ne)přehlednost diskuzí. Prvním, čeho jsem si všiml, a co mě zrovna dvakrát nepotěšilo bylo to, že jsou nyní diskuze oddělené od článků. To nepovažuji za nejrozumnější řešení. Dále je to samotná orientace v diskusních vláknech. Oproti minulé verzi webu chybí odpočet reakcí, a pole příspěvků nejsou moc viditelně ohraničena. To vše bohužel přispívá ke značné nepřehlednosti.
Ale nechci jenom kritizovat.
Za velké plus považuji celkový barevný design, rapidně zvětšené pole pro psaní příspěvků, a zobrazení, jak kladných, tak i záporných hodnocení komentářů. Mimo jiné doufám i v rapidní zlepšení bezpečnosti, aby jsme se už nikdy nemuseli potýkat s duplicitními účty, a "hacknutými" palci rozdávanými jedním uživatelem po tisících, jako tomu bylo na webu minulém.
sem-tam-fous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zeto 12. 3. 2014 17:58

Zdravím,

nový web se mi líbí, sice je všechno trochu moc velké, ale jinak je to určitě posun k lepšímu. :tleskani

V NTB všechno ok, na Xperii J také. Velmi oceňuji, že jste nezavedli povinné přihlášení prostřednictvím některé ze sociálních sítí. Ne každý touží mít učet na Fb, navíc to nic neřeší, protože velká část účtů je stejně falešná, jen by to byl další příspěvek sledovacím serverům. Takže za mě 1-. ;-)
zeto
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků