pepino34 píše:Vana666: třeba oslňuju, ale když jsem jel v jiném autě a moje auto jelo za mnou, nijak to nevadilo, jízdu proti jsem ještě nezkoušel...
TOBĚ to nevadilo. Mně by to vadilo

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
pepino34 píše:Vana666: třeba oslňuju, ale když jsem jel v jiném autě a moje auto jelo za mnou, nijak to nevadilo, jízdu proti jsem ještě nezkoušel...
goes píše:muze mi nekdo vysvetlit ty HID? to jsou jako vybojky misto treba moji halogenky H7 tam dam nejakou xenonku? jakto, ze to pak sviti jinam, nez tam kam halogenka, kdyz mi zustane stejna cocka i parabola?
ajif píše:ta baňka je podle tebe co, to černý?![]()
Světlo jde z toho PLYNU, ne z něčeho, co žhne. Srovnej rozměr vlákna u H7 a tuhle baňku a zjistíš, že je ta baňka zhruba 10x větší
m.a.x.i.m.u.s píše:MOžná když se podíváš na obrázek oc jsme tam vložil tak zjistíš, že BURNER je hořák a pouze odtud vychází zdroj světla, ale jak říkám- asi tomu nerozumím
ajif píše:m.a.x.i.m.u.s píše:MOžná když se podíváš na obrázek oc jsme tam vložil tak zjistíš, že BURNER je hořák a pouze odtud vychází zdroj světla, ale jak říkám- asi tomu nerozumím
objem burneru je cca 10x větší než objem spirály v halogenu. Toť vše. Nehledej v tom žádné hluboké tajemství, o nic víc (ale bohužel ani míň) nejde
ajif píše:Mimochodem, to, cos sem dal, je H1, ne H7
MELLO píše:Vždyť já psal že nejsem odborník a že je to jenom moje domněnka..
MELLO píše:Jenže to HIDařské piče nevysvětlíš.....
ajif píše:ta baňka je podle tebe co, to černý?![]()
Světlo jde z toho PLYNU, ne z něčeho, co žhne. Srovnej rozměr vlákna u H7 a tuhle baňku a zjistíš, že je ta baňka zhruba 10x větší
ajif píše:objem burneru je cca 10x větší než objem spirály v halogenu. Toť vše. Nehledej v tom žádné hluboké tajemství, o nic víc (ale bohužel ani míň) nejde
Vana666 píše:taky nevím přesně jak to je
v každém případě je světelný tok xenonu výrazně vyšší, takže ve stejném poměru musí být vyšší i intenzita parazitních paprsků. U halogenů většinou neoslňují (s výjimkou fabie apod.) ale u HID xenonů to zjevně přesahuje únosnou míru všeobecně
nevím nakolik se liší tvar vlákna halogenky a oblouku výboje v xenonu, ale i tady asi budou určité rozdíly, které můžou oslnění způsobit (např. se změní ostrost rozhraní světla a stínu apod..)
jestli to říkám blbě klidně mě opravte
m.a.x.i.m.u.s píše:Nechápu, teď jde světlo už jen z burneru, ale tam ti zase něco nesedí?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků