od K.A.Z. 17. 12. 2006 20:11
Mel jsem obe auta, astru rok, najeto asi 50 tkm, Focuse Ncele dva roky, najeto Necelych 70tkm. Takze s obouma autama jsem toho zazil opravdu hodne, nemam ted moc casu, takze velmi strucne. Focus vitezi, z nekolika duvodu, komfort sestovani, akusticka pohoda a odhlucneni jednoznacne lepsi, presne razeni, coz se o astre povedet vubec neda, podvozek focusu je take nekde uplne jinde, ale musi si na neho clovek zvyknout, je tam v pocatecni fazi ostrejsi jizdy takovy naklon, zalezi na zatacce, auto se nakloni a pak uz sedi jak prilepene, dalo by se povedet, da se na to zvyknout a pak uz si to uzivas. Astra ma take vyborny podvozek, ale ten Focus ma komunikativnejsi rizeni, lespi zpetna vazba a ma daleko dale hranici limitu na ktere se ztraci adhheze. Jinak motor neporadim, astra byla 2000 a motor 1.6 a Focus byl 2005 ale s motorem 1.8 tdci. Krome drivejsich tddi bych se ale u focuse nebal zadnaho motoru. Takze ma rada zni Focus a myslim , ze vim o cem hovorim, i kdyz kazdemu muze vyhovat neco jineho. Focuse mi ukradli pred dvema a neco mesici. Ted uz mam objednaneho na zakazku noveho, novy model ve verzi sport s paketem sportovnich doplnku, dualni klimy, adaptivni svetlomety, esp .... panove ... jak ja se tesim, to si malokdo dovede predstavit .... takze vsem hezky vanoce ... ja tu bude zase tak za tyden, ted nemam cas ... tak pripadne nejake dotazy ohledne te atsry nebo focuse zodpovym v patek. Mejte se.