Vyber motorky - jakou

O motorkách a lidech kolem nich

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod garážmistr 9. 5. 2025 12:33

Jezdim jen po městě a okolí. Do plnýho provozu půjde, až bude tepleji.

Mám pár negativ, nemůžu dát nohy pod sebe, stupačky končí směrem dozadu moc brzo, tak zatím vymýšlím co s nohama v zatáčkách. Jsem byl zvyklej i na Atlaticu si trochu posunout těžiště po sedačce. Přístrojovka je na přímým slunci blbě čitelná, budu se muset naučit palivoměr versus najetý km, protože po rozsvícení rezervy jsem do cca 15l nádrže dostal něco přes 9l.

Jinak jen pozitiva. Podvozek motorky, těžiště skůtru, je to výborně vyvážený, vingly, kruháče skvělý, ještě ve 150 stabiní a přesný. Brzdy 2x monoblok Brembo. Ještě si budu chvíli zvykat co to umí.

-- 9. 5. 2025 12:34 --

Arnie J píše:já myslím, že se stále liská za to, že si to koupil až teď :)

To ne, vím proč až teď. Ale jsem rád, že jsem pořídil.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 9. 5. 2025 12:34

Njs
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod maincoonsback 9. 5. 2025 12:56

Arnie J píše:já myslím, že se stále liská za to, že si to koupil až teď :)

Tak to má mnohem víc a lepších důvodů než pořízení Kymca.
:mrgreen:

-- 9. 5. 2025 12:59 --

garážmistr píše:Jezdim jen po městě a okolí. Do plnýho provozu půjde, až bude tepleji.

Tak jako jo, ale asi není reálně důvod.

garážmistr píše:Přístrojovka je na přímým slunci blbě čitelná, budu se muset naučit palivoměr versus najetý km, protože po rozsvícení rezervy jsem do cca 15l nádrže dostal něco přes 9l.

Tohle je ve větší či menší míře problém snad u všeho dvoukolovýho. Ale člověk se to časem naučí odhadovat. Prostě na rozsvícenou rezervu se v klidu ujede + 60 km... a je klid.

garážmistr píše:Brzdy 2x monoblok Brembo.

Tohle je na Kymcu moc fajn.
:tleskani
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod T.E.CH 10. 5. 2025 10:57

ace2 píše:Myslíš PIRELLI DIABLO ROSSO IV nebo jít do Angel GT ? Ty Angel GT mi připadají až moc cestovní, dost ploché mi přijdou. Ty Diablo mají profil že budou agilnější při překlápění.

Jenže ty PDR jsou dost měkké, nevydrží tolik, co jsem u kluků pozoroval. Jaký rozměr vůbec chceš kupovat ?
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 10. 5. 2025 11:33

Někdy je dobrý i číst, ne jen psát.
ace2 píše: Protože nemám moc zájem tam mít pneumatiky několik let, tak je taky možnost tam dát nějaké měkčí a měnit je třeba každé 2 roky než tam mít gumu 5 let (když budu mít ještě motorku)
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 10. 5. 2025 11:36

180/55/17
120/70/17

No myšlenka byla asi taková tam dát něco měkkého na vyzkoušení jestli poznám vůbec rozdíl. Na koleno nejezdím a upřímně to to nemám ani koule. Spíš mi šlo o lehkost v zatáčkách protože ty sportovnější pneumatiky mají špičatější profil a motorka by se měla rychleji překlápět do zatáček. Ty touring gumy jsou plošší a vyžadují větší sílu ke změně směru. Takže bych je třeba zabil za 6-8 tis km, ale vyzkoušel bych jestli je to hravější.

Jinak regulérní gumy co jsem našel asi
BRIDGESTONE BATTLAX SPORT TOURING T33

na cestovní gumu jsou špičatější než některá konkurence v cestovní řadě a samozřejmě je tam ta výhoda při dálničních přeletech, jízdách na pohodu a v nízkých teplotách, nebo vodě.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod T.E.CH 10. 5. 2025 13:57

Klukům ty sportovní vydrželi vždycky dost málo, to jest dost pod 5000 ( záleželo na typu mašiny) , každej přešel na ty více cestovní. Taky dobré chování těch pneumatik je po kratší dobu, než u těch cestovních. Nevím kolik jezdíš za sezónu, takže třeba to je ok. Já jezdím hodně, 15 tkm je minimum, každej to má jinak, taky mám jinej typ motorky, tak se těžko radí tzv na míru, když tahle informace není.

Pokud budeš jezdit hodně jen zatáčky, tak je vyzkoušej. Pokud ne , je to otázka...
Za mne je to hodně o zvyku , mašin jsem měl docela dost a u každý to bylo trochu jinak, u těchto rozměrů. Tady ta citlivost je úplně jiná,( větší) než u těch užších pneumatik co používám teď.. Tam to tolik cejtit není, vlastně to ani neřeším. Pro mne je důležitější dlouhodobá stabilita, aby se chovali pořád stejně co nejdéle. Všechno je hlavně o hlavě a ne o pneumatikách. Vyzkoušej a tipnu si že na pr-del si z těch vlastností nesedneš, aspoň já to tak měl. To víš, když přezuješ, tak jede každá pneumatika dobře, otázka jak dlouho...přeji šťastný vyběr. :-)
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 10. 5. 2025 14:28

asi jo. asi dám tu T33. Protože někdy když vyjedu na průsmyky tak je tam třeba pod 5 stupnů a poslední co chci hodit někde ráno tlamu hned co vyjedu za studena. Ty cestovní pneumatiky fungují v široké škále teplot, ty sportovní potřebují teplotu a takže je docela možný, že paradoxně budou mít menší grip při běžném použití.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 5. 2025 10:49

cena fajn
Přílohy
IMG_2398.jpeg
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 14. 5. 2025 10:55

Takže za bůra? No to je jak za auto.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 5. 2025 11:06

neni moc duvodu aby to stalo mene, kdyz tam meni v podstate stejne veci co na aute no a holt hodka a pul prace no.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 14. 5. 2025 11:09

NT 1100 má dle Hondy objem olejový náplně 5,2l.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 5. 2025 11:11

tak tam asi litr nechali s tou usedlinou na dne, sou horsi veci.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 14. 5. 2025 12:03

Nebo tam máš 750 ccm motor
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 5. 2025 12:08

mno dle toho jak je to male pro mne, tka mam pocit, ze mi dali NC s nalepkou NT...
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka