K procesu by mělo dojít mezí Vánocama a Velikonocama.
Nutné podmínky: Automat, Diesel, Dvouzónová klima, trošku slušnej vzhled, nějaká rozumná další výbava. Nový (max . DEMO), cena ideálně mezi 500 - 600 bez DPH, max. 750, ale to už je hodně horní hranice, pokud by mě něco hodně moc zaujalo. Pro 2 dospělé, 2 dospívající děti a 1 školou povinné, na aktivní život kola, lyže, takže na dovolenou naloženo, ale na druhou stranu z 50 000km ročně jezdím 40 - 45 sám a prázdnej, a zase ale, občas potřebuju převést pár třímetrových trubek (to je hrana pro malý dodávky, ale jde to).
Takže situace: Nový doblo nebude, takže nebude automat. Scudo nebo Talento nebo jak tomu říkají je mimo velikostně. A nic jinýho pro mě nemají. Takže jinam:
Zatím projité možnosti z toho čemu se kloním nejvíc: Berlingo a jeho Brandy, SpaceTourer a jeho brandy
Kangoo/Mercedes se mi nelíbí a nějak je to auto s ***
Problém je ten, že se to auto už nedá s Dieselem a automatem objednat a min. do jara to nepůjde. Takže skladovky. Dneska jsem si jednu prohlížel, která by mě kromě černé barvy vyhovovala výbavou a zatím je to favorit, i když se mi více líbí vzhledově Rifter od Pažoutů a byl by pro mě i jednodušší s ohledem na nějaké vztahy a plány dealerství/servisu, kde teď nakupujem/servisujem, ale tu černou a trošku méně mě sedící vzhled jsem schopen překousnout, je to auto v podstatě v plné palbě včetně všech asistentů. Navíc záruka 5let 250tkm = na celou dobu plánovaného vlastnictví.
Další je ProAce a mutace, tam by neměl být problém s objednáním, bude v tom 180k motor, zase o kus větší auto, ale na využití, které mám nějak nevím. Už jen parkování po městě. Je to 200 navíc v pořizovacích a min. kolem 1kč na km, čili za 5 let plánované životnosti o cca 500tKč víc. Jdu si ji v úterý projet, ale pokud mě nějak extra neosloví, tak možná někdy v budoucnu, že si koupíme firemně/rodinně jednu, kterou si budeme sdílet na dovolené a když bude potřeba, ale to jen kdyby fakt bylo potřeba utratit.
Okrajově uvažuju o P 5008, ale dřívější provedení mě oslovovalo více. Na co se mám případně ještě podívat?
Asi to vyznívá, že po vás chci potvrdit toho malýho ProAce, co?