Co je škraloup a proč je škoda ho vyhazovat
Samotný škraloup se v praxi skládá z *****ážených složek mléka. Tedy nejen z tuku, ale i z mléčných bílkovin, mléčného cukru laktózy a dalších složek, které mléko přirozeně obsahuje – je to vlastně část mléčné sušiny.
Pokud tak někdo škraloupy vytvořené na převařeném mléce vyhazuje, připravuje se tím o část pro člověka pozitivních látek, což je docela škoda:
„Z nutričního hlediska je to dosti chybné řešení,“ podotýká k tomu předseda Českomoravského svazu mlékárenského Jiří Kopáček. Netřeba proto v této souvislosti připomínat, že škraloup není škodlivý – problémem je spíše jeho slizká, nepříjemná konzistence, která nepůsobí zrovna senzoricky přívětivě. V některých krajích dokonce škraloupy běžně zpracovávají k dalšímu využití.
tak ještě jednou, škraloup je to nejlepší