Road_Runner píše:Mikey89 píše:A když to člověk dělá s rozvahou a blinkrem, není to o nic nebezpečnější než klasický předjíždění
Ale kdež - opravdu stačí jeden, který nepoužívá pravé zrcátko (proč také, když nepoužívá ani to vnitřní) a průšvih je na světě.
Naposledy, když jsem si řekla, že na to kašlu a jedu, tak se mi tohle přesně stalo. V Lockovském tunelu, ve směru dolů jsem pustila auto na volnoběh a blížila jsem (jak jsem později koukala) k takové asi čtyřicátnici v korejském SUV (nebo to byla Suzuki? to je jedno) předjíždějící v pravém pruhu. Kdyby se pak zařadila, krásně by to vyšlo, abych nemusela vůbec brzdit, jenže ona nic, přitom auto, co předjížděla, bylo dávno za námi oběma. Na "probliknutí" houkačkou nereagovala, tak jsem napřed za ní "srovnala krok", přibrzdila a po chvíli (kašlu ma ní) vyrazila zprava, kde bylo krásně volno skoro až ven (ono to z toho kopečka jede krásně, úplně samo). No a přesně ve chvíli, kdy jsem byla těsně za ní, tak přejela to pravého pruhu. Moje štěstí bylo, že zrcátka sice neznala, ale použila směrovku. Když se rozsvítilo to smětlo, okamžitě jsem brzdila. Opravdu klika, protože o jednu dvě sekundy později bychom se už srazili.
To Tě pak rychle přejde, dělat takové věci.
Proč lidi vymýšlej, proč to nejde a proč je to nebezpečný, místo toho, aby se naučili to dělat bezpečně? Na drtivý většině dálnic je odstavný pruh a v případě komplikací není problém najet do něj nebo preventivně jet napůl v něm. Důležitý je taky nepodjíždět někoho hodinu, ale s kickdonwem - než podjížděný vůbec přejede hranici pruhu, tak už jsem dávno pryč.