od kubakod 27. 4. 2005 15:45
Mno ja pres plnou nepredjizdim, ale stalo se mi to co tu nekdo psal.
Jel sem a prede mnou 2 auta, vpredu fabie a za ni full romoziguli. Jel sem za nima asi 3 km tak devadesatkou a usoudil sem, ze zigul predjizdet nechce, takze jak byla prilezitost, zacal sem predjizdet. Ale ouha, rovinka kratka, tak nesli stihnout predjet oba. Bohuzel zigul se nechtel nechat predjet a zrychloval mi a nastala situace, ze sem ja jel kousek pred nim vlevo, on nalepeny na te fabce vpravo a nechtel pribrzdit. Kdyz sem poresil dilema, jestli se rozplesknout o blizici se avii nebo odstrcit zigula do skarpy, vybral sem si druhou moznost a vytlacil sem ho. Teda uz sem to videl blbe, auto nebylo moje, ale nestesti ridic zigulika nebyl uplne pako, tak pribrzdil a strasne troubil, co sem to za prase, pritom predtim me vylozene branil v predjizdeni a pak i v zarazeni.
Jinak co nesnasim je, kdyz nekdo jede ve meste vlevo v devadesatce 80 a kdyz ho beru zprava, zacne mi zrychlovat a chce me "zavrit" v tom pravem. Asi proto, ze sem si dovolil prekrocit jim nastolenou rychlost... Jakkoli sem klidny ridic, v techto pripadech se mi zacne varit zluc a bez milosti mu to tam sypnu, at uhne, nebo si to rozflaka. A pak samozrejme taky nasleduje troubeni a hrozeni pestickou, a ja si rikam, kdybys nebyl <>, usetril bys nam obema nervy. Toto sem pouzil cca 3x a vzydcky v ostrave na rudne, tak mi tam v tom levym nezrychlujte, kdyz predtim setrite benzin.
Otazka: proc si myslite, ze nekteri jezdi tech 70 mimo mesto, je to kvuli spotrebe? Nebo proc?