od PedroKV 20. 6. 2005 21:21
si nejdřív rozmysli, jestli ti ten zfetovanec nerozmašíruje při tvém pokusu o zastavení auto a jestli se ti to vyplatí. A když to náhodou bude kr..én, tak pak řekne, že jsi omezoval jeho svobodu atp.
Taky už mě občas napadlo zavolat PČR, ale nikdy jsem tuším nevolal. Zatím nikdo nejel tak zásadně blbě. Ovšem pokud už PČR volat chcete, uvědomte si:
-mají hodně práce
-možná řeší důležitější věci (ohrožení života, asistence u čehokoliv jiného)
-možná jsou jen na druhé straně okresku
-z místa, kde se čin děje, vede hodně silnic, kde se může ztratit. Nikdo nepostaví hlídky ani na 3 silnice, jen proto, že někdo jede divně.
Takže pokud se rozhodnete volat PČR, protože je to chvályhodné, ten někdo je buď opravdu opilý (atp.) a můžete tak někomu zachránit život či plechy, nebo má zdravotní problém (nedávno zemřel muž za volantem na mrtvici) a následky mohou být stejné, domluvte se s operačním důstojníkem, zda opravdu pošle motohlídku tím směrem a vy to auto sledujte z povzdálí. Udejte operačnímu pravděpodobný směr, kam auto jede a změny směru nahlašte. Ve větších městech asi není od věci zjistit jméno operačního důstojníka (než pak v autě jinému vysvětlovat situaci).
BTW: napadá mě, jestli někdy doktoři měli průser z toho, že podepsali papíry starému člověku, aby mohl dál řídit..