Recept na steak

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Lukasoj 2. 8. 2008 09:22

Nemáte někdo nějakej dobrej recept na steaky???
Lukasoj
VIP Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 911 2. 8. 2008 09:23

zalezi jake maso
Never a frown with golden brown
911
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lukasoj 2. 8. 2008 09:25

hovězí :o)
Lukasoj
VIP Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod King of Potato People 2. 8. 2008 09:28

kup si marinadu v obchode dle chuti... na hovezi, pokud toho nebudes delat moc kilo, tak usetris, cas penize a ke vsemu to byva docela chutne...
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lukasoj 2. 8. 2008 09:32

PotatoPípl: s marinadou sem to měl posledně a jako nebylo to špatné, ale dneska mám chuť na něco extra :-)
Lukasoj
VIP Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 2. 8. 2008 09:33

Potri to olejem s korenim a nech to tak pul dne v lednicce. Potom to hodne zprudka osmaz z kazde strany, tak minutu, minutu a pul a potom to nech jeste na mirnem ohni pod poklickou poradne propect, z kazde strany tak pet minut. Aspon tak to delam ja. Nerikam, ze je to na 100% spravne, ale dobre to je. :)
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod King of Potato People 2. 8. 2008 09:36

ted jsem se vratil od porady z bramborovym lidem a nekde tu mam recept... tuze dobry, asi ti jej pohledam... doufam, ze najdu. :wink:

btw: Koudaku si ted na novinkach cetl, ze maji zeny rady kuchyno-sexualy nebo co? nejlepsi steak s minimem prace maji v kde jakem steak baru :wink:
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 911 2. 8. 2008 10:08

jenze nejlip si to udelas stejne sam :D ;-)
Never a frown with golden brown
911
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 2. 8. 2008 10:08

Steak se především musí umět udělat 8-)

Proto vezmeme flákotu masa, nejlépe samozřejmě kus svíčkové, reálně ale cokoliv, a zprudka jej osmahneme na pánvi asi půlminutu po každé straně a pokud je to svíčková nebo cokoliv co udělá špalíček, ještě po obvodu. Potom vezmeme maso a strčíme ho na již nahřátý plech na přibližně 15 minut do trouby rozehřáté na nějakých 200 stupňů. čas je plus mínus podle velikosti na medium propečený. Potom maso vyjmeme a opět zprudka smažíme tak, aby se na něm udělal křupavá krustička.

Koření si tam dej jaký chceš, ale doporučuju bez papriky, protože ta při smažení hořkne. Osobně preferuju namáčení do omáček jen minimálně okořeněného steaku.
myndel
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ##_## 2. 8. 2008 10:09

Já to dělám jednodušše. Trošku si rozdrť celý pepř, namačkej ho do masa z obou stran, prudce a rychle ho propeč z obou stran, ať se uzavře a nevyteče z toho štáva. Pak zvolna propeč, tak jak to máš rád, já vždy médium. A můžeš jíst. Prostě ti stačí jen flák masa a pepř.

No a k tomu si kup mražené fazolové lusky, angl.slaninu a třeba nějakou hořčičnou omáčku. To vše dej dohromady na pánvičku a osmahni.

Mňami...
##_##

Odeslat příspěvekod ##_## 2. 8. 2008 10:10

Anebo si zajdi do Potrefené Husy, tak mají užasný steak...
##_##

Odeslat příspěvekod Lukasoj 2. 8. 2008 10:45

Dík všem, něco si vyberu a skusím ukuchtit...
Lukasoj
VIP Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ##_## 2. 8. 2008 10:50

LK: na poprvé se ti to stejně nepovede podle tvých představ, takže si kup jen roštěnou, ta je taky moc dobrá. Bylo by škoda zkazit svíčkovou za 500...
##_##

Odeslat příspěvekod 911 2. 8. 2008 11:03

jj, kdyz se narazi na dobry rostenec, netuhy, tak je to k svickove velmi blizko.
Never a frown with golden brown
911
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod btw 3. 8. 2008 11:27

já bych řekl, že roštěnec, byť netuhý, má k pravé svíčkové hodně daleko :D

Mám rád steaky nepropečené, medium nebo můžou být i s krví, dělám je jen na pánvičče, eventuelně je nechám chvíli "odpočinout" v troubě nebo jen tak bokem, nakládám je den předem, ale dobré jsou i ty nenaložené, základ je maso a pak technologický postup a hlavně nechápu jak si někdo může dát steak nebo biftek propečený :shock: 8-)
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků