Jarda2 píše:Rebikvpanice píše:Už jsem to tady jednou psal a nikdo nic neodpověděl:) Měl někdo někdy opravdu vážněj a podstatnej problém že by mu rychlost 50/90/130 nestačila?.) Samozřejmě že jen přiměřená rychlost není vše, ale podstatně snižuje následky při havárii ač Vaší či cizí chybou.i/quote]Jistě že je to problém. Ten ale nespočívá v tom, jestli nám 50/90/130 stačí či nestačí, ale v tom, že to není přiměřená rychlost. V tom se krutě mýlíš a zřejmě nejsi sám. Jsou místa v obcích, kde je za určitých podmínek zcela zbytečné jet 50 a jsou místa, kde je za určitých podmínek 50ka vražedná. Obdobně platí mimo obce i na dálnicích. Nebo si vezmi cedule omezující rychlost na 20 - připadá ti normální jet os. autem po prázdné, přehledné suché silnici s chodníkem odděleným zábradlím rychlostí 20 km/hod?
Já vidím problém právě v tom, že díky trestání výhradně překročení max. povolené rychlosti a mediální masáži se spousta řidičů snaží jezdit max. povolenou rychlostí a zapomínají při tom, že přiměřená rychlost je často nižší.a/quote]

Jde mě jen o to jestli fakt někdo měl někdy nutnou důvod tuhle maximální rychlost překročit:)