Naposledy som si rezervoval auto cez carhire3000.com. Vychadzalo to vyrazne lepsie nez preliezat individualne ponuky jednotlivych spolocnosti. Vyhoda je, ze to mozes zrusit az do 48h pred pozicanim - cize kludne rezervuj aj dnes a pomaly mozes hladat dalej. Nevyhoda je, ze nevies presne ktora to bude pozicovna (co mne vobec nevadilo), az do tesne pred prevzatim, kedy ti poslu voucher. Hej, vyberas si iba triedu auta, nie konkretny model. A ta trieda je vzdy dodrzana, pripadne za nejaky smiesny poplatok ti casto ponuknu upgrade aj priamo na mieste pri preberani auta. Konkretny model zavisi od miesta pozicania - ak je to mala pobocka, tak ta tam moze cakat 1 auto a ides. Ale ak je to nieco velke (napr. letisko), tak tam mozes mat aj 50 aut na vyber. Mozes si ich vsetky preliest a vybrat si podla libosti. A dost sa to rozni aj v ramci triedy - ja som mal na jednom place aj stary x-rocny ford crown victoria, aj novy ford taurus. Ked sa ti po case nebude nieco pacit, nebyva problem prist a vymenit si auto za ine (ja som behom tyzdna menil 2x, az kym som nasiel nieco, co mi sadlo).
Urcite ber plnu poistku a road assistance tiez byva uzitocna. Toll-passy mi na druhej strane neprisli nijak velmi vyhodne, ale zalezi na tom, ze kde a kolko budes jazdit. Dobre si pozri, ze ako mas potom vratit auto, ci plna or prazdna nadrz. Inac plati, ze americke firmy su velmi ustretove a za kazdu cenu sa snazia, aby si bol spokojny, takze veeeeela veci sa da ukecat a vyjednat priamo na mieste. Este si pozri, ci tam mas unlimited miles alebo nejaky limit a ber podla uvazenia, kolko najazdis.
Ja som cez zimu bral na mesiac triedu "dodge charger or similar" (nakoniec to bol Ford crown victoria, po 2 dnoch zmeneny na Ford Taurus) a s plnym poistenim a detskou sedackou to vyslo na 650EUR.
Jo, a mas uz nad 25? Plati sa extra poistenie pre mladsich.
-- 6. 11. 2012 15:02 --Vencos píše:Díky! Mě zajímalo třeba právě to,jestli když mi dají klíčky od Hyundaie a já je po nich mrsknu,že chci Chevy, jestli to nebude problém.
Četl jsem někde taky báječný fígl, a to půjčit si compact "ve špičce", kdy malá auta už jsou rozpůjčovaná a tak člověk dostane větší,páč jiné nemají, to někdo nezkoušel?
Případně opět, půjčit si copmact nebo midsize s tím,že na přepážce nabídnou upgrade na větší a za levnnějc?
Ale s tím se předpokládám nedá kalkulovat...
Ak maju na place aj H, aj chevy, nie je problem...splnia ti, co ti na ociach budu vidiet. Pripadne ti povedia, ze zober H a zajtra dojdi vymenit za CH. Tie dalsie "vychytavky" su sice fajn, ale kalkulovat sa s tym neda. A najma nie, ked tam ides prvykrat a budes na vsetko cumiet ako liska do flasky.