Zdravím,
vyfasoval jsem tento pěkný lísteček
https://ctrlv.cz/FnZiUž jsem to teda i zaplatil, jelikož jsem musel odjet a nebyl čas to nějak zkoumat. Bohužel situace v ulici, kde jsem tohle vyfasoval je taková, že tam parkuje každý celý rok (nedostatek park. místa). Celý rok se to neřeší a pak jen čekáte, kdy to tam najdete zase. Je možné se nějak bránit? Vím, že jinde, stejně jako ostatní, nemám kde parkovat. Jde o obousměrnou komunikaci, kde nejsou vyznačené park. plochy, jinými slovy stojím na kraji jednoho pruhu - proto ten lístek na 6m. Je to bezvýznamná ulice s minimálním provozem, ale proč lidi nebuzerovat, že?

Jak se lze bránit? Četl jsem něco z předchozích komentářů:
§ 25
(1) Řidič smí zastavit a stát jen vpravo ve směru jízdy, co
nejblíže k okraji pozemní komunikace, v jedné řadě a rovnoběžně
s okrajem pozemní komunikace.
(2) Na pozemní komunikaci s jednosměrným provozem smí řidič
zastavit a stát vpravo i vlevo.
(3) Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh
široký nejméně 3 m pro každý směr jízdy; při zastavení musí zůstat
volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro oba směry
jízdy.
Jenže na tom lístku se o tomhle paragrafu nemluví, možná to jen změnili? Tak či tak, vlastně řeším stejný problém.
Jde to nějak obejít? Ani nevím, zda jsou za to nějaké body, vyfasoval jsem 200kč

, můžu říct, že když dojeli na místo, tak jsem vozidlo zastavil pro nezbytné naložení/vyložení osob či nákladu? A že jsem se tam pak vracel a už tam byl lístek? Jinými slovy jde to na to uhrát? Případně i ve správním řízení? Nemám kde parkovat, stejně jako jiní, tak mě zajímá, jak se tohle řeší(protože nejsem očividně sám).
Děkuju.