od ace2 18. 5. 2011 08:54
Stik3: No není zač. Já měl služební Ečka a jedno jsem si pak i odkoupil, ale jako náhradní auta ze servisů jsem měl snad uplně všechny modely a leckdy i s náhradním autem jsem musel jet třeba z Prahy do Košic atd... takže i ty náhradní auta půjčené na pár dní jsem měl minimálně na několik stovek až tisíc kilometrů, leckdy i opakovaně, takže mám s ročníky let první dekády poměrně značné zkušenosti.
U Céčka mě prostě nejvíce zaujala motorizace C200K. Vyzkoušel jsem postupně C180K, C200K, C220CDI, C270CDI a C280. Ano jistě C270CDI a C280 jelo jak z praku, ale C200K mi přišla jako nejvyváženější a nejpříjemnější motorizace na denní ježdění. Já myslím, co si pamatuju, tak jsem byl překvapen, že při klidné jízdě jsem se dostával až na 7.5 litru na sto. Takže těch 8 litrů je reálných. Nejvíce mě u toho motoru zaujala právě ta příjemné nenucená linearita výkonu s překvapením u červených otáčkách, kdy začíná kvílet kompresor, což mě děsně bavilo. Charakteristikou je 200K je identická s nějakým slabším šestiválcem. Prostě se s tím motorem hezky jezdilo a autu do skvěle padlo a to jsem v té době měl E500 4Matic kombi. C220CDI mě vůbec nebavila, jelo to tak nějak normálně, žádné překvapení, ale tyhle 4 válcové diesely prostě trpí na kultivovanost, přenáší se to nadměrně do interiéru, jsou cítit vibrace i nadměrný hluk. Ta 200K je pak takové sametové svezení a máš pocit, že jedeš o třídu lepším autem.
Akorát bych řekl, že těch 200K bude asi mnohem menší výběr než z 220CDI
5 techničáků a všechno RWD