Včera jsem zažil něco, co už dlouho ne. Jedeme ze Štěchovic do Prahy podél Vltavy. Kdo to nezná - cesta naprosto rovná (protože pár metrů od řeky), sem tam zatáčka, sem tam obec. Takže celkem plynulá jízda v koloně 80-120. No a najednou koukám, že před náma jede nějakej (asi) korejec s dvouřádkovou pražskou SPZkou. Ten řidič se ale rozjede, dejme tomu na 100, pak (na rovince) začne brzdit na 70 (všude je limit 90). Jezdí chvilku skoro uprostřed, chvilku zase u svodidel, no hrůza.
Korunu tomu nasadil ve Strnadech, kde se náš pruh rozděluje na dva, jeden odbočovací, druhej pokračuje na Prahu. Ten pablb najel do odbočovacího (samozřejmě bez blinkru). Říkám manželce (co řídí), že se konečně dostane před něj. Naštěstí měla ženskou intuici a povídá, že ten debil určitě najede do našeho pruhu zpět a že radši ještě předjíždět nebude. No trefila to naprosto přesně. Ten idiot jede, vůbec nezpomaluje a najednou fik, přes zebru bez blinkru zpět do pruhu na Prahu. Předjet se nám ho povedlo až na zbraslavským mostě. Koukal jsem, kdo řídí, takovej tlustej dědek, tipoval bych tak 60 let.
No a po tomto slohu se zeptám ostatních na názor. Měl jsem totiž tendenci volat policii, protože ať byl ten člověk vožralej, zfetovanej, pod práškama nebo jen idiot, na silnici neměl co dělat. Nakonec jsem policii nevolal, protože co bych jim řekl? Že jsem na zbraslavským mostě viděl nějakýho debila v autě? Že nevím, jestli jel za mostem do Modřan nebo do Psár? Zabývala by se tím policii vůbec? Co byste dělali vy na mém místě? Sice nás už neohrožoval poté, co jsme ho předjeli a ujeli mu dostatečně daleko, ale pocit jsem z toho měl blbej stejně.