Pivní koutek

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod ka-spel 21. 9. 2019 07:54

Vagi píše:No, když už si zmínil maso...ano, kotletu v akci za 99,- za kilčo je velmi lákavá nabídka velkých obchoďáků, ale musím na druhou stranu říct, že tolik vody v mase jsem dlouho neviděl, takže to mám tak, že za cca 140,- koupím maso u místního řezníka a voda nikde...řízky jsou z toho masa úplně jinde. Takže asi tak.

Zase ušetříš na plynu nebo elektrice, protože to máš křehčené a bude to rychleji. :mrgreen:
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ka-spel 21. 9. 2019 08:04

Jouda.III píše:
JardaB píše:No a v tom Nemecku to mas v akci za to kilo a bez vody... A jinak teda u nas je taky reseni kupovat maso v Makru, tam je kvalita i cena celkem vyvazena. Ale o maso primarne nejde, to je jen prilezitostny bonus. Proste mame vybrany sortiment, který se tam vyplati, no.

Já si pamatuju, jak za totáče všichni jezdili do NDR pro kotlety, tam stály 10 M, tady 46 Kčs za kilo. Jednou jsem si to nechal přivézt, to maso tak nějak divně *****ělo. Podruhý jsem si ho tam koupil sám, *****ělo úplně stejně. Pak jsem zjistil, že tam krmí prasata granulema z kravskejch howen. A to německý maso *****í pořád stejně, přestal jsem kupovat maso v Globusu, protože od určité doby už nenabízí maso z českejch chovů, ale zrovna to, co se jim dostane pod ruku, nezřídka i z mraženejch půlek ze strategickejch zásob

A to domácí jako *****í? Pamatuji jako děcko, když jsem byl u příbuzného co dělal v ZZN a viděl výrobu těch mňamek (masokostní moučka, krevní šrot atd.). Suroviny z kafilérky. A ten smrad dodnes cítím, když vařím vepřové. A nejvíc u toho akčního. Když jsem loni na Sardinii koupil krkovicku na gril, tak to bylo jak z jiného světa včetně jasně růžové barvy.
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hustoles 21. 9. 2019 10:01

Píšu si: krkovičku kupovat na Sardinii :-)
Hustoles
Chameleon Garáže
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 21. 9. 2019 10:05

Ochutnal bych, jede tam dnes někdo pro ni? :D
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Twingo II, 43 kW
Fikus MKII 1.6 TDCI 66 kW
[Fikus 1.6Ti RIP]
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jouda.III 21. 9. 2019 10:16

ka-spel píše:A to domácí jako *****í? Pamatuji jako děcko, když jsem byl u příbuzného co dělal v ZZN a viděl výrobu těch mňamek (masokostní moučka, krevní šrot atd.). Suroviny z kafilérky. A ten smrad dodnes cítím, když vařím vepřové. A nejvíc u toho akčního. Když jsem loni na Sardinii koupil krkovicku na gril, tak to bylo jak z jiného světa včetně jasně růžové barvy.

Těma sračkama z kafilerky se krmí většinou drůbež. Je pravda, že sehnat české vepřové, je celkem problém. Na rozdíl od hovězího nemusí prodejce původ uvádět. Pamatuju, když babička krmila prase kozím mlíkem, maso tím bylo načichlé. Stejně jako třeba v Chorvatsku, kde nekastrujou vepře, může maso *****ět, někomu to vadí, několikrát jsme tam takovou krkovici koupili.
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod ka-spel 22. 9. 2019 08:08

Tak ti nekastrovaní vepři jsou specialita v Sasově u Jihlavy. Teď jsem si vzpomněl, že jsem o tom kdysi četl. https://biofarma.cz/cz/o-biofarme
V Srbsku doporučuji Zlatiborac (mají určitě i v Chorvatsku). Nejen kančí, ale i jelení atd. https://zlatiborac.com/recepti/
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jouda.III 22. 9. 2019 08:13

V tom Sasově jsem kdysi kupoval docela dobrý klobásy. Byly jediný, co nedělali v biokvalitě, pak přešli na bio recepturu, přestali přidávat pragandu, šedivou klobásu ale nechceš...
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod goes 22. 9. 2019 08:19

ka-spel píše:
Jouda.III píše:
JardaB píše:No a v tom Nemecku to mas v akci za to kilo a bez vody... A jinak teda u nas je taky reseni kupovat maso v Makru, tam je kvalita i cena celkem vyvazena. Ale o maso primarne nejde, to je jen prilezitostny bonus. Proste mame vybrany sortiment, který se tam vyplati, no.

Já si pamatuju, jak za totáče všichni jezdili do NDR pro kotlety, tam stály 10 M, tady 46 Kčs za kilo. Jednou jsem si to nechal přivézt, to maso tak nějak divně *****ělo. Podruhý jsem si ho tam koupil sám, *****ělo úplně stejně. Pak jsem zjistil, že tam krmí prasata granulema z kravskejch howen. A to německý maso *****í pořád stejně, přestal jsem kupovat maso v Globusu, protože od určité doby už nenabízí maso z českejch chovů, ale zrovna to, co se jim dostane pod ruku, nezřídka i z mraženejch půlek ze strategickejch zásob

A to domácí jako *****í? Pamatuji jako děcko, když jsem byl u příbuzného co dělal v ZZN a viděl výrobu těch mňamek (masokostní moučka, krevní šrot atd.). Suroviny z kafilérky. A ten smrad dodnes cítím, když vařím vepřové. A nejvíc u toho akčního. Když jsem loni na Sardinii koupil krkovicku na gril, tak to bylo jak z jiného světa včetně jasně růžové barvy.


Chut masa i smrad je dan tim je to krmeno. Hafo lidi ma domacimchivy a pak do toho atejne perou granule. Moucky apod.

Problem je ze apousta lidi nema poneti jak produkty krmene prirozene pak chutnaji a voni. Nekdy jsou rozdiky velke jindy male.

Mivame domaci masa jako obce. Prase. Kdysi i hovezi. Kraliky apod. Vse krmeno tim co je doma. Prikupuje se maximalne cisty srot pod. A jo pak to ***** a chutna jinak. A nekdy je pak zajimave sledovat jak to lidem ***** protoze uz jsounzvykki na ten prumyslovy aromat. Super je to u mleka. Cerstve a to kupovane to je jak pitralon a chanel a spouste lidem certatve mliko *****.
Fluence - ∅ 15,27 l/100km (CO2 - 356 g/km)
goes
všude byl, všechno zná
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ka-spel 22. 9. 2019 16:58

To máš naprostou pravdu. Lidi cpou granule i králíkům. Pamatuji, jak rodiče několikrát aby dostali zpátky něco z družstva vzali prase na "domácí" zabijačku a mě to *****ělo víc jak v obchodě.
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evlo 17. 10. 2019 15:19

sedmej schod, tedka ty novy varky dost dobry, driv to byla sracka, tedka neco mezi ipa a pilsner/lager, jako jo
evlo
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 2. 11. 2019 16:35

Radegast, extra hořká 15 - to uz je na trhu dyl? Jsem si nevšimnul, az dnes v kauflandu jsem vzal 2 vzorky a ***** dobry pivo...
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Twingo II, 43 kW
Fikus MKII 1.6 TDCI 66 kW
[Fikus 1.6Ti RIP]
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vagi 2. 11. 2019 17:36

Jo, extra hořká 15 dobrá, nic víc, nic míň. Z velkopivovarů je radek pitelnej.
Vagi
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JardaB 2. 11. 2019 17:50

Ocenuju, ze proti jinym vicestupnovym pivum není fakt sladka. Zejtra pojedu kouknout, jestli tam zbyla nejaka basa :D
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Twingo II, 43 kW
Fikus MKII 1.6 TDCI 66 kW
[Fikus 1.6Ti RIP]
JardaB
Guru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vagi 2. 11. 2019 17:51

Hořkost jak má být :-)
Vagi
Veterán
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hobitt 3. 11. 2019 09:18

Radegast :love:
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
2000 Fiat Punto 1.2i ELX
2007 Citroën Berlingo 1.4i X
2017 Dacia Dokker 1.6 LPG
hobitt
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků