No co jsem zatím já prostudoval internetové recenze, tak pohodlí C5ky je rozhodně na 1*. Co jsem se jen tak cvičně zatím díval, tak se dá sehnat obecně poměrně levně. To taky přihrává bodíky navíc.
Respektive je k dispozici o něco levněji než ostatní vybraná auta, možná trochu nižší zájem tlačí koncové ceny níž než konkurenci, ale možná se pletu. Nevěnoval jsem tomu moc času.
Zkusím v týdnu vytáhnout z kolegů kontakty na dealery a prodejce a uvidíme, co se dá najít a hlavně za kolik.
Co se flamu Francie vs. Německo týče, tak bych to neviděl tak zle. Jednak Německo potažmo VW s jeho unifikovanými díly z celého světa, které vyrábí dělnicí za 1.5$ denně při 14h směnách, ze kterých sestaví jak Oktávku tak Sharana už ve mně "poctivého němce" moc neevokuje a druhak, co znám malé firmičky co mají konkrétně Citroeny nemají neobvyklé problémy. A to se týká jak osobáků tak dodávek... Tak těžko říci.
Ale co mně ještě napadlo, když tu padlo vožení mamky z nákupu, tak je fakt, že by si možná zasloužila nové auto. Současně je má fabku, která by výhledově potřebovala opravu za 8-9k, což představuje cca 20-25% ceny celého toho auta... A pokud bych měl já svoje sehnat levněji než jsem plánoval, tak je to super příležitost.
Zeptám se tady, případně z toho udělám nový topic, ať se to nemíchá - obyčejné auto, na ježdění do práce a na nákupy 10km tam a 10km zpátky 5 dní v týdnu po normální silnici první třídy a trochu šolich po městě. Delší cesty nehrozí.
Co by jste doporučili? Klidně ojeté, cena v závislosti na tom, co já sám ušetřím

Je asi zbytečné to hrotit u takové nákupní tašky.