od P800 29. 5. 2005 09:21
Před pár týdny jsem měl na výběr, Opel Omega Combi 2.2i r.v. 2001 v plné výbavě (vč. CZ navigace, kůže, 17" kola", xenony..) za 270 tis. nebo Ford Mondeo Combi 2.0 TDDi r.v. 2002 v základu (man. klimatizace, 16" kola bla bla bla) za 270 tis. Oba vozy jsem měl postupně cca půl den půjčené..
Pročetl jsem mnoho diskuzí, mnoho konferencí a referencí a mám Ford Mondeo Combi 2.0 TDDi a jsem co? Jsem spokojený..
Omega, kromě někdy až výhružných příspěvků co se týká koroze mi nesedla do ruky. Sice max. pohoda v interiéru, p*čovinek ve výbavě co usnadňují a zpříjemňují život řidičův, ale plaváček, ne příliš stabilní podvozek, motor 2.2i na tak velké auto nevhodný (a 2.5 nebo 3.0 jsem nechtěl, protože mám 2.5i V6 Mazdu, sice skvělé povození, ale papá)
Mondeo, můj první diesel (při každém tankování si říkám, že příště pokorný návrat k voňavému benzinu), podvozek naprosto skvělý, pravda výbava by mohla být lepší, ale s tím jsem do toho šel, spotřeba kombinovaná do 6.5l/100km (ušetřím půl financí oproti stavu na který jsem dosud zvyklý) atd. atd.