Tak toto je jedna krizovatka. Zdanlive neni nijak zajimava, ale je tam problem u auta c.4. Tato krizovatka nema znacenou hlavni cestu ani vedlejsi. Tudiz plati zde pravidlo prave ruky. Ovsem, jak resit situaci, ze ze strany 4 a 2 prijeodu zaroven auta. Dle vyhlasky by melo auto 2 dat prednost autu 4, protoze ho ma po prave strane. Jenze auto 4 ma znacku "DEJ PREDNOST V JIZDE" coz ovsem auto 2 nemuze tusit. Pokud auto 4 tam ma tu znacku, predpoklada, ze auto 2 prijizdi po hlavni. Tudiz oba si musi dat prednost. Ja vim, ze v zakone je klauzule o tom, ze pokud si maji dat auta prednost navzajem, tzn. pokud by auta 1-2-3-4 prijely zaroven, nebyl tam ta znacka a vsechna jela rovne, tak by melo dojit na dohodu.
Proc se ptam? Protoze situace, kdy prijedou auta 2-4 se stala a stala se nehoda. Auto 4 vjelo do cesty a srazilo se s autem 2. Policie prohlasila, ze auto 2 je vinik, protoze melo dat prednost autu, ktere prijizdelo zprava a nezohlednilo fakt, ze auto 4 tam ma znacku o tom, aby dalo prednost v jizde.
Co myslite, kdo v tomto pripade musi dat prenost, auto 2 autu 4 nebo auto 4 autu 2 nebo si maji dat prednost navzajem? Jsem z toho kapku jelen...